لوگو امرداد

معرفی سازمان بهداشت جهانی، نشانه‌های بیماری کرونا و راه‌های پیشگیری

imagesسازمان بهداشت جهانی  یکی از آژانس‌های تخصصی سازمان ملل متحد است که نقش یک مرجعیت سازمان‌دهنده را بر بهداشت جامعه‌ی جهانی ایفا می‌کند. این آژانس در ششم آوریل سال ۱۹۴۸ میلادی در ژنو (واقع در سوییس ) بنیاد شد.
اساسنامه‌ی سازمان بهداشت جهانی هدفش را دستیابی مردم به بیشترین سطح سلامت ممکن بیان می‌کند. خویشکاری (:وظیفه) اصلی این سازمان مبارزه با بیماری‌ها به‌ویژه بیماری‌های واگیر، همه‌گیر و ارتقا سلامت عمومی مردم جهان است.
ویروس کرونا این روزها در سراسر جهان در حال تاختن است. کشورهای بیشماری از آسیا که زادگاه ویروس کووید ۱۹ بوده تا آفریقا در چنبره‌ی این ویروس گرفتار شده‌اند. کرونا در حقیقت یک خانواده‌ی گسترده از ویروس‌هایی است که منجر به عفونت‌های تنفسی می‌شود.
نشانه‌های بیماری کووید-19 و توصیه‌های بهداشتی برگرفته از تارنمای سازمان بهداشت جهانی به نشانی www.who.int که در تاریخ مارس ۲۰۲۰ میلادی منتشر شده، در راستای آگاهی بیشتر از بیماری و پیشگیری از ابتلا، در ادامه آمده است:
رایج‌ترین علایم کووید ۱۹ عبارتند از:
تب، بدن درد و سرفه‌های خشک است. اما برخی بیماران ممکن است آبریزش و گرفتگی بینی، گلو درد و یا حتی اسهال را هم تجربه کنند.  این نشانه‌ها معمولا خفیف و به تدریج شروع می‌شود. خوشبختانه  نزدیک به ۸۰ درصد افراد بدون نیاز به درمان‌های پزشکی خاص بهبود پیدا می‌کنند. شمار کمی از افراد دچار وخامت حال شده و مشکلات تنفسی پیدا می‌کنند. این گروه شامل افراد سالمند، بیماران دارای فشار خون و مشکلات قلبی و دیابت می‌شوند.
توصیه‌های سازمان بهداشت جهانی برای پیشگیری از ابتلا به کرونا:
۱- مرتب دست‌های خود را بشویید و از یک شوینده‌ی الکلی استفاده کنید. در صورتی که در دسترس نبود، از آب و صابون (ترجیحا مایع) استفاده کنید.
۲- فاصله‌ی خود را با دیگران رعایت کنید.
۳- از دست زدن به چشم، دهان و بینی خودداری کنید.
۴- بهداشت تنفسی خود را رعایت کنید. در هنگام عطسه و یا سرفه، دهان و بینی خود را با دستمال کاغذی و اگر در دسترس نبود با آرنج  خود بپوشانید. سپس دستمال را در یک سطل زباله در بسته بیندازید.
۵- در خارج از خانه از ماسک استفاده کنید و اطمینان داشته باشید که صورت و دهان شما را کاملا پوشانده باشد. از دست زدن به ماسک خود خودداری کنید.
۶- ماسک خود را پس از یکبار استفاده دور  بیندازید و دستتان را پس از تماس با آب خوب بشویید.
۷- از تماس مستقیم با حیوانات بیمار پرهیز کنید.
۸- از تماس مستقیم با دکمه های آسانسور و دستگیره ها خوداری کنید.
۹- اگر تب و سرفه یا دشواری در تنفس داشتید – بلافاصله به دنبال مراقبت‌های پزشکی باشید.
۱۰- احساس غم، اضطراب، سردرگمی، ترس و یا حتی عصبانیت در طول این دوره امری طبیعی است. گفت‌وگو با یک فرد مورد اعتماد می‌تواند به شما کمک کند. با خانواده و دوستان خود درشبکه‌های اجتماعی یا تلفنی در  تماس باشید.
۱۱- برای مقابله با احساسات منفی خود به سراغ نوشیدنی‌های الکلی و یا سیگار یا چیزهایی از این دست نروید . اگر احساس درماندگی می‌کنید با یک مشاور صحبت کنید.
۱۲- کودکان به شیوه‌های کاملا متفاوتی به چنین موقعیت‌های استرس‌زا واکنش نشان می‌دهند. مانند وابستگی بیشتر – گوشه‌نشینی، انزوا و عصبانیت و حتی شب ادراری که در برابر این واکنش‌ها به نگرانی‌های او گوش کنید و از هر زمان دیگری او را از عشق و توجه خود برخوردار کنید. وقت بیشتری را به آنها اختصاص دهید. با مهربانی با آنها صحبت کنید.
۱۳- لوازم بهداشتی شخصی خود را همیشه همراه داشته باشید تا دچار مشکل نشوید ( مانند دستمال مرطوب و ژل ضد عفونی)
۱۴-  در طول این دوره استفاده از مکان‌ها و خدمات عمومی مانند استخر – جکوزی و سونا خودداری کنید.
۱۵- نظافت اتاقتان باید رعایت شود . ملحفه شخصی و روتختی‌های اتاق شما بستر خوبی برای ویروس است .
۱۶- توصیه های مهم در خصوص بهداشت  مواد غذایی
–  چاقو و تخته هایی که برای گوشت خام استفاده می کنید باید با آنهایی که برای غذاهای پخته بکار می روند – متفاوت باشد.
–  بین دو مرحله دست زدن به مواد غذایی خام و  غذای پخته شده حتما دست های خودتان را بشویید.
–  فقط غذاهایی را بخورید که خوب پخته شده است.
۱۷-  و درنهایت در خانه بمانید.
یک سبک زندگی سالم را دنبال کنید. رژیم غذایی، خواب مناسب، ورزش، تماس با عزیزان در خانه یا از راه تلفن و شبکه‌های اجتماعی
اکر این نکات و توصیه‌های مهم سازمان بهداشت جهانی در مورد ویروس کرونا و اصول بهداشتی را به دقت رعایت کنید تندرستی خود و خانواده را تضمین کرده‌اید .
*نوشتاری که خواندید برداشت شده از تارنمای سازمان زنان زرتشتی تهران است.

به اشتراک گذاری
Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترین ها
1403-09-14