آیین بزرگداشت روانشاد گشتاسب فیروزگر، پایهگذار بیمارستان فیروزگر و نکوداشت نیکاندشان دهشمند حوزهی بهداشت و درمان در تالار همایش مرکز درمانی فیروزگر برگزار شد.
این مراسم در راستای ارج نهادن به واقف بیمارستان فیروزگر تهران، ارباب گشتاسب فیروزگر و نیکاندیشان دهشمندان بهداشت و درمان و خدمتگزاران سلامت بامداد دوشنبه 12 تیرماه 1402 برگزار شد. به پاسداشت شادی روان زندهیاد گشتاسب فیروزگر، برای نیکاندیشان، نیکوکاران و رهروان راه آن بزرگمرد، ایرانیان و باشندگان، جَشَن تندرستی خوانده شد. آیین جَشَنخوانی را موبدان کورش بلندی و انوشه باستانی به جا آوردند. پیش از این آیین، درسا دانش به خوانش گاتها هات 28 بند 1 پرداخت. سخنرانی دکتر محسن خالقیان، رییس بیمارستان فیروزگر، موبد دکتر مهربان پولادی، فرنشین انجمن موبدان، افشین نمیرانیان، فرنشین انجمن زرتشتیان تهران، کارن وفاداری، نوه ارباب گشتاسب فیروزگر بخشهایی از برنامه بود. سخنرانان در زمینهی همدلی ایرانیان برای پیوستن به نیکاندیشان و دهشمندان بهداشت و درمان سخن گفتند.
موبد دکتر مهربان پولادی، فرنشین انجمن موبدان در سخنانی از ارزش دادودهش گفت: نام ایران یعنی نجابت، آزادگی، و در فرهنگ ایرانی کمک ، داد و دهش به یکدیگر و خوشبختی همدیگر را خواستن سفارش شده است. همانطور که مراسم با سوره شمس آغاز شده است وسوگند به خورشيد و تابندگىاش و همه باید درخشان و مانند خورشید بدرخشیم و همانطور که در اوستای خورشید نیایش و مهر نیایش باید مهر، نور و تندرستی را برای یکدیگر خواستار باشیم. سپاسگزارم از پرستاران و کادر درمان که سعی دارید که تندرستی و شادی را به خانواده ها بر گردانید. پرستش اسم مصدر است و پرستار نام عامل آن، خداوند به پرستش ما احتیاج ندارد و این ما هستیم که باید از آفریدههای او پرستاری کنیم و از یکدیگر پرستاری درست به عمل آوریم. ما زرتشتیان در هنگام ازدواج علاوه بر سفارش خداشناسی، سفارش احترام به استاد، پدر و مادر و به یکی از اصول دین که داد و دهش است سفارش مهمی شده و بر یکایک زرتشتیان بایسته است که خوشبختی، شادی و تندرستی را برای همگان فراهم سازند. داد و دهش فقط نیاز به مال و پول نیست حتا یک لبخند پزشک و پرستار بر بالین بیمار هم خود نوعی دهش است. وی ابراز امیدواری کرد که هر کس در توان خویش برای دیگران کمک کند در ساخت بیمارستان و آموزشگاه کوتاهی نشود چون خود بیمارستان یک مرکز آموزشی است.
افشین نمیرانیان، فرنشین انجمن زرتشتیان تهران با اشاره به اینکه در دوران همهگیری کرونا بیماران زرتشتی در بیمارستان فیروزگر بستری شدهاند از تلاش مدیریت و کادر درمان به ویژه در دوران همهگیری کرونا سپاسگزاری کرد و از ارزشمندی دادودهش در آیین زرتشتیان بهویژه در ساخت مدارس، درمانگاه و بیمارستان در سراسر ایران، سخن گفت و این وقفی که از نیاکان به جا مانده برای بهرهمندی و آسایش همهی ایرانیان است.
کارن وفاداری، نوه ارباب گشتاسب فیروزگر از زندگینامه رادمردی که با منش نیک خود غم جانکاه از دست دادن فرزند سنگ بنای مهرورزیدن و بخشیدن در حوزه بهداشت میشود و بیمارستان را پایه گذاری میکند، یاد کرد. وفاداری در بخشی از سخنان از فرهنگ دهش و نیكوكاری در هازمان زرتشتی سخن گفت و اینکه آیین گهنبارخوانی نزد زرتشتیان نماد ویژهای از دادودهش است. نوه ارباب فیروزگر سخنان خود را با دو بیت از فردوسی به پایان رساند: فريدون فرخ فرشته نبود، ز مشک و ز عنبر سرشته نبود؛ به دادودهش يافت آن نيكویى، تو دادودهش كن فريدون تویی.
آیین بزرگداشت کار نیک روانشاد گشتاسب فیروزگر به دعوت دکتر خالقیان، رییس بیمارستان فیروزگر برگزار شده است. وی با خوشامدگویی به میهمانان و ابراز خرسندی از اینکه از نزدیک با زرتشتیان آشنا میشود، از شرایط کنونی ساختمان و تجهیزات بیمارستان سخن گفت و با بیان اینکه واقف این بیمارستان زرتشتی است و این مرکز درمانی با سابقه فعالیت درخشان خود تاکنون توانسته است با پذیرش بخشی از مسوولیت سلامت جامعه، گام باارزشی را بردارد از زرتشتیان درخواست کرد که پشتیبان بیمارستان باشند و در ارتقای بیمارستان بکوشند و مسوولان این مرکز درمانی را یار معنوی باشند.
مهرانگیز شهزادی، فرنشین سازمان زنان زرتشتی تهران، بابک پرندایرانی، نماینده انجمن زرتشتیان تهران ناظر بر موقوفه بیمارستان فیروزگر، شاهبهرام سیروسی، خزانهدار انجمن زرتشتیان تهران، گردآفرید مرادیان، سوپروایزر بیمارستان مسیح دانشوری، کیارش نمیرانیان، کارشناسارشد فیزیوتراپی از باشندگان در آیین بودند. در پایان از همیاران و یاریگران مادی و معنوی توسعه و تجهیز مرکز درمانی پژوهشی آموزشی فیروزگر، سپاسداری شد. لوح سپاس به گردآفرید مرادیان، افشین نمیرانیان، اسفندیار اختیاری، نماینده ایرانیان زرتشتی، دکتر موبد مهربان پولادی، شابهرام سیروسی، کورش آذرگشاسبی، جانشین فرنشین انجمن زرتشتیان تهران، اردشیر اورمزدی، کیارش نمیرانیان، دکتر خدامراد جمشیدی، دکتر بهمن دینیاری، دکتر خسرو خادمی و دکتر انوشیروان حکیم پیشکش شد.
علی ضیا، از چهرههای سرشناس در اجرا، مجری برنامه بود. نماهنگ نخستین آیین بزرگداشت روانشاد گشتاسب فیروزگر مربوط به سال 1388 پخش شد با امید به آنکه ارجنهادن به بزرگان واقف ادامه یابد. همچنین با پخش نماهنگ، از زندگینامه و کارهای نیک روانشاد فیروزگر یاد شد.
ارباب گشتاسب فیروزگر از نیکوکاران زرتشتی 17 فروردینماه 1330 خورشیدی زمین (عرصه و اعیان) بیمارستان فیروزگر به مساحت ۱۸ هزار متر مربع را وقف جامعهی ایران کرد. در سال ۱۳۴۳ عبدالحسین سمیعی ساخت بیمارستان را به پایان رساند. متولی این وقف وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی، و نمایندهای از سوی انجمن زرتشتیان تهران ناظر بر اعمال وقف است. مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی فیروزگر اکنون یکی از بیمارستانهای مهم دانشگاه علوم پزشکی ایران است.
بیمارستان آموزشی پژوهشی درمانی فیروزگر
کارن وفاداری، نوه ارباب گشتاسب فیروزگر
سردیس ارباب گشتاسب فیروزگر
خوش آمدگویی سنت زرتشتیان با گلاب و آیینه از سوی درسا دانش، ویستا بلندی و آویسا دانش
از راست ماندانا آذرکیوان هموند انجمن زرتشتیان تهران، خسرو خادمی پزشک متخصص فیزیوتراپ
احترام به سرود ملی ایران
مجری، علی ضیا
ازچپ: گردآفرید مرادیان، سوپروایزر بیمارستان مسیح دانشوری، مهرانگیز شهزادی فرنشین سازمان زنان زرتشتی تهران، کیارش نمیرانیان، کارشناس ارشد فیزیوتراپی
دکتر محسن خالقیان، رییس بیمارستان فیروزگر
سنگ مزار ارباب گشتاسب فیروزگر درآرامگاه قصرفیروزه تهران است
موبدان کورش بلندی و انوشه باستانی
درسا دانش، خوانش گاتها هات 28 بند 1
آفرینامی به معنای یکتایی خداوند
از راست: بابک پرند ایرانی ناظر موقوفه بیمارستان فیروزگر، شاهبهرام سیروسی، خزانهدار انجمن زرتشتیان تهران، افشین نمیرانیان فرنشین انجمن زرتشتیان تهران و موبد دکتر مهربان پولادی، فرنشین انجمن موبدان
افشین نمیرانیان، فرنشین انجمن زرتشتیان تهران
موبد دکتر مهربان پولادی، فرنشین انجمن موبدان
کارن وفاداری، نوه ارباب گشتاسب فیروزگر
سپاسداری از همیاران بیمارستان فیروزگر
فرتور از همایون مهرزاد است.
2393