لوگو امرداد

کاردار و رایزن فرهنگی سفارت چین از آدریان تهران دیدن کردند

رایزن فرهنگی چین، جو زی هائو و کاردار سفارت چین یکشنبه دوم بهمن ماه، همزمان با آغاز سال نو چینی در دیدار از آتشکده تهران با ویژگی‌های این نیایشگاه آشنا شدند.
به گزارش روابط عمومی انجمن زرتشتیان تهران، در این بازدید که چند تن دیگر از کارمندان سفارت چین نیز همراه بودند، موبد کوروش بلندی، درباره‌ی جایگاه آتش در دین زرتشتی و نگهداری آتش در آتشکده‌ها سخن گفت. در ادامه بازدید نیز رایزن فرهنگی چین که به خوبی با زبان فارسی و فرهنگ ایرانی به ویژه زرتشتیان آشنایی داشت، درباره‌ی شباهت‌های فرهنگ چین و اهمیت آتش در فرهنگ خود توضیح داد.
در ادامه‌ی بازدید که با باشندگی کوروش آذرگشاسبی، جانشین فرنشین انجمن زرتشتیان تهران، فرامرز پوررستمی، فرنشین کمیسیون روابط عمومی، کامبیز رستمی، سرپرست امور فرهنگی انجمن زرتشتیان تهران و موبد کوروش بلندی، هموند انجمن موبدان انجام شد، از شباهت های فراوان آداب و رسوم نوروز و سال نو چینی گفت‌وگو شد.
سال نو چینی، امسال از دوم بهمن ماه آغاز شده است. در فرهنگ چین این جشن مهمترین رویداد سال به شمار می‌رود و از روزهای پیش از فرارسیدن سال نو با آیینی مانند خانه‌تکانی و چهارشنبه‌سوری به پیشواز می‌روند و پس از آغاز سال نو نیز به دیدار خانواده‌ها و بازدید از معابد می‌پردازند.
ساختمان آدریان تهران به دوره قاجار می‌رسد و این اثر در تاریخ ۱۱ اسفند ۱۳۸۱ با شماره‌ی ثبت ۷۴۴۲ یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. سنگ بنای آدریان یا آتشکده تهران امرداد ماه ۱۲۹۳ خورشیدی، گذاشته شد و با همازوری پارسیان هند «بهرام جی بیکاجی» و زرتشتیان تهران در جشن آذرگان ۱۲۹۶خورشیدی گشایش یافت. این سازه با همیاری مالی پارسیان هندوستان «بهرامجی بیکاجی» و زرتشتیان ایرانی ساکن ایران و هند ساخته شد و آتش ورهرام آن را روانشادان موبد اردشیر رستم رستمی، موبد بهرام رشید شید و موبد هرمزدیار بهرام سروش، از یزد با آیینی ویژه پس از آنکه ۲۵ روز در راه بودند در روز آذر از ماه آذر «جشن آذرگان» در آتشدان آتشکده تهران جای دادند. درون آتشدان آن، آتش چندهزارساله بازمانده از آتشکده آذرفرنبغ کاریان فارس فروزان است. آتشی که موبدان از بامداد تا شامگاه، آن را کُنده و هیزم می‌دهند و پرستاری می‌کنند.1 22

2 20

3 20

فرتور از سایت انجمن زرتشتیان تهران است.
6744

به اشتراک گذاری
Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترین ها
1403-01-09