نشست بزرگداشت داریوش بزرگ با عنوان «بررسی مدیریت ایرانیان در روزگار هخامنشیان» از سوی هفتهنامهی امرداد با همکاری خانهی اندیشمندان علوم انسانی 15 مهرماه 1398 خورشیدی، ساعت 16:30 تا 20 در تالار فردوسی خانهی اندیشمندان برگزار میشود.
دکتر محسن محسنیانراد در این همایش پیرامون «شواهد ابداع تلگراف نوری در دوران داریوش هخامنشی» سخنرانی میکند.
دکتر محسنیانراد جامعهشناس و استاد دانشگاه از نخستین گروه دانشجویان علوم ارتباطات در ایران و از شاگردان کاظم معتمدنژاد است. آثار او بیشتر در حوزهی ارتباطات است.
بخشی از فعالیتهای این استاد و پژوهشگر حوزهی ارتباطات در دنباله آمده است:
- کارشناسی روزنامهنگاری و رادیو-تلویزیون، کارشناسی ارشد تحقیق در ارتباط جمعی و دکترای جامعهشناسی
- عضو هیات علمی دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق
- نویسنده شانزده عنوان کتاب به زبان فارسی در زمینه دانش ارتباطات و حوزههای مرتبط با آن.
- همکاری در نگارش دو عنوان کتاب به زبان انگلیسی
- دو نوبت انتخاب به عنوان پژوهشگر فرهنگی سال ایران
- نویسندهی نظریه و مدل «منبع معنی» که در سال 1985 کاندید نهایی جایزه جهانی ارتباطات یونسکو شد، در 1993 در مجله اروپایی ارتباطات چاپ شد، در سال 2005 به عنوان یک رویداد علمی در کرونولوژی انجمن بینالمللی ارتباط شناسی در دانشگاه ایلینویز جنوبی ثبت شد.
- نویسندهی نظریه «عصر پس از دهکده جهانی: بازار پیام» که پس از انتشار به زبانهای فارسی، انگلیسی و عربی در مجلات علمی داخل و خارج از کشور، در شش کشور به صورت سخنرانی ارائه شد.
– ارائه کنندهی نظریهی کهکشان چهارم ارتباطی برپایهی مستندات مربوط به تلگراف نوری در دوران داریوش هخامنشی و نوعی چاپ در دوران ساسانیان.
- او افزونبر بیش از دو دهه عضویت در کمیتهی ملی ارتباطات یونسکو در ایران، عضو چند انجمن علمی بینالمللی است.
چکیدهی سخنرانی دکتر محسنیانراد در دنباله آمده است.
در این سخنرانی در آغاز به نظریهی سه کهکشان ارتباطی «مک لوهان» اشاره میشود که او کهکشانِ ارتباطی پس از شفاهی را کهکشان گوتنبرگ و پس از آن کهکشان مارکنی و سرانجام دهکده جهانی دانسته است در حالیکه اگر شواهد تلگراف نوری اختراعی دوران داریوش هخامنشی و سیستم آن پایدار میماند ممکن بود پیامدهایی داشته باشد تا جاییکه بتوان از کهکشان ارتباطی دیگری یاد کرد. سخنران در ادامه به پژوهشهای خود و دستیارانش در دستیابی به روایتهای مکتوب و شواهد میدانی وجود چنین سیستمی میپردازد. از جمله نخستین روایت از ناظری که در سال 1887با دیدن شواهدی وجود چنین سیستمی را گمانه زده است. همچنین از بیان وجود چنین سیستمی در متن چاپ شدهای از دفتر یونسکوی ایران در 1964. ارائهی عکسهایی از برجهایی بر فراز مناطق مرتفع و شواهد میدانی دیگر ادامه سخنرانی دکتر محسنیان راد را تشکیل خواهد داد. او این فرضیه را نیز مطرح میکند که اختراع خط 36 حرف میخی و وجود کوتاهنوشت در آنها به منظور امکان مخابره پیام از طریق سیتم دوتایی خط و نقطهگونهی این تلگراف بوده است.
بزرگداشت داریوش بزرگ و بررسی مدیریت ایرانیان در روزگار هخامنشیان
میرجلالالدین کزازی سخنران همایش بررسی مدیریت ایرانیان در روزگار هخامنشیان
آرزو رسولی سخنران همایش بررسی مدیریت ایرانیان در روزگار هخامنشیان
شروین وکیلی سخنران همایش بررسی مدیریت ایرانیان در روزگار هخامنشیان
سورنا فیروزی سخنران همایش بررسی مدیریت ایرانیان در روزگار هخامنشیان