لوگو امرداد

گزارش از فعالیت مرکز جهان‌دیدگان پوروچیستا

در شرایط بحران کرونایی و تغییرات ناخواسته‌ای که در پی داشته، در کنار سایر رویداد‌های پرفشار زندگی، سالمندان بیش از پیش رویاروی با آسیب هستند. به‌ویژه سالمندانی که در تنهایی به سر می‌برند. اهمیت سلامت روان سالمندان کمتر از سلامت جسم آن‌ها نیست. نسخه شفابخش در چنین شرایطی برای دور ماندن از تنش‌ها و به حداقل رساندن آسیب‌ها، نگرش نو به روش زندگی است.

با آغاز همه‌گیری ویروس کرونا، شکنندگی سلامت سالمندان از حساسیت ویژه‌ای برخوردار بوده است. این مساله از آن جهت دارای اهمیت است که بایستگی رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی مانند فاصله‌گذاری فیزیکی و به دنبال آن کاسته شدن از میزان ارتباطات اجتماعی، سبب شده این گروه سالمندی خود را در انزوای چندبرابر نسبت به گذشته احساس کنند. این دوری اجتماعی افزون بر سلامت فیزیکی، بر روی سلامت روحی و روانی آن‌ها نیز تاثیر می‌گذارد.
بی‌گمان در این میان، سرای سالمندان در امیدآفرینی و افزایش نشاط سالمندان نقش بسزایی دارند. مرکز جامع توانبخشی پوروچیستا، نزدیک به 15 سال است که با نیک‌اندیشی دهشمندان زرتشتی، در شهر یزد بنیادگذاری شده و با مدیریت شاهرخ باستانی پذیرای جهان‌دیدگان زرتشتی است. در یادداشت پیش رو به درخواست امرداد، شاهرخ باستانی، صاحب امتیاز مرکز جهان‌دیدگان پوروچیستا به عملکرد این مرکز پرداخته است و در ادامه فعالیت روزانه‌ی جهان‌دیدگان را در قالب گزارش تصویری می‌بینید:

خلاصه‌ای از فعالیت‌های مرکز جهاندیدگان پوروچیستا

در موج‌های پی‌در‌پی کرونا هیچ‌گاه مرکز تعطیل کامل نشده و بسیاری از فعالیت‌های ورزشی، آموزشی، درمانی و سرگرمی را در فضای مجازی با همکاری مسوول فنی مرکز و همیاری مربیان برای سالمندان ارایه شده است.
ساعت کار مرکزهمه روزه بجز روزهای تعطیل از ساعت 8 بامداد تا 13 است.
1) ورزش صبگاهی همه روزه از ساعت 8:30 تا 9 بامداد با تجهیزات ورزشی از قبیل تردمیل، دوچرخه ثابت، وسایل پارکی و….. که در زمان کرونا برنامه‌ها بصورت فیلم در واتساپ برای سالمندان فرستاده می‌شود.
2) مراقبت‌های پرستاری (کنترل فشارخون، وزن، رژیم غذایی، دیابت) از ساعت 8:30 تا 10 بامداد، چنانچه موارد غیرطبیعی مشاهده شد ارجاع به پزشک معالج و در زمان کرونایی ویزیت سالمندان که امکان حضور نداشتند در منزل انجام می‌شود.
3) حضور کارشناس ارشد روانشناسی همه روزه در مرکز و مورد ارزیابی قرار دادن وضعیت روانی سالمندان در مرکز و عزیزانی که نمی‌توانند در مرکز حضور یابند مشاوره از راه فضای مجازی انجام می‌شود.
4) حضور پزشکان متخصص در زمینه ارتوپدی و فیزیک پزشکی و توانبخشی ماهانه یک‌روز
5) حضور پزشک عمومی هفته‌ای یک‌روز برای ویزیت سالمندان و بررسی بیماری وکنترل و مراقبت آن
6) حضور کارشناس ارشد کاردرمانی و توانبخشی هفته‌ای دو روز در مرکز برای جلوگیری از ناتوانی‌های حرکتی و تشویق انجام کارهای روزمره که در زمان اوج کرونا و تعطیل بودن مرکز آموزش از طریق مجازی انجام شده است.
7) برگزاری کلاس یوگا ویژه سالمندان به منظور بالا بردن سطح کیفیت زندگی و تقویت قدرت تمرکز ، ذهن و تفکر و آرامش و اعتمادنفس دادن به آنها
8) برگزاری برنامه‌های نیایش و اوستاخوانی و گات‌هاخوانی با مربیان مجرب همراه با ترجمه و تفسیر هر هفته یک شنبه‌ها و در زمان تعطیلی مرکز از راه فضای مجازی
9) برگزاری کارگاه طراحی، نقاشی، طرح و رنگ بر روی چوب، سنگ، سفال، شیشه و کاغذ با حضور مربی مجرب و با حوصله در روزهای دوشنبه و چهارشنبه هر هفته که در زمان تعطیل کرونایی از راه فضای مجازی آموزش داده شده است.
10) کلاس شاهنامه‌خوانی با آهنگ دلنشین به همراه تفسیر اشعار با همکاری شخصی که سال‌هاست اینکار را انجام می‌دهد هر هفته سه‌شنبه‌ها .
11) طراحی و اجرای بازی‌های فکری و چالشی برای تقویت مغز و جلوگیری از دمانس و آلزایمر هر هفته پنجشنبه‌ها
12) پخش فیلم‌های مراسم مختلف در مرکز برای تجدید خاطره و جلوگیری از آلزایمر
13) پخش کلیپ‌های آموزشی از سوی مسوول فنی مرکز در مورد تغذیه سالم، تقویت سیستم تنفسی، قلبی و عروقی، عضلانی و اسکلتی و جلوگیری از روند ناتوانی‌ها در دوران سالمندی
در پایان، هیات‌مدیره و مسوولان مرکز توانبخشی سالمندان پوروچیستا از اداره کل بهزیستی استان و شهرستان در راستای حمایت از مرکز، مسوول فنی، کلیه پرسنل، مربیان و همه نیک‌اندیشان و کسانی که در این حوزه همکاری نموده و می‌نمایند قدردانی کرده آرزوی سلامتی و موفقیت دارد.

116

117

115

114

111

112

106

110

109

108

105

120

121

113

104

101

107

100

124

127

102

103

126

123

119

125

فرتور از سرور دهموبد است.
6744

به اشتراک گذاری
Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترین ها
1403-09-19