لوگو امرداد
مدیرکل میراث کرمانشاه، در پی بارش‌های چند روز گذشته:

تاق‌بستان آسیبی ندیده است

taghاین روزها که با بارش‌های سیل‌آسا در برخی استان‌های کشور روبه‌رو هستیم، بازهم یادمان‌های تاریخی و فرهنگی همچون گذشته در برابر این پدیده‌ی طبیعی بی‌پناه مانده‌اند و نگرانی از آسیب‌ دیدن میراث نیاکانی گویی پایانی ندارد. تصویرهایی که در فضای مجازی از راه افتادن آبشار و سیلاب در تاق بستان، پس از بارش‌های چند روز گذشته، منتشر شد، بسیاری از کنشگران میراث فرهنگی را نگران این اثر کم‌مانند تاریخی کرد. اما اکنون مدیرکل میراث و گردشگری کرمانشاه می‌گوید: «حال تاق بستان خوب است» و پافشاری می‌کند که «بارش باران به هیچ یک از آثار تاریخی استان آسیب جدیدی نرسانده است».
به گزارش خبرنگزاری ایلنا، امید قادری، مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه، درباره‌ی آسیب‌هایی که بارش باران و وزش باد تند در استان، به آثار تاریخی و فرهنگی کرمانشاه و به ویژه در تاق بستان و بیستون وارد کرده است، گفت: «این روزها سیلاب در استان نداشتیم و آنچه که در فیلم‌های منتشر شده در فضای مجازی شاهد هستیم در واقع چیزی شبیه به آبشار است که حدود ۳ تا ۴ ساعت جریان داشت و تقریبا می‌توان گفت هر چند سال یکبار ممکن است به دلیل افزایش میزان بارندگی شاهد شکل‌گیری چنین آبشارها و آبراه‌هایی در تاق بستان باشیم که البته مدت زمان زیادی نیز جریان ندارند و ناپدید می‌شوند».
او در ادامه افزود: «بارندگی‌های اخیر هیچ آسیبی به تاق بستان وارد نکرد. فقط وزش باد شدید و طوفان طی چند روز گذشته سبب شد تا چند درخت در بلوار تاق بستان از ریشه کنده شوند. البته یکی از درخت‌هایی که در محوطه‌ی تاق بستان قرار داشت و خشک شده بود نیز بر اثر وزش باد شدید، افتاد. سقوط این درخت نیز آسیبی به بنا وارد نکرد. در عین حال هیچ مشکلی در مجموعه بیستون نداریم و هیچیک از آثار استان کرمانشاه بر اثر بارش باران آسیب جدی ندیده‌اند».
کاوش‌های غیرمجاز در روزهای فراگیری کرونا
مدیرکل میراث و گردشگری استان کرمانشاه گفت: «طی مدتی که به دلیل شیوع ویروس کرونا با تعطیلی و لغو سفر روبه‌رو بودیم، چندین مورد حفاری غیرمجاز در استان کرمانشاه شناسایی شد. در واقع می‌توان گفت شش مورد حفارهای غیرمجاز شناسایی و تاکنون ۵ نفر از حفاران غیرمجاز دستگیر و مابقی در حال پیگیری قضایی هستند».
قادری یادآور شد: «یکی از موارد حفاری‌های غیرمجاز در تپه باستانی شهرستان سماوات اتفاق افتاد چنان که حفاران نیمه شب با لودر در محوطه حاضر شده بودند که توسط مردم بومی و محلی شناسایی و گزارش آنها ارائه شد و قبل از آنکه بتوانند کار را شروع کنند، دستگیر شدند. در منطقه سرپل ذهاب و جوانرود نیز گزارش‌هایی در خصوص فعالیت حفاران غیرمجاز داشتیم که با ورود یگان حفاظت میراث فرهنگی و نیروهای انتظامی شناسایی و دستگیر شدند. این حفاران موفق نشدند آسیب جدی به محوطه‌های باستانی وارد کنند».
مدیرکل میراث و گردشگری استان کرمانشاه در باره‌ی وضعیت آثار تاریخی و یادگاری‌نویسی روی آن‌ها نیز گفت: «در استان بیش از ۴ هزار و ۲۰۰ اثر تاریخی داریم. قطعا نمی‌توان با نیروهای اندکی که در اداره کل میراث و گردشگری استان فعال هستند تمام این آثار را هر روز رصد کرد. اما باتوجه به فرهنگ‌سازی‌هایی که طی سال‌های گذشته انجام شد، می‌توان گفت میزان یادگاری‌نویسی روی آثار تاریخی نسبت به ۱۰ سال گذشته بسیار کاهش یافته است».

به اشتراک گذاری
Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترین ها
1403-09-19