اسکندر فیروز، نخستین فرنشین (:رییس) سازمان حفاظت محیطزیست و پدر تالابهای ایران، درگذشت.
به گزارش مهر، اسکندر فیروز، بنیادگذار و نخستین فرنشین سازمان حفاظت محیط زیست ایران، در ۹۳ سالگی درگذشت.
اسکندر فیروز زادهی 16 امردادماه ۱۳۰۵ خورشیدی، در شیراز، بنیادگذار و نخستین فرنشین سازمان حفاظت محیط زیست ایران بود. برخی او را پدر سازمان محیط زیست ایران میدانند.
پس از آن که کانون شکار در سال ۱۳۴۶ خورشیدی، به سازمان شکاربانی و نظارت بر صید تبدیل شد، فیروز ریاست آن را بردوش گرفت. با کوششهای او این سازمان در سال ۱۳۵۰ ، به سازمان حفاظت محیط زیست تغییر نام داد و دامنهی فعالیت آن نیز گسترش یافت. سپس در سال ۱۳۵۳ یکی از مهمترین قانونهای زیستمحیطی ایران با عنوان قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست تصویب شد که هنوز در ایران اعتبار حقوقی دارد.
با کوشش او مناطق چهارگانه تحت حفاظت ایران با نامهای پارک ملی، اثر طبیعی ملی، پناهگاه حیات وحش و منطقه حفاظتشده، تعیین شد.
در یکی از مراسمهایی که هر سال به مناسبت گرامیداشت روز انعقاد کنوانسیون حفاظت از تالابهای مهم بینالمللی و زیستگاه پرندگان آبزی برگزار میشد، دبیرخانه این کنوانسیون از اسکندر فیروز به عنوان پدر تالابها یاد کرد؛ چرا که کوششهای او سبب شد تا در سال ۱۳۴۹ خورشیدی، کنوانسیون رامسر برای پاسداری از تالابها، جانوران و گیاهان وابسته به آنها (به ویژه پرندگان آبزی) تصویب شود.
اسکندر فیروز، نخستین رییس سازمان محیطزیست ایران درگذشت
- 425
- بدون نظر
به اشتراک گذاری
Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter
تازهترین ها