لوگو امرداد
نوشته بهمن مرادیان: لحظه‌ای به همراه پدرم، (3)

برای شهناز شهزادی

بهمن مرادیاناما گروه «گاتاپویان» و «شورای یزد کانون» تنها محل‌هایی نبودند که خانم شهزادی فعالیت داشت. از سال‌ها قبل به درایت و مدیریت زنده‌یاد خداداد خنجری گروهی از افراد که از محله‌های مختلف زرتشتی‌نشین یزد بودند در نشست‌های خانگی و همین‌طور در چهارچوب گروهی که به «انجمن دینی» معروف شد، به فعالیت می‌پرداختند. یکی از این افراد فعال در این انجمن خانم شهزادی بود. این گروه به گونه‌ای  هماهنگی انجمن‌ها و محله‌های یزد را آغاز کردند. دگرگونی‌هایی در انجام جشن‌ها در محله‌ها و بسیاری از برنامه‌های همگانی مانند کلاس‌های دینی متمرکز، کلاس‌های تابستانی تا پرسه‌های همگانی در آرامگاه در این دوره و با تدبیر این گروه پایه‌گذاری شد. شوربختانه سال‌ها بعد این گروه به دلیل برخی اتفاقات «سیاسی داخل جامعه» و نیز بیماری و درگذشت خداداد خنجری منحل شد. اما افراد آن گروه از جمله خانم شهزادی تا سال‌ها بعد هنوز بخش‌هایی از آن فعالیت‌ها را دنبال کردند.

در کنار همه این فعالیت‌ها، خانم شهزادی در ارتباط با کانون دانشجویان زرتشتی نیز همکاری گسترده‌ای داشت. او به‌طور عمده و مداوم با «کمیته مددکاری» کانون دانشجویان زرتشتی همکاری داشت. درحقیقت در ساختار ان زمان های «کمیته مددکاری» او یکی از «معتمدان» در یزد بود که افراد تحت پوشش در «محله یزد» را رسیدگی می کرد. معمولا از هر محله‌ای یک نفر به نام «معتمد» کارهای رسیدگی به افراد تحت پوشش «کمیته مددکاری» کانون را انجام می‌داد. اما علاوه‌بر «محله یزد»، خانم شهزادی تقریبا هماهنگی یزد و دیگر «معتمدان» را نیز بر عهده داشت. یادم می‌آید که او اغلب روزهای هفته، صبح خیلی زود از خانه خارج می‌شد و از برخی خانواده‌ها قبل از رفتن به اداره‌اش که استخدام انجام بود، دیدار می‌کرد. بعدازظهرها هم بعد از تمام شدن اداره‌اش باز هم برخی کارهای مربوط به کمیته مددکاری را انجام می‌داد. پنجشنبه و جمعه‌ها هم اغلب از صبح زود تا شب به همین روال یا جلسه داشت یا به کارهای دیگر اجتماعی می‌پرداخت.

علاوه براین او برای «اردوی» کانون دانشجویان زرتشتی در یزد نیز فعالیت می‌کرد و در روزهایی که «اردو» در تهران برگزار می‌شد با افراد شرکت‌کننده از یزد به تهران می‌رفت و یکی از «سرپرست‌های» گروه‌های اردو در روزهای برگزاری آن بود. اما بخش عمده همکاری خانم شهزادی با کانون دانشجویان زرتشتی هنگامی شروع شد که در سال 1372 همایش سراسری مانتره آغاز شد. او به همراه گروهی دیگر از افراد از جمله زنده‌یاد گشتاسب بهرامشهری و زنده‌یاد خدابخش یزدانی نه تنها در تشویق افراد در یزد، تشکیل کلاس‌های آمادگی پیش از مانتره، برگزاری بخش مقدماتی در یزد و حتا دیگر استان‌ها مثل کرمان، شیراز و اصفهان تلاش بسیار کردند. علاوه براین در روزهای برگزاری مانتره در تهران هم شرکت‌کنندگان را هنگام آمدن و برگشتن به تهران همراهی می‌کردند و در برگزاری و داوری مانتره هم فعالیت داشتند. با شروع مانتره یادم می‌آید که می‌گفت که قبلا فقط برای برنامه اردو مرخصی می‌گرفته و به تهران می‌آمده اما با شروع مانتره باید مرخصی سالیانه اداره‌اش را استفاده نکند تا بتواند برای اردو و مانتره مرخصی بگیرد و برای این دو فعالیت به تهران بیاید. (ادامه دارد …)

یادی از شهناز شهزادی

عکس از مانتره در تهران، همرسانی شده از سوی بهین فرهی‌فر در گروه فرهنگی ورزشی همکیشان. بخشی از عکس که زنده‌یادان گشتاسب بهرامشهری، شهناز شهزادی و خدابخش یزدانی در آن هستند، از سوی نویسنده این یادداشت ارایه شده است.

برای این مجموعه یادداشت‌ها نگاه کنید به بخش 1، بخش 2.

به اشتراک گذاری
Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترین ها
1403-06-29