خیابان تاریخی ولیعصر تهران با چنارهای دیرینهسالش که در حافظهی جمعی تهرانیها و بسیاری از ایرانیان جایگاه ویژهای دارد آمادهی ورود به فهرست دبیرخانهی ثبت جهانی است.
شهردار تهران دربارهی واپسین اقدامهای شهرداری تهران برای جای گرفتن خیابان ولیعصر(عج) در فهرست میراث فرهنگی جهان، گفت: آنچه که تاکنون برای جهانی شدن خیابان ولیعصر انجام شده، گردآوری ضوابط و ورود به فهرست دبیرخانهی ثبت جهانی است.
پیروز حناچی در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: تکمیل پرونده تمام آثاری که خواستار ثبت در فهرست میراث فرهنگی جهانی هستند، فرآیند طولانی و ویژهی خود را دارد و اکنون این روند دربارهی خیابان ولیعصر نیز سپری میشود.
حناچی در دنباله گفت: فرآیند در نوبت ثبت قرار گرفتن و تکمیل پرونده نیز در دست اجراست و همانگونه که قول دادیم، کوشش می کنیم تا به نتیجه برسد.
شهردار تهران گفت: بخشی از اقدامهای مربوط به این موضوع که از مسوولیتهای مدیریت شهری بهشمار میرود، تکمیل پرونده است و بخش دیگر آن مربوط به دبیرخانهی جهانی است.
وی یادآور شد: کارشناسان دبیرخانه جهانی مستندات و مدارک ارایه شده دربارهی خیابان ولیعصر(عج) را بررسی میکنند و در صورت تصویب موضوع از سوی آنان، مراحل بعدی ثبت انجام میشود.
حناچی ادامه داد: خیابان ولیعصر یکی از خیابانهای منحصر به فرد جهانی است و همهی ویژگیهای یک خیابان کامل را دارد.
شهردار تهران ابراز امیدواری کرد که کوشش مدیریت شهری پایتخت برای ثبت خیابانی که همهی تهرانیها و بیشتر ایرانیها از آن خاطره دارند به سرانجام برسد.
به گزارش ایرنا، خیابان ولیعصر به طول ۱۸ کیلومتر از میدان راه آهن مقابل ایستگاه راه آهن در جنوب شهر آغاز میشود و تا میدان تجریش در شمال پایتخت ادامه دارد.
دیرینگی خیابان ولیعصر به دوران قاجار باز میگردد و هنوز سازههای متعلق به همین دوران در این خیابان دیده میشود.
شهرداری تهران بهتازگی یکی از سازههای تاریخی خیابان ولیعصر به نام خانهی مینایی را به عنوان موزهی این خیابان ویژه کرد تا در آن مکان، داستانهای این خیابان کهن برای مردم روایت شود.
میدان راه آهن ابتدای خیابان ولیعصر
میدان تجریش انتهای خیابان ولیعصر
فرتور از همایون مهرزاد است.
2393