ساختمان به نامگانهی نسیم و پویا بختیاری از دهش شهریار بختیاری و زمرد شهروان، پس از برگزاری آیین جشنخوانی در باغ آدریان شیراز گشایش یافت.
بامداد آدینه دوم آبانماه دومین روز از دومین ماه پاییز باز هم فرارسید، روانشاد پویا بختیاری فرزند شهریار و زمرد چندین سال پیش در چنین روزی چشم از جهان فرو بست و به خواهرش روانشاد نسیم بختیاری که چند سال پیش از این از جهان گیتی درگذشته بود، پیوست. شهریار بختیاری و زمرد شهروان سالهاست در اندوه دوری از دو فرزندشان غمی ناگفتنی در دل دارند و پیوسته اشک در چشمانشان خانه دارد. این پدر و مادر مهربان و دوست داشتنی از یکی دو سالی پیش در اندیشهی پیشکشی به انجمن زرتشتیان شیراز بودند تا به نامگانهی فرزندانشان، نام و یاد پویا و نسیم را جاودانهتر از گذشته سازند. این بود که شالودهی ساختمانی را در باغ آدریان شیراز پایه گذاشتند. ساختمانی که پس از چندین ماه کوشش و پیگیری شبانهروزی به سرانجام رسید تا مسافران و مهمانان زرتشتی که از سراسر ایران به باغ آدریان شیراز درمیآیند، پذیرش شوند، در روشویی آن، آبی بر صورت بزنند و غبار از رو بشویند و پاکیزه راه آدریان در پیش بگیرند تا دست به نیایش بردارند؛ بدین گونه یکی از نیازهای انجمن زرتشتیان شیراز برآورده و به یکی خواستههای روانشاد افلاتون سهرابی فرنشین مانای انجمن زرتشتیان شیراز جامهی عمل پوشانده شد.
در حالی که به شوند فراگیری کووید 19، انجمن زرتشتیان شیراز از همان آغاز جهانگیری (:پاندمی) بیماری در راستای به کارگیری شیوهنامهی بهداشتی و پذیرش دستورات ستاد ملی کرونا، وَچَر (دیدگاه دینی) انجمن موبدان و سفارشهای نمایندهی ایرانیان زرتشتی در مجلس و بهرهگیری از رهنمونهای کارشناسان زرتشتی، پایبندی ویژهای در رعایت فاصلهگذاری فیزیکی داشته است. جشنخوانی و آیین گشایش ساختمان نسیم و پویا نیز بر همین پایه با باشندگی تنها 8 تن از زرتشتیان شیراز و در فضای باز باغ آدریان برگزار شد.
هموندان کمیسیون دینی از نخستین ساعتهای بامداد به چیدن سفره و فراهم ساختن شرایط برای برگزاری جشنخوانی مشغول بودند تا اینکه سَر ساعت 11 این آیین با گاتهاخوانی از سوی مهسا و پارسا دهموبد آغاز شد و در ادامه نیز موبدیار رستم خسرویانی به جشنخوانی پرداخت.
پس از آن خسرو قدس فرنشین انجمن زرتشتیان شیراز با ابراز شادمانی از برگزاری جشنخوانی و آیین گشایش بنای ساخته شده، گفت: «شوربختانه ناچار هستیم برای حفظ تندرستی عزیزان، این آیین را به صورت مجازی برگزار کنیم و نتوانیم در کنار یکدیگر از فضای معنوی چنین مراسمی بهرهمند شویم و از آن مهمتر اینکه همگی دوستدار این بودیم که در چنین روزی روانشاد افلاتون سهرابی را در کنار خود داشتیم و آیین گشایش را با وجود ایشان برگزار میکردیم، اما اینگونه نشد». وی با درود به روان روانشادان بهدین پویا و نسیم بختیاری، افزود: «فرهنگ داد و دهش در دین بهی مورد تاکید قرار دارد، امیدوارم ما بتوانیم نیکی و نیکوکاری را مورد توجه قرار داده و با پاسداشت این فرهنگ والا، آن را به فرزندانمان منتقل کنیم».
خسرو قدس، نوسازی اتاق سکونت خادم و نوسازی ساختمان فرسودهی ضلع جنوبی را از دیگر نیازهای انجمن زرتشتیان شیراز برشمرد و ابراز امیدواری کرد در آینده نیکاندیشانی برای انجام این بهسازی ابراز همکاری کنند.
پس از پایان سخنان وی، گشایش رسمی ساختمان پویا و نسیم از سوی شهریار بختیاری انجام شد و از سوی انجمن زرتشتیان شیراز لوح یادبودی به خانوادهی بختیاری پیشکش شد.
طراحی نقشه و نظارت ساخت این بنا را به ترتیب مهندس داریوش بنداریان و فرشید دهموبد شریفآبادی بر دوش داشتند.
فرتورهای روانشادان نسیم و پویا بختیاری
گاتهاخوانی با آوای مهسا و پارسا دهموبد شریفآبادی
پخش زنده مراسم از رویهی اینستاگرامی انجمن زرتشتیان شیراز
جشنخوانی با آوای موبدیار رستم خسرویانی
نیکاندیشان شهریار بختیاری و زمرد شهروان
فرنشینان کمیسیون دینی، بانوان و انجمن زرتشتیان شیراز
خسرو قدس فرنشین انجمن زرتشتیان شیراز
جشنخوانی، موبدیار رستم خسرویانی
سخنرانی خسرو قدس فرنشین انجمن زرتشتیان شیراز
سخنرانی خسرو قدس فرنشین انجمن زرتشتیان شیراز
روشوییهای بنای اهدایی
فرتورها از شهرام پوردهی است
1842