لوگو امرداد
فروزه‌ای از فروهرهای پارسایان

فروردین ایزد نوزدهمین روز از تیرماه زرتشتی

نوزدهمین روز از تیرماه در گاهشمار زرتشتی فروردین یا فروشی به چم چم فروردهای پاکان و فروهرهای پارسایانامروز فروردین ایزد از ماه تیر سال 3757 زرتشتی، یکشنبه 16 تیرماه 1398خورشیدی، هفتم جولای 2019 میلادی

نوزدهمین روز از ماه در گاهشمار زرتشتی فروردین نام دارد. بر گرفته از فره وهر fravahr به چم (:معنی) پیش برنده و پیش کشنده است.

در ایران باستان باور داشتند که ذره‌ای از این نور اهورایی در هر آفریده‌ای به صورت امانت گذاشته شده است، این ذره در آغاز پاک و بدون آلودگی بوده و همیشه هم پاک خواهد ماند و هرگز هیچ آلودگی و ناپاکی را به خود نخواهد گرفت.

پیشینیان بر این باور بودند که فروهر در حقیقت روان درگذشتگان بوده و باور داشتند که روان‌های مردگان در نخستین روزهای بهار نزد اقوام خود به زمین باز می‌گردند.

روز «فروردین» که به زبان پهلوی «فرورتن» است، از زبان پارسی باستان «افرورتی» نام  گرفته شده و به چم فروردهای پاکان و فروهرهای پارسایان است. گر چه فروردین از ریشه پَروردین بوده که به فروردین تغییر یافته مانند پارس و‌ فارس، پیروز و فیروز و پروردین به چم ماه پرورش گل‌ها و گیاهان و درختان، نیز نام گرفته است چون در این ماه دوباره پرورش می‌یابند.

فروردین همان فروهر است. فروهر ذره‌ای از نور اهورایی است كه در بدن هركس نهاده شده تا روان را به راه راست راه‌نمایی كند.

فروهر هیچ‌گاه آلودگی به خود نمی‌پذیرد و پس از مرگ بدن، فروهر راه بالا را می‌پیماید و به سرچشمه خود می‌پیوندد.

یاد روز شانزدهم تیرماه:

– در سال 450 خورشیدی، حسن صباح، كار دیوانی را رها كرد تا راه مبارزه با فساد، تجاوز و چیرگی زورگویان را در پیش گیرد و جهان بهتری بسازد.

– دولت وقت ایران (روزگار فتحعلی‌شاه) در سال 1811 میلادی دو ایرانی را به عنوان دانشجو روانه انگلستان كرد.

به اشتراک گذاری
Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترین ها
1403-02-12