کتاب «آموزشوپرورش زندگیمحور»، هشتمین اثر از بهنام مرادیان، نویسنده زرتشتی و پژوهشگر حوزه علوم شناختی، از تازههای نشر بَرسَم به بازار کتاب آمد.
بهنام مرادیان در این کتاب به ضرورت بازنگری در نظامهای آموزشی پرداخته و مهارتهایی را پیشنهاد داده که میتوانند آموزش را به ابزاری کارآمدتر برای زندگی واقعی دگرگون سازد.
کتاب «آموزش و پرورش زندگیمحور» با عنوان فرعی «یک برنامه درسی نو برای زندگی واقعی» به همراه روشهای کاربردی آموزش در خانه و مدرسه، مجموعهای از مهارتهای اجتماعی، فکری و ارتباطی را معرفی میکند که آموزش آنها میتواند کودکان و نوجوانان را برای چالشهای زندگی بزرگسالی آماده سازد. نویسنده همچنین راهکارهایی عملی برای آموزش این مهارتها در خانه و مدرسه ارایه داده است تا فرآیند یادگیری با همراهی والدین و معلمان کاملتر شود.
برخی از مهمترین گروههای مهارتی مطرحشده در این کتاب:
مهارتهای فکری (حل مساله، تصمیمگیری، تفکر نقادانه و تفکر خلاق)
مهارتهای احساسی و هیجانی (خودآگاهی، همدلی، مدیریت استرس، تابآوری)
مهارتهای ارتباطی و مشارکتی
مهارتهای زندگی شهروندی مدرن (برابری جنسیتی، مدارای فرهنگی، دانش شهروندی)
مهارتهای خودمراقبتی و تندرستی
مهارتهای شغلی، اقتصادی و سواد مالی
مهارتهای زیستمحیطی و اضطراری
آشنایی با فناوریهای نوین، شهروندی دیجیتال و سواد رسانهای
در فصل پایانی، نویسنده به راهکارهایی پرداخته که میتواند به نهادینهسازی آموزش و پرورش زندگیمحور در نظامهای آموزشی رسمی کمک کنند.
مرادیان از سال ۱۳۸۸ سرپرستی گروه نگارش و تدوین کتابهای درسی دینی در جامعه زرتشتیان ایران را بر عهده داشته و تا سال ۱۳۹۱ به عنوان دبیر گروه ادب و هنر هفتهنامه امرداد فعالیت کرده است.
این کتاب هشتمین اثر مستقل بهنام مرادیان به شمار میرود و نشر بَرسَم در زمستان ۱۴۰۳ به چاپ رسانده است. آموزگاران، مدیران و دستاندرکاران آموزشی و پدر و مادرهایی که فرزندانی در مقاطع دبستان تا دبیرستان دارند، میتوانند از خواندن این کتاب بهره ببرند.