کمیسیون بانوان انجمن زرتشتیان یزد، وهومن، با برپایی آیین گهنبار، جشن سپندارمذگان را گرامی داشت.
موبد فریبا مالی پس از خوانش اوستای گهنبار درباره جشن سپندارمزگان سخنرانی کرد. وی گفت چون این روز، به روزهای آغاز کشاورزی نیز نزدیک است به این شوند به آن روز برزگران هم میگویند. موبد فریبا مالی در ادامه افزود، در باور ایرانی مرد دارای قدرت و توانایی است و زن دارای عشق و مهر و فروتنی و شکیبایی است. وی افزود این دو باید در کنار یکدیگر قرار بگیرند تا به سعادت برسند. موبد مالی به سخنان اشوزرتشت در کتاب گاتها اشاره کرد که میگوید: خوشبختی بشر در پیوند با میزان خرد و دانایی اوست. وی افزود، اشوزرتشت هیچگاه بین زن و مرد تفاوتی نگذاشت. جنسیت، رنگ، نژاد، قوم و دین برای اشوزرتشت مهم نیست تنها انسانیت برای اشوزرتشت مهم است؛ بنابراین حقوق بین زن و مرد در دین زرتشتی یکسان است. اشوزرتشت دختران را آزاد گذاشته تا به اختیار خود و با خرد و دانش خویش برای خود همسر برگزینند. اشوزرتشت به دختر کوچک خود پوروچیستا اختیار داد تا با خرد و دانش خود همسر خویش را برگزیند. او معیار اصلی در زناشویی را عشق پاک میداند در گاتها اشوزرتشت به نوعروسان و تازهدامادان پند میدهد که در خوبی کردن از هم پیشی بگیرند. زمانی که کشورهایی که از دیدگاه زمانی با ایران آن زمان در یکزمان بودند، زنان و دختران را ننگ جامعه میدانستند و زند به گور میکردند ولی در ایران آن زمان دختران و زنان دارای مقام بالایی بودند. وی شوند این را همفکر و همکار بودن و در کنار یکدیگر بودن آنها در تمام مراحل زندگی میداند. حتا در شاهنامه ما پهلوانان زن مانند گردآفرید و بانو آرتمیس دریاسالار را داریم. به همین دلیل است که تمدن کهن و چند هزارساله ایرانی را داریم که به آن افتخار میکنیم. خیلی از تمدنها با از دست دادن هویت خود از بین رفتند. موبد فریبا مالی سفارش کرد که کوشش کنیم این آداب، سنن و جشنها را زنده نگاهداریم تا آنها به آیندگان خود بسپاریم.
گلچهره فلفلی، فرنشین کمیسیون بانوان با خوشامدگویی به باشندگان از کسانی که در برگزاری این آیین گهنبار کوشش کردند سپاسگزاری کرد. وی از ویدا شهریاری که به نامگانه مادر همسرشان خورشید جهانگیر دارابی و مادر خودشان پریچهر مهر خداوندی و شیرین خداپرستی نیکاندیشی کردند سپاسگزاری کرد. همچنین از موبد فریبا مالی و نیز از بانوانی که از دو روز پیش مشغول آمادهسازی سفره گهنبار بودند سپاسگزاری کرد. همچنین از مادران و بزرگانی مانند روانشاد شهناز شهزادی که کلاسهای گاتها را برای بزرگسالان برگزار میکردند یاد کرد. گلچهره فلفلی، فرنشین کمیسیون بانوان به برخی از کلاسهای آموزشی کمیسیون بانوان زرتشتی وهومن نیز اشاره کرد.
در ادامه فیروزه پورشسب درباره کلاس خودشناسی سخن گفت. وی همچنین از کمیسیون وهومن و هیات مدیره و گلچهر فلفلی، فرنشین کمیسیون وهومن برای برگزاری این دورهها سپاسگزاری کرد. فیروزه پورشسبی افزود پس از وقفه دوساله در دوره کتابخوانی یک دوره بهبود روحیه را برگزار کردیم که 15 نشست بود. پسازآن دوباره کلاس کتابخوانی برگزار شد. وی در ادامه افزود پس از دوره کتابخوانی، دورههای آیین زندگی و زبان بدن را نیز برگزار کردیم. وی افزود اکنون دوره رشد معنوی که زیرمجموعه دوره کتابخوانی است از اردیبهشتماه 1403 تا به امروز هر یکشنبهها برگزار میشود.
جشن اسفندگان کمیسیون وهومن روز دوشنبه 29 بهمن با آیین گهنبار برگزار شد. خوانش اوستای گهنبار را موبد فریبا مالی بر دوش داشت. پس از برگزاری آیین گهنبار باشندگان از برنامههای گوناگون تدارک دیدهشده مانند اجرای گروه موسیقی آوای مهر کمیسیون بانوان انجمن زرتشتیان یزد به سرپرستی اسفندیار نجمی، آموزگار دورههای موسیقی کمیسیون وهومن و شاهنامهخوانی نیلوفر وخشور بهره بردند.
کمیسیون وهومن نمایشگاهی از کارهای تولیدی بانوان زرتشتی را در این روز از ساعت 15 پس از گهنبارخوانی برگزار کرد.
فرتور از فیروزه منوچهری است.
6744