لوگو امرداد

فرش‌های 500 ساله‌ی صفوی در موزه‌ی فرش رونمایی شد

 آیین رونمایی از 2 قطعه فرش نفیس صفوی، به مناسبت هفته پژوهش با باشندگی استادان، هنرمندان و دوستداران هنر فرش، در موزه‌ی فرش ایران برگزار شد.

63298070

به‌گفته‌ی روابط عمومی وزارت میراث‌فرهنگی، روز پنجشنبه ۶ دی‌ماه ۱۴۰۳، آیین رونمایی از 2 قطعه فرش نفیس صفوی به مناسبت هفته پژوهش، با حضور بیش از ۱۵۰ تَن از استادان، هنرمندان و دوستداران فرش در تالار پازیریک موزه‌ی فرش ایران برگزار شد.

در آغاز آیین رونمایی، کیانوش معتقدی، پژوهشگر گفت: موزه‌ی فرش ایران با مدیریت جدید خود از یک سال گذشته، رویکرد تازه‌ای را در برگزاری برنامه‌های فرهنگی، پژوهشی و آموزشی آغاز کرده است. آرمان ما این است که رونمایی از گنجینه بی‌مانند موزه به‌صورت ماهانه انجام شود.

محمدجواد اینانلو شاهوردی، فرنشین (:رییس) موزه فرش ایران، نیز در این آیین گفت: در ۱۵ ماه گذشته، رویکرد موزه بر همکاری نزدیک با خانواده فرش متمرکز بوده است. در این راستا، رویدادهای هنری، فرهنگی و آموزشی پرشماری با همکاری استادان، هنرمندان و دانشجویان فرش دست‌باف برگزار کرده‌ایم. این روند با تنوع بیشتر ادامه خواهد یافت.

در ادامه‌ تورج ژوله، پژوهشگر و مدرس برجسته فرش، کارهای مدیریت کنونی موزه را ستود و بیان کرد: این کوشش‌ها در دو دهه‌ی اخیر کم‌مانند بوده است.

او همچنین با اشاره به اهمیت کارگاه‌های آموزشی فرش دست‌بافت یادآوری کرد: این کارگاه‌ها با استفاده از فناوری‌های پیشرفته به شرکت‌کنندگان امکان استفاده از حس‌های پنج‌گانه برای درک بهتر موضوعات ارایه‌شده را می‌دهند.

ژوله به تاریخچه‌ی فرش‌شناسی اشاره کرد و گفت: پژوهش‌های فرش‌شناسی از نیمه‌ی سده‌ی نوزدهم میلادی آغاز شد. اروپایی‌ها در این زمینه پیشگام بودند و پژوهشگران آمریکایی با روش‌های میدانی، فصل نوینی در معرفی قالی‌های عشایری و روستایی به جهان هنر ایجاد کردند.

این پژوهشگر و مدرس، افزود: فرش‌شناسی فراتر از بررسی فنی فرش است و ارتباط ژرفی با تاریخ، فرهنگ، جامعه و باورهای ملت‌ها دارد. فرش‌های صفوی نمونه بارزی از شکوفایی هنر و فرهنگ این دوره تاریخی هستند.

در بخش پایانی مراسم، ژوله دو قطعه فرش نفیس از دوره صفوی را معرفی کرد و توضیحاتی جامع درباره زیبایی و پیچیدگی این آثار ارایه داد. رونمایی از این فرش‌ها، لحظه‌ای به‌یادماندنی برای شرکت‌کنندگان بود.

این دو قطعه فرش صفوی تا ۳۰ دی‌ماه در موزه فرش ایران به نمایش گذاشته خواهند شد و دوستداران می‌توانند از این آثار بازدید کنند.

به اشتراک گذاری
Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter

یک پاسخ

  1. هنر نزد ایرانیان است و بس مدیران جوان و هنرمندان پژوهشگر حافظ گنجینه های دیار کهن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترین ها
1403-10-27