نمایندهی زرتشتیان در مجلس از آمادهسازی طرح دو فوریتی تثبیت قانون شوراها برای حل مشکل نامزدی و گزینش پیروان ادیان الهی در انتخابات شوراها خبر داد.
به گزارش ایسنا، اسفندیاری اختیاری با گفتن اینکه هیاترییسهی مجلس این طرح را تایید کرده است، افزود: «متاسفانه در سال جاری قانون شوراهای شهر و روستا پس از ۲۰ سال و بدون نظر مجلس، تغییر کرد و این موضوع باعث تعلیق موقت عضو زرتشتی شورای شهر یزد شد. این در حالی است که بنابر قانون اساسی حق قانونگذاری با مجلس است و حذف حتا یک کلمه از قانون یک نوع قانونگذاری است.»
به گفتهی اختیاری، در طرح نمایندگان تبصرهی مادهی ۲۶ قانون انتخابات شوراها که به پیروان ادیان الهی اجازهی نامنویسی در انتخابات شوراهای شهر و روستا را داده است، با تاکید مجدد و بدون هیچ قید و شرطی دوباره مطرح میشود. وی افزود: بر اساس این طرح پیروان ادیان الهی میتوانند در انتخابات شوراهای شهر و روستا شرکت و برای آبادانی کشور تلاش کنند.
اسفندیار اختیاری از امضای این طرح به دست بیش از ۲۰۰ نمایندهی مجلس خبر داد و گفت: برای ارایهی هر طرحی ۱۵ امضا کافی است ولی در این طرح نمایندگان محترم مجلس از هر جناح سیاسی و روحانیون مجلس، مشارکت فعالیت داشتند. وی افزود: این یک پیام مشخص دارد و آن این است که منتخبان مردم شریف و بزرگ ایران، هماهنگ با دیدگاه انتخابکنندگان خود، تاکید کردند که همهی ایرانیان از هر دین، نژاد و قوم در کنار هم زندگی میکنیم، به هم ارج میگذاریم و از حق قانونی یکدیگر دفاع میکنیم.
نمایندهی زرتشتیان در مجلس در پایان ابراز امیدواری کرد که این طرح هفتهی آینده در مجلس مطرح و پس از تصویب به شورای نگهبان فرستاده شود.
یک پاسخ
درود به نماینده ایرانیان زرتشتی و 200 نماینده فرهیخته مجلس. مسلما این طرح در هفته های آینده با اکثریت قاطع در مجلس تصویب خواهد شد و این پیام شفافی به همه تندروها و تفرقه اندازان است که ما ملت واحده هستیم. سوال من این است که اگر این قانون و تبصره وجود دارد، چرا باید دوباره مطرح و تصویب شود؟، و چرا باید به همان شورای نگهبان فرستاده شود که شمشیر را از رو بسته است؟ احتمالا مغایرت مجلس و شورای نگهبان به مجمع تشخیص مصلحت فرستاده خواهد شد. در این میان، دیوان عدالت فرای تعلیق موقت باید وارد بررسی ماهیت موضوع بشود. در ماه های آینده شاهد کشمکش قانونی و سیاسی این موضوع که ابعاد اجتماعی، قانون و سیاسی در سطح بین المللی پیدا کرده است خواهیم بود. زرتشتیان در سرزمین اصلی خود دچار ستمهای زیادی، و از جمله نسل کشی در قرنهای گذشته، شده اند. این سیلی آخر به جامعه خوشنام زرتشتی، که همدوش برادران مسلمان در نگهداری و سرآمدی کشور عزیزمان تلاش میکنند، بسیار ناروا و ناگوار است. باور من این است که مساله فراتر از یک عضو زرتشتی شورای شهر یزد بوده و در واقع آزمون نظام مقابله تندروهای مذهبی با معتدلان متعهد کشور است. امید است مسئولان بالای نظام هرچه زودتر به تعیین راهکار و رهنمون این آزمون بپردازند.