اندیشهای خیرمندانه از روانشاد دکتر کاوسی که شادی، نشاط و سلامتی را برای مردم اردکان به ارمغان میآورد.
حکایت از آنجا شروع شد که زمینی در خیابان شهید صدوقی توسط خیراندیش محترم، روانشاد دکتر مهربان کاوسی که یکی از شهروندان زرتشتی شریفآباد است به شهرداری اردکان واگذار گردید تا مجموعه فرهنگی ورزشی به مساحت 1400 مترمربع با اعتباری افزون بر 13 میلیارد ریال ساخته و تجهیز شود.
این پروژه شامل: سوله فرهنگی ورزشی، ساختمان آموزشی، فضای سبز و آبنما است.
همچنین مساحت کل 1400 متر مربع، مساحت ساختمانها 150 متر مربع، مساحت سوله ورزشی 380 متر مربع و مساحت فضای سبز و پارکینگ 800 متر مربع است. کاربرد این مجموعهی رفاهی تفریحی فرهنگی است.
بر آن شدیم که بیشتر از روحیات روانشاد دکتر کاوسی آشنا شویم بدین منظور گفتوگوی صمیمانه و کوتاهی با دخترش داشته باشیم، وی با روی گشاده به توصیف ایشان پرداخت و گفت: روانشاد دکتر مهربان کاوسی شریفآباد که متولی زمین موقوفه این مجموعه است و آن را جهت این امر اختصاص داده است متولد سال ۱۳۰۲ در شریفآباد اردکان یزد، از نوجوانی علاقه به ادامه تحصیل را در خویش یافت.
به همین جهت، با معلمی کار را شروع کرد و با تلاش فراوان و همیاری همسرش خورشید بانو هرمزدی شریفآباد موفق به دریافت مدرک پزشکی از دانشگاه تهران شد. به مانند بسیاری دیگر، برای ساختن زندگی و کسب در آمد برای آینده خانواده خویش، کار خود در حرفه مقدس پزشکی را در شهرستانهایی چون مشهد، رامسر و زرند کرمان آغاز نمود. در این دوران، دوستان و فامیل همگی مشتاقِ حتا کوتاهترین لحظات برای دورهمی بودند. میزبان فامیل و دوستان در هر شرایطی بود و همه با خاطرات خوش از دوران تعطیلات خود لذت می بردند. در سال ۱۳۴۵ به تهران عزیمت کرد و با کمک به بیماران، به حرفهی پزشکی که آرزوی دوران نوجوانی بود، ادامه داد. در کنار رشته تحصیلی، علاقه فراوانی به خدمت به جامعه زرتشتی داشت. چه شبهایی که تا صبح در فکر برنامهریزی برای کمکهای بهتر و بیشتر نخوابید. با عضویت در کانون زرتشتیان شریفآباد مقیم مرکز شروع کرد، همزمان در انجمن زرتشتیان تهران فعالیت داشت و سپس با دعوت و در خواست جامعه به مدیریت کانون زرتشتیان شریفآباد برگزیده شد. در مدت خدمت، با تلاش بسیار و همیاری هممیهنان شریف و متدین شریفآباد از جمله برادرش، شادروان بهرام کاوسی شریفآباد و ورثهی شادروان مهربان ضیافت، به توسعه و گسترش زیارتگاههای تحت حوزه حفاظتی شریفآباد و ساختمان کانون زرتشتیان شریفآباد یزد مقیم مرکز در تهران کمر همت بست. همواره با برگزاری جلسات، جامعه را در این مراحل مطلع و از نظرات سازنده همه استفاده میکرد، زیرا اعتقاد داشت لذت کار خیر به جمعی بودن آن هست.
از جمله سازندگی ها و بازسازی هایی که با کمک و همت وی صورت گرفت:
ساختمان کانون زرتشتیان شریف آباد یزد مقیم مرکز در تهرانپارس با کمک مالی عمده دهش نیکاندیش مرحوم بهرام کاوسی و همیاری هر چند اندک زرتشتیان شریفآباد مقیم تهران، ساخت منبع ذخیره آب در زیارتگاه پیر هریشت به نامگانه دولت و مهربان هرمزدی شریفآباد، احداث سالن پذیرایی جنب زیارتگاه شاه ورهرام ایزد شریفآباد روی زمین اهدایی ورثه شادروان مهربان ضیافت، تعمیرات اساسی داخل سالن شاه ورهرام ایزد شریفآباد، احداث خیله در زیارتگاههای پیر پارس بانو و پیر نارکی، احداث سالن در زیارتگاه شاه اشتاد ایزد شریفآباد از طرف فرزندش دکتر رستم کاوسی شریفآباد.
مهمترین ویژگی شخصیتی وی، شریک کردن جامعه در امور خیریه بود. حتا کوچکترین کاری بدون قدردانی نمیماند و کمک همه، چه مالی و چه فیزیکی برایش اهمیت داشت و سپاسگزار بود. به امید اینکه افرادی که هماکنون مسوولیت دارند، راه گذشتگان را با همت خوبشان ادامه دهند.
متاسفانه در تیرماه سال ۱۳۸۵ از ادامه خدمت به جامعه باز ماند و خانواده را ترک و راهی بهشتبرین شد.
یادش همواره جاودان باد.
ای کاش برای تجلیل از این بزرگمرد این مجموعه را با تابلویی بزرگ به نام دکتر مهربان کاوسی نامگذاری بنمایند تا دیگر نیکاندیشان نیز به چنین کارهای خیری دلگرم و تشویق شوند.
فرتورها از مژگان دشتی است.
4090
یک پاسخ
درود بر روانشاد دکتر مهربان کاووسی و سایر خیر اندیشان و خانواده محترمشان.کار خیر و انسان دوستانه این عزیزان همواره در خاطره عموم باقی خواهد بود. ??????