مدرسه خرمنی در شریفآباد اردکان با دنیایی از خاطره آمادهی پذیرایی از میهمانان زرتشتی شد.
در سال ۱۳۰۸ خورشیدی میرزا اردشیر کیامنش برای کسب سواد و دانش توسط دوشیزگان شریفآباد به نامگانه مادر خود خرمن کاوس شهریار (خرمن کیامنش) مدرسه خرمنی را تاسیس کرد.
میرزا اردشیر کیامنش اصالتا شریفآبادی است و در معماری سررشته داشته و به همین منظور کیخسرو شاهرخ سرپرستی ساخت دبیرستان فیروزبهرام تهران را به او واگذار میکند و او در کمتر از 9 ماه این دبیرستان ماندگار را به بهرهبرداری میرساند.
کلیه هزینههای دبستان دخترانه خرمنی از آغاز تاسیس تا زمان رایگانشدن تحصیلات و دولتیشدن مدارس در اوایل دههی 50 خورشیدی با میرزا اردشیر و پس از درگذشتش با فرزندان او بوده است.
جالب توجه است که دوشیزگان در این دبستان در کلاس پنجم با هزینهی بانی سدرهپوش میشدند که در نوع خود سدرهپوشی دستهجمعی در آن سالها جالب توجه است.
میرزا اردشیر برای پیشرفت دانشآموزان، رسمی گذاشت که فرزندان او نیز ادامه دادند و آن رسم تشویق نفرات برتر بود.
با شدتگرفتن پدیده مهاجرت بهتدریج از تعداد دانشآموزان کاسته شد تا اینکه در اواخر دههی 50 ، آموزش و پرورش مجبور به تعطیلی دبستان شد و از آن پس، دبستان به کانون زرتشتیان شریف آباد اردکان یزد مقیم مرکز (اشای فعلی) واگذار گردید.
کانون از آغاز در اندیشهی بهرهبرداری فرهنگی ورزشی از این مکان بود که با استفاده ورزشی از امکانات آن سالها مورد استفاده قرار گرفت.
سرانجام انجمن زرتشتیان شریفآباد اردکان یزد مقیم مرکز «اشا» این مکان را برای استفاده همکیشان به صورت پذیرشگاه درآورد که قابلیت استفادهی ورزشی نیز دارد.
در نوروز امسال پذیرشگاه خرمنی شریفآباد به همین منظور بازگشایی گردید و آماده پذیرایی از همکیشان است.
فرتورها از مژگان دشتی است.
4090
یک پاسخ
با درود بر ریاست محترم انجمن زرتشتان شریف آباد مقیم مرکز “اشا” جناب آقای سهراب سلامتی و کلیهً دست اندر کاران ساخت و تبدیل مدرسهً دخترانهً خرمنی به پذیرشگاه. بسیار کار خوب و خدا پسندانه ای بود این کار چون اگر غریبه ای از زرتشتیان وارد شریف آباد میشد جایی برای ماندن نداشت.