لوگو امرداد

نمایشگاه انفرادی عکس از پارسه تا پاریس برگزار شد

نمایشگاه انفرادی عکس «از پارسه تا پاریس»  به کوشش محسن امیدخدا، از هنرمندان برجسته‌ی خراسانی، راه‌اندازی شده است. نمایشگاه با  فرتورهای بسیاری از آثار باستانی ایران‌زمین در اشکوب (:طبقه‌ی‌) زیرین موزه‌ی بزرگ خراسان در بوستان کوهسنگی برپا شد.

محسن امیدخدا کار‌های هنری خود را از سال 1362 خورشیدی، با باشندگی در انجمن هنرهای تجسمی خراسان و سپس در انجمن هنرمندان فرانسه و دیگر مرکزهای هنری آغاز کرده است.

امیدخدا در بیش از 70 نمایشگاه در درون و برون کشور حضور داشته و چندین کارگاه نیز برگزار کرده است.

نمایشگاه «از پارسه تا پاریس» که از 15 اسفندماه گشایش یافت و تا 22 اسفند ادامه داشت با تکنیک عکاسی و رویکرد باستان‌شناسانه، جذابیت ویژه‌ای ایجاد کرده است. همیشه در کتاب‌های تاریخی و تاریخ هنر فرتور آثار باستانی ایران را در اندازه‌های کوچک و چاپ بی‌کیفیت و سیاه و سپید دیده‌ایم. اما شایان یادآوری ‌است که محسن امیدخدا در سفر به پاریس و بازدید از بخش آثار ایرانی در موزه لوور، از آن آثار با کیفیتی خوب عکاسی کرده و در این نمایشگاه در اندازه‌های بزرگ پیش ِ‌روی بیننده قرار داده است.

زمانی‌که ذوق‌زدگی دانشجویان رشته هنر را می‌بینیم، اهمیت این امر هویدا می‌شود و حسرت می‌خوریم که ای‌کاش دست‌کم آثاری که در موزه‌های ایران نیستند، با کیفیتی درخور و مناسب روبه‌روی دیدگان ما قرار می‌گرفت. البته برای کسانی‌که هوادار بی‌چون‌وچرای فضای مجازی و وبگردی هستند، موزه‌های معتبر جهانی امکانات بسیار خوبی برای بازدید مجازی ایجاد کرده‌اند.

مهمانان نامداری در نمایشگاه حضور داشتند که می‌توان از میان آن‌ها به دکتر ایرج رامتین، پژوهشگر و نویسنده تاریخ ایران باستان و استاد رجبعلی لباف‌خانیکی، پیشکسوت اداره کل میراث فرهنگی خراسان، پژوهشگر و نویسنده برجسته اشاره کرد.

آیین گشایش نمایشگاه بر دوش استاد خانیکی بود. وی سپس به سخنرانی درباره‌ی تاریخ و فرهنگ ایران باستان پرداخت و پس از او دکتر رامتین نکاتی درباره‌ی میراث نیاکانی و بایستگی نگهداری و محافظت از هر آنچه که با گذشته در پیوند است در تکمیل گفته‌های استاد خانیکی به ویژه برای نسل جوان و دانشجویان بازدید‌کننده، بیان کرد.

لباف‌خانیکی در بخشی از سخنانش به تاریخ حفاری و گنج‌یابی ازسوی غربی‌ها توضیحات بسیار خوبی ارایه داد. همچنین ایرج رامتین در سخنانی سیستم حکومتی قاجار، باج‌های گوناگونی که به غربی‌ها می‌دادند و خروج میراث تاریخی از کشور را به نقد کشید.

تابلوهای نقاشی شده از چهره زنده‌یادان سپهبد شهید صیاد‌شیرازی و محمود امیدخدا (پدر بزرگوار محسن امیدخدا) که به‌دست خود استاد آفرینش شده، آغازگر نمایشگاه بود. روان‌شاد محمود امیدخدا، در آغاز جنگ تحمیلی در منطقه فکه از لشکر 77 زرهی در راهمیهن جانسپار شد و این نمایشگاه در یادبود شهدای ارتش برگزار شد.

رویکرد استاد محسن امیدخدا ، در این پروژه، پژوهشی و هنری بوده است. از این‌روی اسناد دیداری وقتی با کیفیت مناسب روبه‌روی بینندگان قرار می‌گیرند و جزییات به خوبی دیده می‌شوند، حس کنجکاوی آن‌ها را برمی‌انگیزد و سبب بحث و گفت‌وگوی بیش‌تر می‌شود. پس هم خود وی پژوهش دیداری انجام داده و هم سبب‌ساز پژوهش و مطالعه دیداری دیگران شده است. گروه بازدیدکننده، دانشجویان مقطع کاردانی رشته فتوگرافیک دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای ثامن الحجج مشهد و تنی چند از دانشجویان رشته عکاسی مرکز آموزش علمی کاربردی فرهنگ و هنر 1 به سرپرستی شرمین نصیری باشنده بودند.

 

1 21 2 17 3 18 4 20 5 17 6 19

استاد رجبعلی لباف خانیکی 7 19 8 19

استاد محسن امیدخدا و استاد خانیکی

9 16

از راست: دکتر ایرج رامتین

10 17 11 17 12 16 13 17 14 15 15 15 16 13 17 13

بازدیددانشجویانازنمایشگاه18 10 19 8 20 9 21 8 22 6 23 6

فرتور از شرمین نصیری است.
6744

به اشتراک گذاری
Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter

2 پاسخ

  1. ای کاش تصاویر از نزدیک بود تا تابلوهای زیبا باشکوهتر سد برابر نمایان بود. سپاس از شما🙏🍀

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترین ها
1403-07-16