لوگو امرداد
گزارش تصویری از آیین پایانی

معرفی برگزیدگان دومین جشنواره نشان فروهر

آیین پایانی دومین جشنواره نشان فروهر و سپاسداری از پایان‌نامه‌ها و رساله‌های برتر با موضوع تاریخ، فرهنگ و زبان‌های ایران باستان برگزار شد.

آیین سپاس از برگزیدگان جشنواره‌ی نشان فروهر دوشنبه 23 اسفندماه 1400 خورشیدی در تالار ایرج تهران، جشنگاه خسروی برگزار شد و همزمان به گونه‌ی زنده از رویه‌ی اینستاگرامی انتشارات فروهر و امرداد پخش شد. جشنواره نشان فروهر با همکاری انتشارات فروهر از پیشگامان نشر زرتشتی و سازمان جوانان زرتشتی تهران (فروهر) برگزار می‌شود. دومین دوره از جشنواره نشان فروهر در راستای شناسایی و تقدیر از پایان‌نامه‌‌های برتر در زمینه‌ی فرهنگ و زبان‌های باستانی به انجام رسید.

بخشی از کارنامه هر یک از برگزیدگان نشان فروهر:
_ ویدا موفقی:
کارشناسی زبان انگلیسی از دانشگاه فردوسی مشهد دارند وترجمه دو مقاله مهم از زوندرمان در کارنامه ایشان است.
دانش‌آموخته‌ی کارشناسی ارشد تاریخ ایران باستان از دانشگاه تهران و هم‌اکنون دانشجوی دکتری تاریخ ایران باستان در دانشگاه تهران است.

پایان‌نامه کارشناسی‌ارشد ایشان با موضوع «تاریخ نگاری علیرضا شاپورشهبازی» برگزیده برای دریافت نشان فروهر انتخاب شده است.

_ احسان‌اله سبط‌‌‌الشیخ:
زاده 26 فروردین‌ماه ۱۳۶۰در آغاز راه به تحصیل در رشته مهندسی مکانیک پرداخته ولی روحیه با کار در صنعت سازگار نبوده و از صنعت کناره گرفته است. در ادامه همکاری با انتشارات یزدا به ترجمه‌ی متون فنی مهندسی پرداخته است. چندین کتاب در این حوزه ترجمه کرده از جمله کتاب ساختمان‌ها چگونه کار می‌کنند که اینک به چاپ چهارم رسیده است.
با علاقه به فلسفه و تاریخ به تحصیل تاریخ در دانشگاه تهران گرایش پیدا کرده است. با اینکه در آزمون کارشناسی‌ارشد تاریخ ایران‌باستان رتبه سوم را کسب کرده ترجیح داده برای آشنایی با کلیت تاریخ ایران، رشته تاریخ را از دوره کارشناسی پی بگیرد و با رتبه‌ی ۶۶‌ آزمون سراسری در علوم انسانی از سال ۹۳ تحصیل تاریخ در دانشگاه تهران را آغاز کرده است. این دوره را در حالی به پایان رسانده که به عنوان نفر اول دوره کارشناسی نیازی به آزمون ورودی کارشناسی‌ارشد نداشته با این حال برای سنجش دریافته‌های خود آزمون ورودی کارشناسی‌ارشد سال ۹۷ شرکت کرده و با کسب رتبه اول در آزمون کارشناسی ارشد تاریخ ایران باستان در حالی وارد دوره کارشناسی ارشد شده که به عنوان عضوی از نخبگان دانشگاهی در بنیاد ملی نخبگان به رسمیت شناخته شده واز سوی ریاست دانشگاه تهران مورد تقدیرقرار گرفته است. پایان‌نامه‌ی کارشناسی‌ارشد را نیزبا راهنمایی دکتر زرین‌کوب به انجام رسانده و اینک با کسب نمره اول در مجموع آزمون سراسری و مصاحبه دکتری سال ۹۹ مشغول به تحصیل دکترای تخصصی ایران‌باستان در دانشگاه تهران است. در مدت تحصیل در دانشگاه تهران نیز در همکاری با بسیاری از استادان دانشگاه تهران کتاب‌ها و مقالات متعددی ترجمه کرده است که تعدادی از آنها چاپ شده و بقیه در دست انتشار هستند.

پایان‌نامه کارشناسی‌ارشد ایشان با عنوان «تاثیر هخامنشیان بر تحولات سیاسی آتن در جنگ‌هایِ پلوپونزی» به عنوان اثر برگزیده برای دریافت نشان فروهر انتخاب شده است.

اسفندیار رحمتی‌کیا:
کارشناسی تاریخ از دانشگاه لرستان و کارشناسی‌ارشد تاریخ ایران باستان از دانشگاه تهران
رتبه برتر دانشجویی را درگروه تاریخ دانشگاه لرستان دریافت کرده است.
سه مقاله تالیفی و ترجمه منتشر کرده که یکی از آنها مستخرج از پایان‌نامه ایشان با عنوان «نقش سیاسی زنان درباری و دودمان سلطنتی در تاریخ ایلام میانه» در مجله علمی پژوهشی تاریخ ایران منتشر شده است.

پایان‌نامه ایشان با عنوان «نقش سیاسی اجتماعی زن درتاریخ ایلام» در بخش پایان‌نامه‌های کارشناسی‌ارشد، شایسته تقدیر شناخته شده است.

دکتر حکیمه هاشمی:
کارشناس ارشد جمعیت‌شناسی ازدانشگاه علامه‌طباطبایی
دارای ۶ مقاله علمی پژوهشی که سه مقاله از رساله‌ی دکتری ایشان است
انجام ده طرح پژوهشی که برای موسسات مختلف و ترجمه‌ی کتاب آیین کنفوسیوس که زیر چاپ است.

عنوان رساله ایشان «تحلیل جامعه‌ شناختی عوامل موثر بر اعتماد اجتماعی جامعه زرتشتیان شهر تهران» که داده‌های پژوهش ایشان حاصل کاری میدانی است و در بخش رساله‌های دکتری شایسته تقدیر شناخته شده است.

سپاسداری از استادان رشته فرهنگ و زبان‌های باستانی

دکتر سعید عریان
متولد۱۳۲۹تهران و دارای مدرک دکتری رشته فرهنگ و زبان‌های باستانی از دانشگاه تهران
تخصص ایشان زبان‌شناسی، فرهنگ و زبان‌های باستانی، زبان‌های سامی، گویش‌شناسی و زبان‌شناسی تاریخی است.
برخی از مهمترین مسوولیت‌های اجرایی ایشان ریاست پژوهشکده زبان و گویش پژوهشگاه میراث فرهنگی، معاون پژوهشی کتابخانه ملی، ریاست بخش ایران‌شناسی کتابخانه ملی، ریاست شورای حفظ وترویج زبان فارسی، ریاست کمیته میراث معنوی فرهنگی در سازمان میراث فرهنگی و سرپرستی معاونت پژوهش و آموزش کتابخانه، موزه و اسناد مجلس شورای اسلامی است.
همچنین سردبیری مجله‌ی نسخه‌های خطی نامه بهارستان و مجله ایران‌شناسی بهارستان ایران درکارنامه ایشان وجود دارد.
مولف ده‌ها مقاله و کتاب در زمینه فرهنگ و زبان‌های باستانی هستند که از آن جمله می‌توان اشاره کرد به: متون پهلوی که بارها تجدید چاپ شد، واژه‌نامه پهلوی پازند، زبور پهلوی، راهنمای کتیبه‌های ایرانی میانه، مادیان هزاردادستان، فرهنگ پهلوی و ترجمه‌ی سه کتاب درباره نحو زبان‌های ایرانی میانه غربی، فارسی باستان و دستور زبان آرامی کتاب مقدس.
تالیف کتاب بندهش (آوانوشت، ترجمه، یادداشت‌ها برپایه نسخه شماره ۱ تهمورس دین‌شاه در سال ۱۳۹۹ که به مرحله دوم جایزه کتاب سال هم راه پیدا کرده است.

دکتر چنگیز مولایی
زاده‌ی سال ۱۳۴۵در شهرستان مشکین‌شهر، دوره‌های ابتدایی و متوسطه را در زادگاه خود گذرانده است. سال۱۳۶۴رشته زبان و ادبیات فارسی را در دانشگاه تبریز پی گرفت. سال۱۳۶۸کارشناسی‌ارشد را رشته‌ی فرهنگ و زبان‌های‌باستانی را در همان دانشگاه ادامه داده
و سال۱۳۷۱با رتبه‌ی اول، فارغ‌التحصیل شده است. دوره‌ی دکتری را سال ۱۳۷۲ در همان رشته و در دانشگاه تهران سپری کرد و سال ۱۳۷۶ از رساله‌ی خود به راهنمایی دکتر محسن ابوالقاسمی دفاع کرد.
ازسال۱۳۷۷فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی را در دانشگاه تبریز آغازکرد. وی هم اکنون بارتبه‌ی استاد عضو هیات علمی دانشگاه تبریز و مدیر گروه فرهنگ و زبان‌های باستانی است.
کتاب «بررسی فروردین‌یشت» راهنمایی زبان فارسی باستان و آبان‌یشت، سرود اوستایی در ستایش اردویـسور آناهید» از اوست.
وی حدود ۷۰ عنوان مقاله در حوزه‌های اوستاشناسی، استوره‌شناسی و شاهنامه‌شناسی، در مجلات علمی – پژوهشی، مجموعه مقالات مربوط به جشن‌نامه‌ها، یادنامه‌ها، همایش‌های ملی و بین‌المللی‌ و دانشنامه‌ها چاپ و منتشر کرده است.
عضو وابسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی
عضو هیات تحریریه مجله‌های زبان و ادب فارسی (دانشگاه تبریز)، پژوهش‌نامه ادب حماسی، پژوهش‌نامه فرهنگ و زبان‌های باستان
در سال ۱۳۹۹ کتاب فرهنگ زبان فارسی باستان را تالیف کرده که به مرحله‌ی دوم جایزه کتاب سال راه یافته است.

دکتر حمیدرضا دالوند
زاده سال ۱۳۴۹ خرم‌آباد، کارشناسی را در رشته تاریخ و کارشناسی‌ارشد و دکتری را در رشته‌ی فرهنگ و زبان‌های ایران‌باستان، ازپژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی گرفته است. اکنون استادیار پژوهشی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، از سال۱۳۸۹به پژوهشگاه پیوسته، پیش از آن پژوهشگر مرکز تحقیقات صداوسیما، اسناد ریاست جمهوری، پژوهشکده مردم‌شناسی میراث فرهنگی بوده است.
زمینه‌های پژوهشی: ایران‌شناسی غرب و جنوب غربی ایران، سنت زرتشتی (تاریخ، فرهنگ و زبان)
ده‌ها مقاله و کتاب در حوزه‌های ایران‌شناسی، لرستان پژوهشی، مردم شناسی.
وظایف دانشگاهی، سنت زردشتی در روزگار اسلامی که منجر به مقالات و آثاری در این مدت از جمله، دو جلد تاریخ، تاریخ و سنت زردشتی و کتاب متون فارسی زردشتی شده است.
درسال ۱۳۹۹ دو جلد کتاب با عنوان تاریخ و سنت زرتشتی و متون فارسی زرتشتی تالیف کرده که به مرحله دوم جایزه‌ی کتاب سال هم راه یافته است.

ماموستا عبدالسلام کریمی، مشاور رییس جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی، برای جشنواره «نشان فروهر» پیام فرستاد. در بخشی از این پیام آمده: برپایی جشنواره «نشان‌ فروهر» و تقدیر از پایان‌نامه‌ها و رساله‌های برتر با موضوع تاریخ، فرهنگ و زبان‌های ایران باستان به همت سازمان جوانان زرتشتی و انتشارات وزین فروهر، اقدام علمی ارزشمند و كاری بس سترگ در عرصه علم و فرهنگ ایران‌زمین است. متن کامل پیام را از تارنمای امرداد بخوانید.

گزارش کامل از آیین پایانی و سخنرانی‌های دومین جشنواره نشان فروهر را در گزارش بعدی از تارنمای امرداد پیگیری کنید.

گزارش تصویری در ادامه آمده است:

1 11

16 4

2 7

احترام به سرود میهنی ایران

3 9

نیایش گات‌ها از سوی موبد پدرام سروش‌پور، سردبیر ماهنامه فروهر، مجری نشست فرهنگی

5 8

6 8

 دکتر فرزانه گشتاسب، مدیر مسوول نشر فروهر، دبیر جشنواره نشان فروهر

7 8

8 7

اسفندیار اختیاری نماینده زرتشتیان در مجلس

9 8

چهره سمت چپ بابک سلامتی سردبیر هفته نامه امرداد

10 6

سعید زارع

11 8

12 4

افشین نمیرانیان فرنشین انجمن زرتشتیان تهران

13 6

14 5

فریدون بهرامیان فرشید، فرنشین هیات‌مدیره سازمان جوانان زرتشتی تهران

35

15 5

چیستا سلامتی اجرای نقالی شاهنامه

40

42

17 2

39

19 2

20 3

سعید عریان

21 2

چنگیز مولایی

22

23

حمیدرضا دالوند

0

پخش کلیپی از دوره گذشته سپاسداری از نویسندگان

24

25

26

ویدا موفقی

27

29

30

31

32

33

41

فرتور از همایون مهرزاد است.

2393

به اشتراک گذاری
Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter

یک پاسخ

  1. درود بر شما این نوروز باستانی را بشما وهمه ی مجریان امرداد خجسته باد همه روز های تان گلباران شادی‌ها پیروزی وتندرستی شما را از اهورامزدا درخواست دارم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترین ها
1403-08-10