لوگو امرداد

گزارش از روز نخست همایش جهانی جوانان زرتشتی

گزارش از روز نخست هفتمین کنگره جهانی در کالیفرنیا هفتمین همایش سراسری جوانان زرتشتی اول تا ششم جولای ۲۰۱۹ (۱۰تا ۱۵ تیر ۱۳۹۸) در لوس آنجلس آمریکا برگزار شد. این در حالی بود که جوانان زرتشتی ایرانی به شوند (:دلیل) قانون جدید مسافرتی آمریکا، امکان گرفتن ویزا و شرکت در همایش را نداشتند.

همایش با مراسم جشن خوانی موبدان رسمیت یافت. دکتر میکی مهتا نخستین سخنران برنامه، مربی تندرستی و بهزیستی است و برنامه‌های گوناگونی در تلویزیون و رادیو دارد و نوشتارهای گوناگونی از وی منتشر شده است. او از هومت و هوخت و هورشت به عنوان سه ستون دین زرتشتی برای رسیدن به نیکی، تندرستی و خوشی یاد کرد. او اندیشه نیک را به عنوان انگیزه‌دهنده‌ی روان افراد و الهام‌بخش برای انجام کارهای بهتر معرفی کرد. گفتار نیک از نظر میکی، احساس موزون و هماهنگی است که افراد به وجود می‌آید و این احساس، زمینی هموار و حاصلخیز برای کاشتن کارهای نیک در فرد پدید می‌آورد. میکی، کردار نیک را بلوک‌های ساختمان می‌داند و همان‌طور که سیمان برای اتصال بلوک‌ها ضروری است، اندیشه نیک و گفتار نیک هم مانند سیمان، ساختمان کردار نیک را شکل می‌دهند و به بنای باشکوهی تبدیل می‌شوند. ساختن ساختمان زندگی‌مان، ساختن مسیر ما به سمت تکامل است.

دومین سخنران همایش، مهر آمالساد، نویسنده کتاب “ پول برای فهم” است. او همچنین از بنیانگذاران کنگره‌ی جهانی جوانان زرتشتی است. زندگی‌اش را صرف ساختن یگانگی با توجه به گوناگونی نوع بشر کرده است. ساختن هوشیاری و‌ وجدان نیک عنوان سخنرانی او بود. امالساد، اندیشه، گفتار و کردار نیک را برای رسیدن به وجدان آگاه و شادی پس از آن قدرتمند دانست.

بخش دوم همایش در روز نخست با میزگردی در رابطه با “ کنگره برمی‌گردد به بنیانش” آغاز شد. موضوع این میزگرد به اهمیت کار گروهی برای رسیدن به هدف نهایی اختصاص داشت. هماهنگ‌کننده‌ی این میزگرد، مهر آمالساد، از اهمیت شروع کردن برای رسیدن به هدف گفت.  دایره در عنوان این سخنرانی، به معنی این است که تا زمانی که دور دایره نشسته‌ایم از رازهایی که مرکز دایره دارد بی خبریم، برای انجام کار باید وارد گود شد. این میزگرد فرصتی برای بیان چگونگی موفقیت همایش‌های جهانی جوانان زرتشتی در ۲۵ سال گذشته و چگونگی تمرکز این همایش ها بر گسترش مفاهیم زرتشتی و موضوع‌های روز هازمان در هر زمان بود. برگزارکنندگان این همایش‌ها می‌کوشند تا بر نسل بعد تاثیر شایسته گذارند و آنها را برای برگزاری همایش در دوره‌های بعد یاری دهند.

باشندگان در این میزگرد:

– موبد شیهان زریر، هموند کمیته اجرایی نخستین همایش جهانی جوانان زرتشتی در کالیفرنیا، ۱۹۹۳ بود. در ۴۷ سال گذشته خدمات زیادی به هازمان زرتشتیان آمریکای شمالی و هند کرده، او از طریق انجام خدمات رفاهی و اجتماعی، زندگی خود را وقف خدمت‌رسانی به دیگران کرده است. موبد زریر باور دارد که موبدان باید الگویی برای دیگران باشند و با مراقبت از انسان‌ها و دیگر جانداران همانند اشوزرتشت به نگهداری هازمان زرتشتی یاری رسانند.

– بهناز نناوتی، یکی از جوان‌ترین افراد برگزارکننده‌ی این همایش بود. در حال حاضر هموند انجمن جوانان زرتشتی پونا در هند است که تعامل بیشتر میان جوانان زرتشتی پونا از اهداف این انجمن است. همچنین عضو برجسته FOZYA (فدراسیون انجمن های جوانان زرتشتی هند) است که برگزاری سمینارهای دینی در سراسر هند را بر دوش دارند.

-کایراس ایرانی، از خدمت به هازمان زرتشتی ( محلی و جهانی) لذت می‌برد. هموند برنامه‌ی بازگشت به ریشه‌هاست، برنامه‌ای که به جوانان فرصت می‌دهد تا در سفری به هند با ابعاد گوناگون هازمان زرتشتیان هند آشنا شوند.

-طناز کرباری، برگزارکننده‌ی ششمین همایش جهانی جوانان زرتشتی در نیوزلند سال ۲۰۱۵ است. خود را به شدت در ارتباط و متعهد به هازمان زرتشتیان می‌داند.

-پرشان خسروی، هماهنگ‌کننده‌ی هفتمین همایش جهانی جوانان زرتشتی است.

-شهرزاد کاپاریا، فرنشین انجمن جوانان زرتشتی انگلستان است.

پس از این میزگرد، سخنرانی آرمان آریانی فرنشین هیات‌مدیره متولیان مرکز زرتشتیان کالیفرنیا با موضوع زرتشتی‌گری همزمان با میزگردی دیگر در تالار مجزا درباره‌ی نقش زرتشتان در حل مشکلات تغییرات آب‌و‌هوایی برگزار شد.

آرمان آریانی، زرتشتی بودن را دین یا کیش، فلسفه یا عقیده نمی‌داند. او بر این باور است که زرتشتی بودن، به دست آوردن بینش برای اثبات مفاهیم مهم زندگی است. بینش‌هایی که ساختار اندیشه، گفتار و کردار ما را شکل می‌دهند. برای زرتشتی بودن از نظر آرمان، باید با “اشا” مادر طبیعت هم‌راستا بود.

در تالار دیگر میزگرد بررسی نقش زرتشتیان در حل مشکل تغییرات آب و هوا با هماهنگی موبد کارل دسامی دانش آموخته و پژوهشگر محیط زیست برگزار شد. هنوز سنتوکه، فرزاد سانوالا، رانا اونوالا که همگی در زمینه محیط زیست تحصیل و پژوهش می‌کنند به بررسی دین زرتشتی و ارتباط آن با طبیعت و احترام ویژه‌ای که زرتشتیان به طبیعت به عنوان یکی از اصول باور دارند پرداختند. طبیعت در انتخاب مکان آتشکده‌ها و همچنین مراسم دینی از جمله دفن درگذشتگان اهمیت دارد.

پس از آن  برنامه گروهان بنیادین بود که جوانان را به گروهای کوچک‌تر تقسیم کردند تا درباره‌ی ساختار و بنیان اجتماعی زرتشتیان در سال ۲۰۵۰ همفکری کنند. این ایده برای تشویق و گسترش آینده‌نگری و همفکری برای طراحی هازمان ایده‌آل زرتشتیان در آینده به وجود آمده بود. درباره‌ی موضوع‌های دینی، فرهنگی و هنری، امکانات و منابع اجتماعی گفت‌وگو شد.

موسیقی در فضای باز همراه با شام و پس از آن پخش فیلم فردی مرکوری پایان بخش روز نخست همایش بود.

 

به اشتراک گذاری
Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترین ها
1403-07-14