آزیتا اخترخاوری، بانوی کوهنورد زرتشتی بر بلندای ۳۷۱۰ متری قلهی سهند، پرچم ایران را به یاد جانباختگان سرافراز راه میهن برافراشت و صعود را به ثبت رساند.
آزیتا اخترخاوری، ورزشکار جوان دربارهی ثبت صعود به یاد جانباختگان میگوید: هنگام صعود به قلهی سهند به فکر افتادم، در شرایط کنونی که به شوند همهگیری کرونا جام جانباختگان برگزار نمیشود، این صعود را به جانباختگان راه میهن پیشکش کنم و به یاد سرافرازی آنان بربلندای قله با پرچم ایران عکس گرفتم.
وی در ادامه از برنامهی صعود به قلهی سهند عروس کوههای ایران گفت: برنامهی صعود به قلهی سهند با همراهی دوستان همنورد از فدراسیون مراغه که مهرورزی ویژهای به همکیشان زرتشتی داشتند مورد استقبال قرار گرفت و چهارشنبه 13 خوردادماه 1399 خورشیدی ساعت 18:30 با یک دستگاه مینیبوس که هماهنگ شده بود، از مراغه به سمت روستاهای قراتلو (قرهآتلو) و کُردهده حرکت کردیم. پس از پیمودن نزدیک به ۷ کیلومتر جاده خاکی در زیر دامنه قله سهند به محلی به نام گوران بولاغی با ارتفاع ۲۵۹۰ متر از سطح دریا که دارای چشمهی آب و محل شبمانی هموار است، رسیدیم و شب در منطقهی چهل چشمه بیتوته کردیم.
برنامه صعود به قلههای جام و سهند فردای آن روز به سرقدمی آقای وطنپور از مسیر جنوبی، راس ساعت ۷:۳۰ بامداد آغاز شد. سرآغاز برنامه، مسیر را با شیب ملایمی ادامه دادیم. قلههای جام و سهند به عنوان عروس قلههای ایران، با زیبایی هر چه تمامتر رخ نمایی میکردند. دوستان همنورد ما از مراغه به بهترین شکل راهنمای مسیر بودند. تقریباً یک ساعت پس از آغاز برنامه، از روی یال منتهی به خطالراس، با شیب کموبیش تندی مسیر را ادامه دادیم و در ساعت ۱۱:۳۰ دقیقه به خطالراس بین دو قله رسیدیم.
نکتهی شایان گفتن این است که، در خطالراس میان جام و سهند آرامگاه فردی بنام حاج حسین سروری میاندوآب دیده میشود. کوهنوردی که گویا یکی از اهالی آن سرزمین بوده و سالیان سال برای ستودن شکوه و سپندینگی سهند به دیدار مهمترین کوههای آتشفشانی خاموش ایران میآمده و در سن 73 سالگی در این مکان درگذشته و به خاک سپرده شده است.
این کوهنورد جوان افزود: همهی گروه در ساعت۱۲:۳۰موفق به فتح قلهی سهند به ارتفاع ۳۷۱۰ متر شدیم. بر فراز این قله، دیگر قلههای شمالی رشته کوه سهند مانند قله کمال یا قوچ گلی داغی به بلندای ارتفاع ۳۷۰۷ متر، بلندترین قله رشته کوه سهند، نمایان است. دشتهای زیبای سهند که قابل پیمایش از منطقه صعود مراغه به سمت منطقه کندوان در شمال غرب یا لیقوان در شمال است، دیده میشود.
همچنین قلهی شرقی خطالراس (جام و سهند) به بلندای ۳۵۵۰ متر، قله جام یا همان قله مدائن که به عنوان سمبل کوههای آذربایجان شرقی شناخته میشود را میتوان نام برد .
پس از صعود و ۱۵دقیقه استراحت، فرصتی برای گرفتن عکس به دست آمد. به یاد جانباختگان راه میهن با پرچم ایران این لحظه را به ثبت رساندم و به یاد سرافرازان افتخارآفرین، صعود را پیشکش از جانگذشتگان همیشه جاوید کردم.
گرفتن عکسهای یادگاری روی قله، خوردن میوه و آشامیدن با دیدن چشمانداز بسیار زیبا همراه بود. سپس به سمت پایین حرکت کردیم و ساعت 15:30 به مکان اسکان برگشتیم. فردای آن روز با همراهی دوستان همنورد از دیگر جاهای دیدنی و جاذبههای گردشگری مراغه مانند غار هاپوییل یا کبوتر، رصدخانهی خواجه نصیرالدین طوسی، سد علویان و معبد مهرجوی، گنبد کبود، موزه ایلخانی، رودخانه صوفی چای، گنبد غفاریه، آرامگاه اوحدی و گنبد سرخ…. نیز بازدید کردیم.
سپاسگزاری بانوی کوهنورد آزیتا اخترخاوری از همراهی و مهماننوازی همنوردان مراغهای سخن پایانی این گفتوگو بود.
صعود به قله علم کوه، دومین قله مرتفع ایران، صعود به ارتفاعات جنگلی نمک آبرود، صعود به قله چهارسامان، صعود به قله توچال، صعود به قله سرکچال، صعود به قله کلون بستک در پیشینهی کوهنوردی این بانوی ورزشکار ثبت شده است.
فرتورها رسیده است .
4090
4 پاسخ
آذربایجان زادگاه پیامبر بزرگ ایران زمین زرتشت است و قله و چکاد آتشفشان سهند بلندترین قله و چکاد آن است و چه زیباست که یکی از پیروان دین این پیامبر یکتاپرست ایرانی بر بالای این کوه و چکادش گام نهاده، بیگمان گامهای برادران و خواهران هم میهن زرتشتی در آذربایجان برکت و خجستگی به این دیار خواهد آورد.
درود و دستمریزاد گرامی
لحظه ی تاب آوردن سختیها خاطرات ناب و ماندگار میسازد h-m
همت خوبی همراه شما دوست عزیز که چنین زیبا و قهرمانانه یاد و خاطره جانفشانی دلاوران ایران زمین ، را پاس داشتید .
آزیتای عزیز به شما و به تمام بانوان ایرانزمین این فتح را تبریک میگم و امیدوارم همواره قله های موفقیت را در زندگی به دست بیاوری