همایش دو روزهی بزرگداشت فردوسی و زبان فارسی با نام «فردوسی ایران بود؛ ایران جاودان در یاد» از سوی کارگروه تاریخ انجمن دوستداران میراث فرهنگی تاریانا خوزستان با همراهی پایگاه خبری تارنمای جنوب و کانون فرهنگی-رسانهای فرهداد در روزهای ۲۸ و ۲۹ اردبیهشتماه ۱۴۰۰ خورشیدی، در خانهی سمنها برگزار و از راه پیج اینستاگرام انجمن تاریانا بهگونهی زنده پخش شد.
در روز نخست همایش غلامعلی ایزدی از نقش فردوسی در زنده کردن زبان فارسی و نگرش قومهای ایرانی بهویژه ایل بختیاری به شاهنامه پرداخت.
حمزه رحیمی نیز از جایگاه انسان در فرهنگ ایرانی و بازتاب آن در شاهنامه سخن گفت.
سپس اشکان زارعی دبیر کارگروه تاریخ انجمن تاریانا، روزگار فردوسی را بررسی کرد و برجستهترین کار وی را بازگویی جهانبینی ایرانی برآمده از خداشناسی، هستیشناسی و انسانشناسی در شاهنامه دانست.
در بخشهای بعدی همایش، نیوشا احمدزاده به روایتگری «به نخجیرگه درآمدن رستم» پرداخت و اقبال ناصر وادیبیان نیز همراه سهتار نوازی آوازخواندند .
دومین روز همایش با سخنرانی نوربخش احمدزاده پیرامون کارکردهای هنری شاهنامه بهویژه نمایش و داستانگویی آغاز شد.
اشکان زارعی نیز از جایگاه تاریخی زبان فارسی در هزاران سال گذشته و گستردگی آن در شبه قارهی هند، خاور آسیا و قلمرو عثمانی سخن گفت و به این موضوع که واروان آنچه مارکسیستهای ایران،٬ پانعربیسم و پانترکیسمها میگویند فارسی زبان دست ساخته رضا شاه پهلوی نیست و همواره زبان تاریخی، ملی و رسمی ما حتا پیش از مشروطیت بوده است، اشاره کرد.
شاهنامهخوانی، محمد موسوی و مرتضی شجاعی و چامهخوانی فردین کوراوند و هاشم دولتخواه در کنار روایتگری داستان رستم و اسفندیار از سوی سوتیام احمدزاده از دیگر بخشهای روز دوم نشست «فردوسی ایران بود؛ ایران جاودان در یاد» بود.
در پایان همایش، نرگس گلهدار سرپرست روابط عمومی انجمن تاریانا دربارهی چگونگی همکاری دلبستگان میراث فرهنگی با کارگروههای این انجمن سخن گفت.
فرتورها رسیده است.
4090
2 پاسخ
«فردوسی ایران بود؛ ایران جاودان در یاد» یعنی چه ؟ آیا بهتر نبود متن بهتری و راحت تری گفته می شد .
درود بر انجمن تاریانا و مردم خوزستان ??