آیین واجیشت چَهرهی میدیوشهمگاه، بدون باشندگی همکیشان در آتشکدهی تهران برگزار شد.
واجیشت گهنبار یکی از کهنترین آیین زرتشتیان است که در شهرهای زرتشتینشین به تایید انجمن موبدان برگزار میشود. موبد پدرام سروشپور، موبد یسناخوان، از نیمهشب تا سپیدهدم آغاز چهره گهنبار میدیوشهمگاه در مکان سپندینه یشتخانهی آتشکدهی تهران، با سرایش یسنا آیین یزشنخوانی را بهجا آورد.
از سپیدهدم روز خور ایزد و تیرماه گاهشماری زرتشتی، سهشنبه هشتم تیرماه 1400 خورشیدی نخستین روز چهرهی گهنبار موبدان اوستای آفرینگان را دورواج خواندند. با پایداری همهگیری کرونا و پیرو وَچَر، دیدگاه دینی انجمن موبدان آیین واجیشت در تهران بدون باشندگی همکیشان برگزار شد.
گهنبار زمانی برای میزد مینوی، دادودهش است. زرتشتیان در سال شش گاه که «چَهره» نامیده میشود، در هر چهره به مدت پنج روز به دیگر مردمان «بار» مهمانی مادی و یا مینوی پیشکش میکنند. مهر و داد میگسترانند دادودهش، همدردی و دلجویی انجام میدهند.
زرتشتیان در نگرشی دیرین و آیینی خود بر این باور هستند که آفرینش جهان از سوی اهورامزدا در شش هنگام از شش چهره گهنبار انجام شده است. چهره میدیوشهمگاه به چم میان تابستان همزمان با آفرینش آب است. پنج روز میدیوشهمگاه دومین چهرهی گهنبار از روز خور ایزد تا سروش ایزد و تیرماه در گاهشماری زرتشتی، هشتم تا 14 تیرماه است.
داریوش موبد سرپرست آتشکده زرتشتیان تهران
ساخت آتشکده تهران از دهش نیکاندیشی پارسیان هند استوار گردید و با کمک نیکخواهان زرتشتیان تهران به خواست انجمن زرتشتیان تهران و دستیاری ارباب کیخسرو شاهرخ به انجام رسید.
موبد پدرام سروش پور نیایش واج یشت را خواند
آتشکده زرتشتیان تهران
فرتور از همایون مهرزاد است.
2393
یک پاسخ
خرسندیم که آغاز چهره گهنبار میدیوشهمگاه با سرایش یسنا ازسوی موبد گرامی، پدرام سروسپور همراه بوده است. درود و خسته نباشيد بر ایشان . و زنده باد بر جناب داریوش موبد، نگهبان آتش و آتشکده پايتخت.