مرمت و ساماندهی مقبرهی چهارمنار تبریز که از یادمانهای ارزشمند تاریخی در این شهر است به پیشرفت 70 درصدی رسیده و تا نیمهی دوم سال آینده به پایان میرسد.
به گزارش ایسنا و بهگفتهی مرتضی آبدار مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان آذربایجان شرقی، مرمت و ساماندهی این بنای تاریخی شهر تبریز به پیشرفت فیزیکی 70 درصدی رسیده است.
مرتضی آبدار در دنباله افزود: با توجه به ویژگیهای ارزشمند مقبرهی چهار منار تبریز و اهمیت نگاهداری از آن به عنوان بنایی که در دوران انتقال مرکز حکومت به تبریز ساخته شده است، مرمت و ساماندهی این مقبره همواره در دستور کار اداره کل میراث فرهنگی قرار دارد.
وی یادآوری کرد: مرمت این اثر در سال 1398 خورشیدی، با اعتباری بیش از شش میلیارد ریال در چهارچوب کارهایی مانند آواربرداری و تخلیه نخالههای آواربرداری، برداشت دیوارهای فرسوده و در حال ریزش، بازسازی و استحکامبخشی دیوارها، اجرای پایههای آجری و ساخت سرویس بهداشتی آغاز شده و ادامه دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان، در ادامه گفت: کارهای یاد شده در راستای ساماندهی به این اثر ارزشمند انجام گرفته است و برپایهی برنامهریزی صورت گرفته، در نیمهی نخست سال 1399 خورشیدی، به پایان خواهد رسید.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی، مقبره چارمنار یا چهارمنار، یکی از محلههای بیست و چهارگانهی تبریز قدیم بود، این محله در پیرامون بخش شمالی بازار بزرگ تبریز جای دارد. در بخش پایین این سازهی ارزشمند که در دورههای تاریخی گوناگون مرمت و بازسازی شده است، معماری مربوط به دورهی سلجوقی و در بخش بالایی آن، تزیینات دورهی ایلخانی دیده میشود. این سازه همچنین در دورهی صفوی بهطور کامل و در دورهی قاجار بخش فوقانی گنبد آن، مرمت و بازسازی شده است. مقبره چهارمنار تبریز به شماره 16515 در سال 1385 خورشیدی، در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.