امروز اردیبهشت امشاسپند از ماه اسفند سال 3757 زرتشتی، یکشنبه 27 بهمنماه 1398 خورشیدی 16 فوریه 2020 میلادی
كتابخانهی بزرگ هاروارد از كتابخانههای بزرگ جهان در 16 فوریه 1638میلادی به کوشش جان هاروارد بنیاد شد.
امروزه این مدرسه به عنوان دانشگاه هاروارد، یكی از بزرگترین دانشگاه های جهان به حساب می آید و كتابخانه آن نیز با دراختیار داشتن بیش از ۸ میلیون كتاب بزرگترین كتابخانه دانشگاهی به شمار میرود. کتابخانه این دانشگاه نیز به عنوان یکی از بزرگترین کتابخانههای آکادمیک جهان و بزرگترین کتابخانه آمریکا از دیگر ارزشهای آن بهشمار میرود. هاروارد در میان تمامی موسسات آموزش عالی در جهان از بزرگترین پشتوانه مالی برخوردار است، پشتوانهای که در ژوئن سال گذشته ارزشی برابر ۳۲.۳ میلیارد دلار داشت.
سیستم مرکزی کتابخانه هاروارد در کتابخانه وندرنر در هارواردیارد جای دارد که شامل ۸۰ کتابخانه مستقل حاوی ۱۵ میلیون نسخه کتاب است. به این شکل هاروارد به گفته انجمن کتابخانههای آمریکا، مالک بزرگترین کتابخانه آکادمیک آمریکا و یکی از بزرگترین کتابخانههای جهان است.
محبوبترین این مجموعه در میان دانشجویان کارشناسی، کتابخانههای کابوت، لامونت و ویدنر هستند. در این مراکز کتابهای کمیاب و دست نوشتههای تاریخی و دیگر انواع مجموعههای ارزشمند یافت میشوند. قدیمیترین مجموعه نقشهها،اطلسها و فرهنگهای جغرافیای آمریکا در این کتابخانهها یافت میشوند و دسترسی به آنها برای عموم آزاد است. همچنین بزرگترین مجموعه زبان آسیای شرقی خارج از آسیای شرقی در کتابخانه هاروارد-ینچینگ موجود است.
هاروارد همچنین مالک چندین موزه علمی،هنری و فرهنگی است،موزه هنر هاروارد تشکیل شده از سه موزه جداگانهاست که در آنها میتوان مجموعههایی باستانی از هنرهای اسلامی، چینی، هندی اروپایی را یافت. جان هاروارد هنگام مرگ نیز املاک و دارایی خود را برای كتابخانه و مدرسه خویش اختصاص داد.
اشه نیک، اشه نیکترین است
مطابق آرزوست
اردیبهشت یا «اشاوهیشتا»، نام سومین روز ماه و دومین ماه سال در سالنمای زرتشتی است. اردیبهشت به چم «بهترین پاکی و راستی» و یکی از امشاسپندان دین زرتشتی است که در جهان مینوی نماد پاکی، اشویی و نشان اشا (قانون دگرگونناپذیر جهان) است.
اردیبهشت یا ارته وهیشته یا اشه وهیشته در اسطورههای زرتشتی و ایرانی دومین امشاسپند است. او زیباترین نماد از نظام جهانی قانون ایزدی و نظم اخلاقی در هردو جهان است. این امشاسپند نه تنها را نظم در جهان برقرار میسازد، بلکه نگاهبان نظم دنیای مینوی و دوزخ نیز هست. نماینده جهانی او آتش است.
امشاسپند اردیبهشت، از نظر اهمیت و احترام٬ دومین امشاسپند پس از امشاسپند بهمن است. این موجود در اصل همان آرتا یا ریتای هندی است، که در زمانهای بعد آشاواهیشست نام گرفت که به معنای آشای برتر یا بهترین اشه یا برترین ارته (راستی) است.
این امشاسپند پاسدار و نگهبان آتش و یا عناصری که در عین حال بازگو کنندهی طبیعت آتش هستند، میباشد. او ضامنِ پایداری نظم جهان است، چه نظم اخلاقی و چه نظم فیزیکی (نظم مادی).
واژه اشه در اوستا و به ویژه در گاهان بسیار بکار رفته است.
«اشا» یا هنجار هستی در زندگی انسانها به گونهی توانمندی در نظم دادن به زندگی، خانواده، هازمان(:جامعه)، زیستبوم، طبیعت و … نمودار میشود. از همینرو بر انسان شایسته است تا پیوسته این توانایی را در خود پرورش داده تا بتواند با «اشا» هماهنگ شود و راستی را در خود بپروراند.
اشو زرتشت در گاهان تنها راه رسیدن به بارگاه خدایی را راه اَشَهَ میداند. در یسن ۴۴ بند ۱۱ میگوید:«تا توش و توان دارم میکوشم مردم را به سوی اشه رهنمون باشم.» یکی از سپندترین دعاهای زرتشتی دعای “اشم وهو” است که در آن اشه و راستی ستایش میشود که یک ذکر ۱۲ واژهای است که سه بار در آن نام اشه برده شده است. دعایی که برای تمرکز ذهن بر روی اشه استوار است از این قرار است: اشه نیک، اشه نیکترین است. مطابق آرزوست، مطابق آرزو خواهد بود، اشه از آن اشه وهیشته است.