لوگو امرداد

برنامه و چکیده نوشتارهای روز دوم همایش مانتره 31

photo 2024 مانتره نهاییدر روز دوم بخش گاتاشناسی سی‌ویکمین همایش مانتره، هفت نوشتار و وبینار سخنران کلیدی ارایه می‌شود. کانون دانشجویان زرتشتی چکیده مقاله‌ها را به آگاهی رساند.

تالار بزرگ مارکار تهرانپارس پنجشنبه 15 شهریورماه 1403 از ساعت 15:30 میزبان ارایه مقاله‌ی گروه‌های پژوهشگر است. چکیده‌ی این مقالات دربردارنده‌ی دیدگاه‌های نو و هم‌اندیشی درباره‌ی پرسمان (مسایل) هازمان زرتشتی را در ادامه می‌خوانید:

پریسا فرودیان
تحلیل رویدادها، ارزش‌ها و روایت‌های معاصر زرتشتیان ایران به روش لایه‌لایه‌ای علت‌ها

ساعت 15:30

این مقاله با هدف بررسی جامعه معاصر زرتشتیان ایران از طریق تحلیل لایه‌به‌لایه‌ای علت‌ها و با تمرکز بر رویدادها، روندها،ارزش‌ها و روایت‌های تاثیرگذار بر آن جامعه در 200 سال گذشته، به تحلیل و تبیین آنچه جامعه زرتشتی امروزین را شکل داده، می‌پردازد. اهمیت این پژوهش در فهم دقیق و عمیق از ساختارهای اجتماعی و با محوریت فرهنگی این جامعه است که زمینه‌ساز تغییرات آتی خواهد بود. روش مورد استفاده با طراحی CLA با محوریت مفهوم «اکنون گسترده» است که برای تحلیل یک جامعه و بازه زمانی طولانی‌تر به کار گرفته شده است. یافته‌ها نشان می‌دهند که این روش نه تنها به شناخت بهتر تاریخ و تحولات زرتشتیان کمک کرده بلکه امکان بازنگری در نظام ارزشی و فرهنگی جامعه را نیز فراهم آورده است. نتیجه‌گیری مقاله نشان می‌دهد که شناخت لایه‌های مختلف جامعه زرتشتی از سطح ظاهری تا عمیق‌ترین لایه‌ها، برای دگرگونی و بهبود آینده این جامعه ضروری است.

بهنام مرادیان
ریشه های تاریخی فروغ و غروب دانش در ایران از روزگار باستان تا سده 12 میلادی

ساعت 16:15

این مقاله به این پرسش می‌پردازد که روند تولید علم چگونه در تمدن‌های باستانی شکل گرفته و سپس در قالب جریان‌های علمی در سرتاسر جهان حرکت کرده است. این نوشتار، انقلاب‌های علمی را از انقلاب کشاورزی تا سده‌های میانه اروپایی دنبال می‌کند.

مانترا خسرویانی و آرتمیس باستانی
زنان در دین زرتشتی

ساعت 17

زنان نیمی از جامعه هستند و همواره تاثیر زیادی بر خانواده و جامعه دارند در دنیای کنونی سخن درباره زنان بسیار گفته و شنیده می‌شود و آثار و نوشته‌های زیادی درباره‌ی آن‌ها می‌خوانیم، هرجا و همه‌جا صحبت از کیستی و چیستی زنان است و جایگاه و منزلت و مقام آنها مورد بررسی اندیشنمدان و پژوهشگران قرار گرفته است و حتا برای پیشرفت اهداف سیاسی پررنگتر هم شده است. به جهت اهمیت زنان، در این پژوهش جایگاه زنان در دین زرتشتی و دوران مختلف ایران مورد مطالعه قرار گرفته است همچنین تلاش شده تا همکیشان با زنان زرتشتی کارساز (تاثیرگذار) آشنا شوند.

وبینار سخنران کلیدی، خجسته میستری

گاتا، پیامی برای مدرنیته

ساعت 18

روشنک مهرشاهی
علل دین‌گریزی جوانان زرتشتی و راهکارهای جلوگیری از آن

ساعت 19:30

این سوال دین‌گریزی از کجا و چگونه به ذهن ما رسوخ می‌کند؟ آیا چه چیزی جوان‌ها را به این چالش می‌اندازد
که از دین زرتشتی با سه اصول مهم اشوزرتشت و وجود پیامآور زرتشتی ، یک فیلسوف و اندیشمند جامعه‌ی قدیم که اکنون هم فکر و درس ایشان مهم و تاثیرگذار است بگریزند؟ ما نقش والدین و مربیان و آموزش و جامعه را در این مساله بررسی می‌کنیم. دین ما و آداب و رسم غنی زرتشتی‌، به‌خصوص که ما به دین هستیم، مارا براین می‌دارد که نادانسته و بدون تحقیق این اعلام دین‌گریزی را مطرح نکنیم و کامل به بازنگری جامعه‌ی زرتشتی برویم از داخل به سمت خارج دین و مذهب برویم. سپس به بررسی این مشکل از زبان موبدان مختلف می‌پردازیم و راهکارهایی که تا کنون توسط انجمن‌های زرتشتی و سایر ارگان‌ها پیشنهاد و اجرا شده برای این موضوع را باهم پی می‌گیریم.

کامبیز رستمی عصرآبادی
افزایش همبستگی اجتماعی در جامعه زرتشتی با توجه به خوانشی از نظریات دورکیم

ساعت 20:15

در این فرصت قرار است تا نظریات امیل دورکیم، جامعه‌شناس فرانسوی را مورد همبستگی اجتماعی با کمک دو سه نوشتار بازخوانی کنیم. سپس بررسی کنیم که چگونه می‌توان این نظریات را با جامعه زرتشتی منطبق کرد و در نهایت با کمک آن راهکارهایی برای افزایش همبستگی اجتماعی در جامعه زرتشتی را ارایه کنیم.

راسپینا بهمردی
بن‌مایه‌های ماهی در ایران باستان و نشانه‌های آن در دین زرتشتی

ساعت 21

نقش ماهی یا ماهی چرخان از بن‌مایه‌های اصلی و بسیار ماندگار در هنر و آیین‌های ایرانی است که از دوران پیش از تاریخ تا به امروز باقی مانده است. این آثار که بر روی سفالینه‌ها، ظروف فلزی، نقش برجسته‌ها و سنگ‌نگاره‌ها نقش بسته شده‌اند، در متون باستانی و آیین‌ها و مراسم‌های بازمانده از دوران کهن آثار و نشانه‌های آن یافت می‌شود و در مفهومی چون زندگی، سلامتی، برکت، فراوانی و غیره به کار رفته‌اند.

شهنام خاوریان
بررسی علل عدم‌مشارکت اجتماعی جوانان در مراسم‌های دینی

ساعت 21:45

روزگاری است که مشارکت اجتماعی جوانان در مراسم‌های دینی کم‌رنگ شده است. دراین مطالعه باتوجه به مفهوم مشارکت اجتماعی و بررسی روحیات جوانان و دغدغه‌های ذهنی آنان درجامعه امروزی، عوامل محیطی و عملکرد مراسم‌های دینی به علل عدم‌مشارکت آن‌ها می‌پردازیم. گروهی از عوامل، بخش‌ گریزناپذیر زندگی امروز و بخش دیگر نیازمند آگاهی و انعطاف بینشی دست‌اندرکاران جامعه دینی است. در پایان راهکارهای منطقی و قابل اجرا برای بهبود مشارکت جوانان ارایه می‌شود.

چکیده مقاله‌های روزهای پایانی همایش مانتره 31

همایش پایانی مانتره ۳۱ با شعار «مانتره، آغوشی برای اندیشه‌های تو» روزهای چهارشنبه تا آدینه، ۱۴، ۱۵ و ۱۶ شهریور ماه ۱۴۰۳ در همایشگاه مارکار تهرانپارس پیگیری خواهد شد. این همایش بزرگ دینی زرتشتیان به کوشش کانون دانشجویان زرتشتی دهه چهارم خود را آغاز می‌کند.

به اشتراک گذاری
Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترین ها
1403-06-29