لوگو امرداد
گزارش تصویری از:

یادی از ماه‌بانو تاتا در دانشگاه باهنر کرمان به فراخور روز آمار

روز یکم آبان ماه به فراخور روز آمار از دکتر ماه‌بانو تاتا مادر علم آمار ایران در دانشگاه باهنر کرمان سپاسگزاری شد.

در این نشست که به مناسبت یکم آبان روز آمار در دانشگاه باهنر کرمان برگزار شد سیروس نیک‌بخش، فرنشین انجمن زرتشتیان کرمان، فرشید دولت زاده، و فرزندشان بنیتا دولت زاده، دکترای تخصصی آمار و منشی نشست، فرنام دولت‌زاده، بازرس انجمن زرتشتیان کرمان و منوچهر گشتاسبی هموند انجمن زرتشتیان کرمان باشنده بودند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید باهنر کرمان، آیین بزرگداشت روز آمار و برنامه‌ریزی به همراه یادبود دکتر ماه‌بانو تاتا مادر علم آمار در ایران و تجلیل از استاد پیشکسوت ریاضی، دکتر ماشاالله ماشین‌چی، روز سه‌شنبه یکم آبان ماه ۱۴۰۳ به کوشش بخش آمار دانشکده ریاضی و کامپیوتر در تالار وحدت دانشگاه باهنر کرمان برگزار شد.

دکتر حسین اکبری‌فرد، فرنشین دانشگاه شهید باهنر کرمان در آغازسخنرانی خود یاد و خاطره بنیان‌گذاران دانشگاه و زنده‌یاد دکتر تاتا، مادر علم آمار درایران را گرامیداشت و از استاد فرهیخته و سرآمد این دانشکده، دکتر ماشاالله ماشین‌چی برای سال‌ها تلاش آموزشی و پرورش دانشجویان متعدد تشکر کرد و افزود: باید بدانیم اگر تلاش‌های این افراد دلسوز و برجسته نبود، اکنون شاهد این افتخارات و دستاوردها بی نظیر در دانشگاه شهید باهنر کرمان نبودیم.

دکتر عباس پرچمی، فرنشین بخش آمار دانشگاه شهید باهنر کرمان نیز در سخنان خود از دکتر ماه‌بانو تاتا مادر علم آمار ایران یاد کرد و گفت: زنده‌یاد دکتر ماه‌بانو تاتا، استاد فرهیخته و پیشکسوت گروه آمار دانشگاه شهید باهنر کرمان خدمات ارزنده و بی‌نظیری به گسترش علم آمار و پرورش متخصصان این رشته در ایران ارایه داد و برای همین وی را مادر علم آمار در ایران می‌دانند.

دکتر محمدمهدی زاهدی، استاد پیشکسوت دانشگاه شهید باهنر کرمان، افزون بر سخنرانی درباره این روز، با اشاره به خصوصیات شخصیتی زنده‌یاد دکتر تاتا بیان داشت؛ بااینکه وی هندی تبار بود و خانواده سرشناسی در بمبئی داشت، ولی با عشق و علاقه به ایران آمد و با انتخاب کرمان برای زندگی و این دانشگاه برای تدریس، موجب رشد و شکوفایی رشته آمار در ایران و دانشگاه شهید باهنر کرمان شد.

دکتر ماشاالله ماشین‌چی استاد پیشکسوت دانشکده ریاضی و کامپیوتر دانشگاه شهید باهنر کرمان، افزون بر سپاسگزاری از دانشکده ریاضی و باشندگان این نشست، گسترش و توسعه علم آمار و ریاضی در دانشگاه شهید باهنر و کرمان را مدیون سال‌ها تلاش شادروان دکتر ماه‌بانو تاتا دانست و افزون بر یادآوری اساتید فقید و نام‌آور دانشکده ریاضی، بیان داشت؛ دستاوردی که امروزه با دریافت افتخاراتی گوناگون در عرصه‌های ملی و بین‌المللی شاهد هستیم، دستاورد فداکاری‌های این انسان‌های نیک‌اندیش و اساتید پرتلاش است؛ بنابراین باید قدردان و ادامه دهنده راه این بزرگان باشیم.

پروفسور مهدی رجبعلی پور با بزرگداشت یاد و خاطره بنیان‌گذاران دانشگاه با تجلیل از خدمات موثر زنده‌یاد دکتر ماه‌بانو تاتا، به پذیرش بار سنگین مسوولیت بخش آمار در سال‌های متمادی و تربیت دانشجویان متعدد در مقاطع مختلف رشته‌ی آمار، از سوی وی اشاره کرد.

از دیگر سخنرانان این آیین دکتر حمیدرضا ملکی از دانشگاه صنعتی شیراز بود که به‌ شکل مفصل نقش دکتر ماه‌بانو تاتا، در گسترش علم آمار را تشریح نمود و به اریه مطالبی در خصوص اهمیت علم آمار در انجام پژوهش‌های مختلف و حتا کاربردهای موثر آن در زندگی روزمره پرداخت.

همچنین در این زمینه زهرا رضایی قهرودی، فرنشین انجمن آمار ایران در بخشی از پیام شادباش خود به مناسبت یکم آبان روز آمار برنامه‌ریزی از دکتر ماه‌بانو تاتا به‌عنوان استاد فقید گروه آمار دانشگاه شهید باهنر کرمان و از خیرین جامعه آماری یاد کرد.

این آیین با باشندگی مسوولان دانشگاه از نخستین جلد کتاب فرزانگان «یادنامه دکتر ماشاالله ماشین‌چی» رونمایی شد و در پایان نشست از دانشجویان برتر بخش آمار دانشگاه شهید باهنر کرمان در سال‌های 1399، 1400، 1401 و 1402 سپاسگزاری شد.

ماه‌بانو تاتا، مادر علم آمار ایران، در ششم اردیبهشت ۱۳۲۱ (۲۶ آوریل ۱۹۴۲) در بمبئی، هندوستان، زاده شد. پس از گرفتن مدرک کارشناسی در رشته ریاضی، به تحصیلات آمار در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه بمبئی پرداخت و سپس دکترای آمار را از دانشگاه پردو در آمریکا دریافت کرد. تاتا به‌عنوان عضو هیات علمی دانشگاه باهنر کرمان فعالیت می‌کرد و به پاس خدمات علمی وی، به او لقب «مادر آمار ایران» داده‌اند. او در ۱۵ امرداد ۱۴۰۲ در سن ۸۱ سالگی در کرمان درگذشت.

1 65 2 65 3 64 4 60
چهره از راست: فرنانم دولت زاده، بازرس انجمن زرتشتیان کرمان، منوچهر گشتاسبی، هموند انجمن زرتشتیان تهران، دکتر مصطفوی‌زاده، فرشید دولت‌زاده، سیروس نیکبخش، فرنشین انجمن زرتشتیان کرمان5 59

فرتور رسیده است.
6744

به اشتراک گذاری
Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترین ها
1403-10-26