لوگو امرداد

تذکر دکتر اسفندیار اختیاری به وزیر میراث فرهنگی

اسفندیار اختیاریدکتر اسفندیار اختیاری نماینده زرتشتیان در مجلس از مهندس ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خواست تا سخنانش را در «جشن سالروز ثبت جهانی شهر یزد» تصحیح کند و ایشان با انتشار توییتی، این کار را انجام داد.

به نقل از تارنمای نماینده، به مناسبت پنجمین سالگرد ثبت شهر یزد در فهرست میراث جهانی یونسکو، ۱۹ تیر ماه جشنی در باغ دولت آباد برگزار شد. این جشن با حضور مسئولین استان و برخی از سفرای کشورهای خارجی و فعالین حوزه گردشگری برپا شد. از جامعه زرتشتی نیز گروهی از نمایندگان انجمن های زرتشتی، موبدان، بانوان زرتشتی و برخی از فعالین زرتشتی میراث فرهنگی حضور داشتند.
سیدعزت الله ضرغامی از سخنران‌های این جشن بود، پیش از سخنان وزیر میراث فرهنگی، ویدئویی از بازدید وی از اقامتگاه بومگردی رستم پخش شد که مدیریت آن را خانم میترا فلاحتی و آقای کیخسرو لریان بر عهده دارند. همچنین مهندس ضرغامی در سخنانش از این خانواده زرتشتی و زرتشتیان به نیکی یاد کرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به این موضوع که اعضای یونسکو در جلسه نهایی تصمیم گیری در مورد ثبت شهر یزد، به اتفاق آرا و بدون حتی یک رای مخالف به جهانی شدن این شهر رای داده اند. به سخنان نماینده یونسکو در جریان بازدید از شهر یزد استناد کرد و آن را بدین ترتیب بیان کرد: دیدنی ترین و مهمترین ویژگی این شهر تاریخی قرار گرفتن مساجد یزد در کنار کنیسه و کلیسا و زندگی مسالت آمیز ادیان در کنار یکدیگر در طول تاریخ است.
این در حالی است که در استان یزد، حتی یک کلیسا هم وجود ندارد و آنچه مورد توجه نماینده یونسکو بوده است، حضور زرتشتیان و مسلمان در کنار هم و زندگی مسالمت‌آمیز آن‌ها است و قرارگرفتن مسجد، کنیسه و آتشکده در کنار یکدیگر بوده است.
دکتر اسفندیار اختیاری، نماینده‌ی ایرانیان زرتشتی پس از این سخنرانی در تذکری به وزیر میراث فرهنگی و در گفتگو با ایشان، خواستار اصلاح سخنان وزیر شد.
مهندس ضرغامی نیز در جدیدترین توییت خود، سخنان خود را تصحیح کرد
متن توییت وزیر میراث فرهنگی، به شرح زیر است:

زندگی مسالمت‌آمیز پیروان ادیان در یزد و تبلور ویژه آن در مجاورت مسجد و آتشکده، عامل برجسته جهانی شدن آنان است.
از راهنمایی‌های دکتر اسفندیار اختیاری نماینده ایرانیان زرتشتی هم تشکر می‌کنم.
بغض و رشک بیگانه بر این همگرایی ممتاز، قابل درک است.

به اشتراک گذاری
Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترین ها
1403-01-30