لوگو امرداد
معاون میراث فرهنگی کشور

سیل سازه‌های تاریخی را با آسیب جدی روبه‌رو کرده است

محمدحسن طالبیان معاون سازمان میراث فرهنگی وضعیت پل‌های تاریخی در مسیر زاینده‌رود و برخی سازه‌های تاریخی در شیراز  و دیگر شهرهای کشور در پی جای شدن سیل نگران کننده است.

محمدحسن طالبیان معاون سازمان میراث فرهنگی درباره‌ی آسیب‌های سیل در هفته‌ی گذشته گفت: شوربختانه ترک‌های نقش رستم در حال باز شدن هستند و وضعیت این سازه‌ی باستانی بحرانی است. همچنین در حمام و بازار وکیل آبگرفتگی به وجود آمده و سازه‌های ساسانی فارس نیز آسیب‌های جزیی دیده‌اند، ولی با تهدید جدی آسیب در پی باران و سیل هستند.

به گفته‌ی طالبیان در پی سیل گلستان پل «آق قلا» و بخشی از دیوار بزرگ گرگان آسیب دیده است و وضعیت پل‌های تاریخی در مسیر زاینده رود هم نگران کننده است.

وی افزود: روستاهای ابیانه و کندوان آسیب جدی ندیده‌اند و آثار تاریخی خراسان‌های جنوبی، شمالی و رضوی، ایلام، بوشهر، اردبیل و آذربایجان شرقی» هم سالم هستند.

طالبیان همچنین درباره‌ی وضعیت آثار تاریخی خوزستان گفت: افزون‌بر خسارت‌های وارد شده به شهرهای تاریخی دزفول و شوشتر آسیب‌های دیگری پیش رو است. به گفته‌ی وی آثار شوشتر در معرض جدی باران و سیل هستند و احتمال رانش صخره‌ها نیز وجود دارد.

معاون میراث فرهنگی در دنباله افزود: بررسی در دیگر استان‌های کشور در حال انجام است و تا کنون گزارشی از آسیب به سازه‌هایی مانند گنبد سلطانیه، دستکندهای همدان، آثار تاریخی کرمان و آثار یزد ارائه نشده است.

طالبیان با تاکید بر این‌که آسیبی برای منطقه تاریخی «حسنلو» و تپه «سیلک» گزارش نشده و دیگر آثار تاریخی نیز به گونه‌ی مداوم در حال پایش و بررسی هستند گفت: «قلعه‌های چهارمحال و بختیاری آسیب دیده و یک منطقه گردشگری نیز دچار ویرانی و آسیب جدی شده است همچنین دو سازه‌ی ثبت ملی شده‌ی «رهبری» و «ملاصدرا» در بارندگی و سیل چند روز گذشته در قم آسیب دیده‌اند.

به اشتراک گذاری
Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترین ها
1403-11-18