کشور خانم مزدیسنا با ۴۴ سال فعالیت در آموزش و پرورش، از آموزگاران و مدیران تاثیرگذار دبستان شهریاری و کیخسرو شاهرخ کرمان بود. او در مهرماه ۱۳۴۹ خورشیدی بازنشسته شد و ۲۱ آبانماه ۱۳۶۹ خورشیدی چشم از جهان فروبست. یاد او همواره گرامی باد.
کشور خانم (زایش: سال 1290 خورشیدی، کرمان) در کودکی در مدرسه جمشیدی که با نیکاندیشی ارباب جمشید نامی و به سرپرستی و آموزگاری بانوی او، مروارید خانم بنیاد شده بود، آموزش دید و با درجه ممتاز تا چهارم دبستان در آنجا درس خواند. از سال ۱۳۰۵ خورشیدی در دبستان شهریاری به آموزگاری برگزیده شد. در زمان آموزگاری، ششم ابتدایی را به پایان رساند و به دوره متوسطه راه یافت و در سال ۱۳۱۵ خورشیدی به درجهی دیپلم علمی نایل شد.
او ۹ سال کار کرد و پس از آن ماهی 90 ریال دستمزد گرفت تا اینکه در سال 1315خورشیدی حقوقش به 250 ریال افزایش یافت. در سال ۱۳۳۲ خورشیدی به مدیریت دبیرستان ملی دخترانه کیخسرو شاهرخ برگزیده شد و در سال ۱۳۳۳ خورشیدی به استخدام رسمی آموزش و پرورش درآمد. در سال ۱۳۳۴ خورشیدی همزمان هم مدیریت دبیرستان کیخسرو شاهرخ را بر عهده داشت و هم به دریافت دیپلم دانشسرای مقدماتی نایل شد.
کشور خانم مزدیسنا با تلاش و پشتکار خود نهتنها در حوزه آموزش و پرورش تاثیرگذار بود، بلکه به عنوان نمونهای از آموزگاران زرتشتی، کار ارزشمندی در پاسداشت ارزشهای فرهنگی و آموزههای زرتشتی انجام داد.
بنمایه: تاریخ زرتشتیان پس از ساسانیان، نوشته رشید شهمردان
2 پاسخ
روحشان شاد واقعا مدیر شایسته ای بودند. یکی از وصیتهاش این بود خانه اش در تهران خوابگاه دانشجویان دختر بشود و خیلی به آموزش دختران اهمیت می داد.
روانش شاد باد و یادش همیشه گرامی هست روانشاد در زمانی که زنده بودند پر از خیر و برکت بودند و از همه لحاظ پیشرو و باعث افتخار جامعه بودند و الان هم پس از فوت ایشان بازماندگان ایشان دکتر شاهرخ مزدیسنا و خانواده و ایشان خیر و برکت از اموال روانشاد را صرف جامعه و همکیشان میکنند و نامشان همیشه جاودان هست روانش شاد 🍀☘️🍀🍀☘️☘️