اهداف اتاق بازرگانی زرتشتیان ایران که در اساسنامه آورده و در سال 1386مصوب شده، به اختصار به شرح زیر است:
1- ایجاد بانکهای اطلاعاتی شناسایی بازارهای مصرف و معرفی تولیدات اعضا و اطلاعات بازرگانی مورد نیاز اعضا
2- کمک به برگزاری دورههای آموزشی کاربردی و افزایش قدرت رقابت تولیدات اعضا در بازارهای داخلی و خارجی
3- کمک به تهیه و تامین مواد اولیه اعضا و بازاریابی در نمایشگاههای داخل و خارج
4- سرمایهگذاری در نوسازی و بازسازی ساختمان
5- برگزاری همایش و کمک به ارتقا اطلاعات و دانش اعضا
6- مشارکت با اشخاص حقیقی و حقوقی
7- جذب سرمایهگذاری های خارجی به منظور تامین نیازهای مالی اعضا
8- فراهم کردن خدمات پژوهشی و تحقیقات بازار و توسعه بهمراه ارتباط صنعت و دانش و محیط زیست
9- اخذ وام و اعتبارات ریالی ارزی
10- فراهم کردن شرایط عقد قرارداد با مشتریان داخلی و خارجی
11- اخذ و اعطا نمایندگی
اتاق بازرگانی زرتشتیان تنها سازمانی است که در اساسنامه آن ارتباط بینالمللی آورده شده است و این به منظور ارایه خدمات به همکیشان خارج از کشور که میخواهند فعالیت اقتصادی از ساخت و احیا املاک و صنعت و تولید در ایران راهاندازی یا انجام دهند آورده شده است. اتاق بازرگانی قابلیت اعطای نمایندگی در شهرهای مختلف به غیر از تهران را دارا است. اتاق بازرگانی جهانی زرتشتیان هر ساله در کشورهای مختلف از اعضا و بازرگانان زرتشتی دعوت میکند و از ایران نیز در این همایشها شرکت میکنند. اتاق بازرگانی زرتشتیان جهان سه نشریه دارد بنامهای synergy ،eblast،wzcc news letter که بهصورت روزنامه و سالنامه و نسخه الکترونیک هستند. هر سال کارآفرین برتر جوان زرتشتی و کارآفرین برتر در نشست سالیانه اتاق های بازرگانی زرتشتیان جهان از همکیشان سراسر دنیا معرفی میشوند و بخش ویژهای را برای بانوان کارآفرین اختصاص داده است. همکیشان میتوانند با عضویت در اتاق بازرگانی زرتشتیان ایران از این خدمات که در 11 کشور از قبیل آمریکا، کانادا، انگلستان، هند، هنگ کنگ، استرالیا و… بهره بگیرند. ظرفیتهای همکاری متقابل بین اتاق بازرگانی زرتشتیان ایران با سایر اعضا در کشورها وجود دارد. مرکز اتاق بازرگانی جهانی زرتشتیان در ایلینویز آمریکا است. اتاق بازرگانی زرتشتیان ایران با بیش از یکدهه فعالیت نشستهای ماهانه منظم در ارتباط با کسب و کارهای ماهانه دارد که حضور همهی دوستداران همکیش به صورت رایگان است و افرادی که تمایل دارند کسب و کار خود را معرفی کنند نیز میتوانند برای برگزاری نشست نامنویسی و محصول و کسب و کار خود را معرفی کنند.
بعنوان مثال براساس طرح کارآفرینی که توسط اتاق تجارت جهانی زرتشتی – منطقه هند (WZCC-I) و صندوق های اعتماد WZO (WZOTF) آغاز شده است ، برای حمایت از کارآفرینان زرتشتی با تأمین اعتبار پروژه های منتخب در هند با شرایط یکسان، 3 کارآفرین پس از سختگیری انتخاب شدهاند. فرآیند سه مرحلهای انجام و مبلغی به عنوان وام به هرکدام پرداخت شده است. سه طرح کارآفرینانه عبارتند از:
- تولید و بازاریابی کیتهای باتری لیتیوم یون برای وسایل نقلیه الکترونیکی.
- تولید رنگهای درجه یک با تکنولوژی پیشرفته لیزر و جایگزینی برای واردات مواد شیمیایی ویژه.
- ارائه یک راه حل یک مرحله ای برای کلیه نیازهای حمل کانتینر از جمله لجستیک ، ذخیره
امید است که ظرفیتهای اتاق بازرگانی زرتشتیان بتواند توانمندسازیهای لازم را به کسب و کارهای موجود در کنار توسعه فرصتهای جدید را جهت اشتغال جوانان در کنار حمایتهای مادی و معنوی انجام دهد.
* گردآوری: نوذر نوذری، هموند اتاق بازرگانی زرتشتیان ایران، دانشآموخته دکترای عمران