سومین دوره نشان فروهر با تقدیر از پایاننامههای برتر در زمینهی فرهنگ و زبانهای باستانی و اهدای جوایز بهکار خود پایان داد.
آیین پایانی سومین دوره از جشنواره نشان فروهر آدینه 19 اسفندماه 1401 در تالار ایرج برگزار شد. این آیین با سپاسداری از دکتر یدالله منصوری نویسنده کتاب پنج جلدی «فرهنگ زبان پهلوی» و دکتر سیدسعیدرضا منتظری مصحح کتاب «صد در نثر صد در بندهش» همراه بود. نشان فروهر که با ابتکار انتشارات فروهر (از پیشگامان نشر زرتشتی) و سازمان جوانان زرتشتی تهران (فروهر) آغاز شد، با پشتیبانی و همراهی انجمنهای زرتشتیان تهران یزد شیراز و اهواز و نیکاندیشان زرتشتی در راستای سپاسداری از پژوهشگران، استادان، نویسندگان و کنشگران در حوزهی فرهنگ و زبانهای ایرانباستان هر سال برگزار میشود.
بخشی از کارنامهی علمی برگزیدگان دریافت نشان فروهر- سال 1401
سجاد رحمتیان (برگزیده – دکتری ادبیات فارسی)
زاده 1365- کارشناس ارشدو دکتری رشته ادبیات فارسی را به پایان رسانده است.
چندی مقاله علمی-پژوهشی، سردبیری مجلهی ادبی گلبانگ و دبیر انجمن ادبی دنشگاه خوارزمیاز جمله کارها و فعالیتهای ایشان است.
ایمان خسروی (برگزیده – دکتری باستانشناسی)
زاده 1360 دکترا در رشته باستانشناسی- دارای چندین مقاله علمی-پژوهشی و مقاله برگزیده در کنفرانس بینالمللی پاریس
دارای مدرک تک ستاره غواصی باستانشناسی، نقشهبرداری هوایی با پهباد و تخصص در بازسازی چهره از جمجمههای باستانی کشفشده
میثم صائبی (برگزیده- ارشد زبانهای باستانی)
کارشناسی باستانشناسی و کارشناس ارشد فرهنگ و زبانهای باستانی از دانشگاه تهران- دبیر کانون ایرانشناسی دانشجویان دانشگاه تهران و سردبیری نشریه سرزمین آزادگان از دیگر فعالیتهای ایشان است.
عنوان پایاننامههای شایسته تقدیر میرسد به:
مینا کامبین (شایسته تقدیر- دکتری فرهنگ و زبانهای باستانی)
از پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی دارای چندین مقاله و سخنرانی ارایه شده در حوزه فرهنگ و زبانهای باستانی
همچنین از ایشان کتاب آغاز و انجام در متون پهلوی و اوستایی و فهرست دستنویسیهای پهلوی و اوستایی چاپ شده و فرهنگ توصیفی تاریخ و فرهنگ زرتشتی که به صورت گروهی در مرکز پژوهشی یادگار باستان در حال انجام است.
مریم روشنبین (شایسته تقدیر- ارشد زیانهای باستانی)
کارشناس ارشد فرهنگ و زبانهای باستانی از دانشگاه تهران – مقالات و پژوهشهایی از جمله بانک اطلاعاتی مجسمههای تهران و برگزاری کارگاههای پزوهشی و خوانش و روایت و جغرافیای کتیبهی بیستون از کارهای ایشان است.
سپاسداری از استادان فرهنگ و زبانهای باستانی
دکتر الله منصوری نویسنده پنج جلدی «فرهنگ زبان پهلوی»
یداله منصوری زبانشناس ایرانی عضو هیاتعلمی فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی – مدرس دانشگاه بهشتی است. ده گغتار دربارهی زبان خوارزمی (مترجم) – بررسی ریشهشناختی افعال در زبان فارسی – بررسی شناختی فعلهای زبان پهلوی (فارسی میانه زرتشتی) از جمله کارها و فعالیتهای ایشان است.
دکتر سیدسعیدرضا منتظری مصحح کتاب «صد در نثر صد در بندهش»
ایشان زاده سال 1362، استاد پردیس فارابی/دانشگاه الهیات/ پردیس فارابی دانشگاه تهران است. مقالاتی چند دربارهی اوستا (ترجمه)- دینپژوهی (ترجمه)- زردشت و جهان زردشتی، زندیق و زانادیق از آثار اوست.
دکتر فرزانه گشتاسب، دبیر جشنواره نشان فروهر، دکتر اسفندبار اختیاری، نماینده زرتشتیان در مجلس، دکتر افشین نمیرانیان، فرنشین انجمن زرتشتیان تهران، فریدون بهرامیان فرشید، فرنشین سازمان جوانان زرتشتی تهران، دکتر یداله منصوری و دکتر سیدسعیدرضا منتظری، سخنرانان این همایش بودند. گرداننده همایش پدرام سروشپور سردبیر فصلنامه فروهر بود. یک بخش هنری تکنوازی سنتور با هنرمندی نوجوان مانترا خسرویانی به اجرا درآمد. گزارش کامل از آیین پایانی و سخنرانیهای سومین جشنواره نشان فروهر را در گزارش بعدی از تارنمای امرداد پیگیری کنید.
گزارش تصویری در ادامه آمده است:
فرتورها از شهرام نمیرانیان است.
4090