لوگو امرداد

تاریخ در حال تکرار

خسرو بهدین1خسرو بهدین: با یک نگاه کلی به ترکیب زرتشتیان ساکن تهران متوجه خواهیم شد که این اقلیت مذهبی خوشنام، دارای تعداد زیادی مدیر لایق و برجسته در زمینه‌های مختلف است که هرکدام بارها و بارها موجبات افتخار این جامعه فرهیخته را فراهم آورده است.

به جرات می‌توان یکی از بارزترین تمایزهای اقلیت مذهبی زرتشتی با سایر جوامع کشور را در وجود تعداد زیاد افتخارآفرینانش نسبت به جمعیت بسیار کم آن دانست.

در گردش‌های مختلف انجمن زرتشتیان تهران نیز شاهد بودیم که حضور برخی از این مدیران زُبده موجب بوجود آوردن کارنامه نسبتا خوبی در آن برهه زمانی شده است.

البته بیشتر این چهره‌های کاربلد هیچگاه وارد ترکیب هیات‌مدیره انجمن زرتشتیان تهران نشده‌اند و هیچ تمایلی نیز به این کار از خود نشان ندادند.

در واقع یکی از بزرگترین معظلات انجمن زرتشتیان تهران به عنوان محوری‌ترین نهاد زرتشتیان تهران و حتا ایران، راهیابی برخی از هموندان به ترکیب هیات‌مدیره آن بوده است که هیچگاه نتوانستند در حد نام بزرگ انجمن زرتشتیان تهران کارایی داشته باشند.

این هموندان نه‌چندان شایسته، به‌خاطر عدم‌تمایل مدیران کاربلد برای ثبت‌نام در انتخابات، کم‌وبیش در هر گردش لابه لای هموندان لایق وارد هیات‌مدیره انجمن زرتشتیان تهران شده‌اند و در برخی از موارد موجبات بدنامی انجمن زرتشتیان تهران نزد افکار عمومی عامه زرتشتیان کشور را بوجود آورده‌اند و با عدم‌کارایی خود، عملکردهای مثبت انجمن زرتشتیان تهران نزد افکار عمومی جامعه را نیز با بی رحمی تمام ، لگد مال کرده‌‌اند.

با خوش‌بینانه‌ترین نگاه هم نمی‌توان سطح پایین محبوبیت هموندان انجمن زرتشتیان تهران در بعداز انقلاب نزد افکار عمومی جامعه زرتشتیان را انکار کرد.

یکی از نخستین جرقه‌های ایجاد عدم‌محبوبیت هموندان انجمن زرتشتیان تهران در بعد از انقلاب نزد افکار عمومی زرتشتیان، ماجرای دستمزد سنگین وکالت زمین‌های قصرفیروزه در سال‌های ابتدایی پایان جنگ تحمیلی، بود.

این موضوع یکی از دلایل ایجاد شکاف عمیق میان هموندان وقت انجمن زرتشتیان تهران را بوجود آورد به‌طوری که در انتخابات دوره چهارم مجلس شورای اسلامی در حوزه زرتشتیان که رقیبان اصلی هردو سابقه فرنشینی انجمن زرتشتیان تهران را در کارنامه خود داشتند ، بصورت بسیار پررنگ رخ‌نما شد.

بدیهی است این عدم محبوبیت را اصلا نمی‌توان حاصل عملکرد هموندان گردش کنونی انجمن زرتشتیان تهران دانست بلکه موجی سهمگین است که لااقل از گردش 35اُمین انجمن آغاز شده است، در هر گردش کم‌وبیش بر میزان این عدم‌محبوبیت  افزوده شده و دومینو‌وار به گردش 45 انجمن زرتشتیان تهران به ارث رسیده است‌.

عدم محبوبیت گردش 46 این انجمن هر ترکیب یا هر عملکردی داشته باشد از هم‌اکنون قابل پیش‌بینی است و معلوم نیست این عدم‌مقبولیت چه زمانی و با چه اقدامی نزد افکار عمومی عامه زرتشتیان تهران از بین می‌رود.

همین عدم‌محبوبیت انجمن زرتشتیان تهران نزد افکار عمومی جامعه، باعث شده است تا بسیاری از مدیران لایق جامعه زرتشتیان تهران هیچ علاقه‌ای به ثبت‌نام در انتخابات این انجمن را نداشته باشند.

این امر در انتخابات گردش کنونی ( گردش 45 ) این انجمن بصورت بسیار پررنگ مشهود شد و با عدم ثبت‌نام تعداد کافی نامزدهای انتخاباتی باعث تعویق در برگزاری انتخابات گردش مذکور شد.

این عدم‌مقبولیت کار را به جایی رسانده است که برخی از هموندان انجمن که با شور و شوق وصف‌ناپذیری وارد هیات‌مدیره انجمن شده‌اند پس از مدتی دیگر علاقه‌ای به حضور در آن نداشته باشند.

انتخابات گردش 40 انجمن زرتشتیان تهران یکی از اینگونه موارد بود ، بطوریکه در انتخابات گردش مذکور این انجمن تعداد بسیار بسیار کمی از افرادی که قبلا سابقه هموندی این انجمن را داشته بودند ، برای انتخابات ثبت نام کردند و در این میدان خالی از رقیب ، نتیجه آن شد که گردشی شروع به کار نمود که بیشتر هموندان گرچه سابقه بسیار درخشانی در کارهای اجتماعی را داشتند ولی تا آن زمان سابقه هموندی انجمن زرتشتیان تهران را نداشتند .

به هر حال گردش 40 انجمن زرتشتیان تهران در نوع خود منحصربه‌فرد بود و در غیاب بسیاری از رقیبان ، نام انجمن تازه‌واردان را می‌توان بر روی آن گذاشت.

گردشی که در راس آن مهندس اله‌یار دانشمند قرار گرفت که از ایشان می‌توان به‌عنوان یکی از مدیران برجسته جامعه زرتشتیان یاد کرد.

یکی از سناریوهای محتمل برای گردش 46 انجمن زرتشتیان تهران ، تکرار گردش 40 این انجمن است.

اما در آخرین مجمع گردش 42 انجمن زرتشتیان تهران شاهد بودیم که فرنشین گردش مذکور توانست بصورت ناپلئونی با کسب بیش از نیمی از آرای شرکت‌کنندگان در مجمع، از تبصره یک بند یازده اساسنامه استفاده نماید و برای چهارمین‌ بار متوالی خود را برای گردش 43 نامزد انتخابانی کنید.

در مجمع مذکور، فرنشین وقت انجمن موبدان تهران و فرنشین وقت انجمن زرتشتیان تفت و توابع مقیم مرکز که اکنون سخنگوی گردش کنونی انجمن زرتشتیان تهران است به عنوان مخالف ، سخنرانی کردند.

با توجه به اینکه تعدادی از هموندان کنونی انجمن زرتشتیان تهران به‌خاطر حضور در سه گردش متوالی، مطابق اساسنامه دیگر نمی‌توانند در گردش 46 خود را نامزد انتخاباتی نمایند این سناریو که احتمال آن بسیار زیاد است، وجود دارد که اتفاقات مجمع گردش 42 انجمن زرتشتیان تهران بار دیگر در مجمع گردش 45 این انجمن نیز تکرار شود.

به هرحال ، انتخابات سرنوشت‌ساز گردش 46 انجمن زرتشتیان تهران نزدیک است، باید دید که این‌بار زرتشتیان تهران، ترجیح می‌دهند کدام بازه تاریخی این انجمن تکرار شود.

خسرو بهدین

 

به اشتراک گذاری
Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter

2 پاسخ

  1. درود. بحث عدم مقبولیت نیست بحث عدم اعتماد به یکدیگر در سطح عموم جامعه و عدم تحمل یکدیگر و حذف رقیب در سطح نخبگان جامعه هست. باید در هر سطحی بپذیریم دشمن دانا به از دوست نادان هست. به امید پیشرفت روز افزون هازمان

  2. نخستین ابزار کار مدیران شایسته، اهداف، قوانین و آیین‌نامه‌های راست ودرست هستند که چارچوب کار را روشن می‌کنند.
    راستی، نیک‌اندیشی، شهریاری نیک بر خوبش، مهر و فروتنی با آرامش سپندینه به همراه دانش بایسته درخشش مدیران همکیش در زمینه‌های پزشکی، مهندسی، اقتصاد و دیگر رشته‌ها را در کشور موجب شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترین ها
1404-02-08