دکتر شهریار مالی، جراح قلب و استاد دانشگاه علوم پزشکی یزد، با فراگیری کرونا و افزایش شمار زرتشتیان درگیر با بیماری، برای غربالگری زرتشتیان به همکاری با دانشگاه علوم پزشکی یزد دعوت شده و پیوسته در آگاه کردن جامعهی زرتشتی از این بیماری نوشناخته کوشیده است. وی در پیام تصویری از شرایط کنونی بیماری حاد تنفسی کرونا و پیامدهای آن سخن میگوید.
تاکنون هیچ داروی ضدویروس مشخصی برای بیماری کرونا تأیید نشده است. پیشگیری از ابتلا، بهترین راهکار است. شتستوشوی مرتب دستها با آب و صابون یا تمیز کردن دستها با ضدعفونیکنندههای حاوی الکل، رعایت فاصلهگذاری به ویژه از کسانی که سرفه یا عطسه میکنند، پرهیز از تماس دست با چشم، بینی و دهان، استفاده از ماسک بهویژه در فضای بسته از نکتههای پیشگیری هستند. بیماران درگیر با کرونا بایسته است تا 14 روز پس از بهبودی کامل با رعایت نکات بهداشتی در قرنطینهی فردی دورهی نقاهت را بگذرانند.
نبود آیین درگذشتگان درد مشترک خانوادههای تازهروانان است. سوگواری حق هر خانوادهای است که عزیزی را از دست داده، گریستن از واکنشهای طبیعی بدن در برابر از دست دادن است. در شرایطی که کرونا فرصت برگزاری آیین درگذشتگان را برای عزیزانمان نمیدهد و حتا نمیگذارد در کنار بازماندگان تازهروانان نشسته و تسکین آنان شویم، گفتوگو و همدردی در این روزها بسیار باارزش است. احساسات خود را با یکدیگر از طریق ابزارهای فضای مجازی، در میان بگذاریم. موبدان و بزرگان دینی با پخش آوای نیایش در گروههای مجازی میتوانند در آرامش بازماندگان نقش بسزایی را ایفا کنند.
یک پاسخ
با سپاس فراوان از جناب آقای دکتر مالی گرامی. نکات بسیار ارزشمندی مطرح شد. البته یک نکته یادمان نرود وضعیت و شرایط ملت ایران به زمان حمله اعراب و نیز زمان حمله مغول ها و تیموریان به مراتب بدتر و دردناک تر از حمله ویروس کوچک کرونا بوده است. حداقل کرونا مردان را نمی کشد تا زنان و فرزندانشان را تصاحب کرده و به بازار برده فروشی ببرد. کرونا حداقل به دین و ایمانت کاری ندارد و بر همه یکسان تاثیر می نهد و فقط به سن و سال و میزان سلامتی شما کار دارد و نه عقیده و دین شما. پس به یاد داشته باشید ما شرایط بسیار بسیار دردناک تر هم داشته ایم.
نیکی و تندرستی باد