لوگو امرداد
نشست بیست‌ویکم گردش 44

سنگ مزار گفت‌وگوی ادامه‌دار انجمن زرتشتیان تهران

هموندان هیات مدیره‌ی گردش 44 انجمن زرتشتیان تهران در نشست بیست‌ویکم پیرامون سنگ مزار اختصاصی، باز کردن سپرده‌ی ده میلیارد ریالی، استعدادیابی دانش‌آموزان آموزشگاه‌های شش‌گانه و چند مورد دیگر گفت‌وگو کردند.

مصوبه‌های کمیسیون خدمات با موضوع سنگ مزار بیشترین زمان گفت‌وگوی هیات‌مدیره‌ی انجمن زرتشتیان تهران را به خود اختصاص داد.

مصوبه‌های کمیسیون خدمات:

  • با درخواست سنگ‌کار مزار آرامگاه زرتشتیان مبنی بر هر سنگ به مبلغ 9 میلیون و 500 هزار ریال موافقت شد. (این مصوبه برای درگذشتگان از یکم امردادماه 1398 تا پایان سال به اجرا گذاشته می‌شود.)

– بابک شهریاری نکاتی را درباره‌ی قیمت سنگ مزار بازگو کرد: قیمت پیشین 7 میلیون و پانصدهزار ریال بوده که با توافق کلامی هشت میلیون و پانصدهزار ریال شده بود. سنگ‌کار قیمت ده میلیون ریال را پیشنهاد کرد که با 9 میلیون و پانصدهزار ریال موافقت شد. وی تاکید کرد که کمتر از این قیمت نمی‌توان قرارداد بست و کسانی که دست‌اندرکار هستند بر این باور هستند که قیمت سنگ‌کار غیر قابل رقابت است.

– کامبیز میزانیان در این باره که هیچکس دیگری نمی‌تواند ارزان‌تر بدهد، گفت: با سفارش‌های لاکچری که مستقیم می‌گیرد، عملا جبران کننده‌ی قیمت است. سنگ‌کار داده‌های اطلاعاتی دارد که دیگران ندارند برای همین قیمت پایین‌تری اعلام می‌کند.

– فرشاد فرهی‌فر درخواست کرد که برای همه‌ی موارد مشابه فراخوان مناقصه داده شود و روند اداری آن طی شود.

– آرش آذرگشسب، بازرس سال مالی 98 انجمن زرتشتیان تهران با این پرسش که چرا تا به حال در باره‌ی فراخوان فکر نشده است، گفت: سنگ‌کار نامبرده نزدیک به چهل سال است که در آرامگاه کار می‌کند. حتما مورد اعتماد است. ولی این خیال راحتی که من همیشگی هستم می‌تواند ناسازگازی‌هایی هم به دنبال داشته است. پیش از قرارداد می‌بایست از چند کارشناس مشورت می‌گرفتید.

– رستم فولادی، فرنشین دبیرخانه‌ی انجمن زرتشتیان تهران درباره‌‌ی مناقصه گفت: زمانی که از راسته‌ی سنگ‌‌تراشکاران برای تخمین و برآورد قیمت اقدام می‌کنیم اتومات سنگ‌کار آرامگاه را شناسایی می‌کنند و قیمت نمی‌دهند.

– فیروزه ماوندادی، هموند کمیسیون خدمات نیز یادآور شد که گردش گذشته استعلام قیمت از چند جا گرفته شد ولی قیمت سنگ‌کار آرامگاه پایین‌تر بود.

– افشین نمیرانیان گفت: از آن جهت که باید چرخ انجمن بچرخد چاره‌ای نیست و از کمیسیون خدمات خواست تا سال 99 فراخوان انجام دهد.

  • با توجه به درخواست برخی از همکیشان برای استفاده از طرح و نقش‌های متفاوت برای مزار آرامگاه بستگانشان و از سویی دیگر انجمن زرتشتان تهران با جذب کمک‌های خیراندیشان شرایط مناسب‌تری برای ارایه‌ی خدمات خواهد داشت، بنابراین با اعطای مجوز ساخت سنگ‌های مذکور پس از تعیین و دریافت مبلغی به عنوان کمک خیراندیشان از این درخواست‌دهندگان و بررسی طرح از سوی کمیسیون خدمات، با آن موافقت می‌شود.

* با موافقت دبیر کمیسیون خدمات، تصمیم بر این شد تا مصوبه‌ی پیشنهادی، از سوی کمیسیون فرهنگی برای رایزنی با انجمن موبدان پیگیری شود. این مصوبه در نشست آینده به رای گذاشته خواهد شد.

– بابک شهریاری، دبیر کمیسیون خدمات درباره‌ی این طرح پیشنهادی گفت: در گردش‌های گذشته، مصوبه‌ای مبنی بر یکسان‌سازی سنگ مزارهای آرامگاه قصر فیروزه  به تصویب رسید. واقعیت این است که این مصوبه تاکنون هیچگاه انجام نشده است و همواره درخواست ‌اجرای سنگ مزارهای متفاوت وجود دارد. چه موافق باشیم یا نباشیم و یا آن را تجمل‌گرایی یا اختلاف طبقاتی بدانیم، باید بپذیریم که سنگ مزارهای متفاوت اجرا شده است. بنابراین تصمیم گرفتیم به جای این که در برابر درخواست‌دهنگان قرار بگیریم، با بررسی طرح و میزان لاکچری و تجمل‌گرایی سنگ و با دریافت مبلغی با درخواست آنان موافقت کنیم.

– کامبیز میزانیان، هموند هیات هیات‌مدیره‌ی انجمن زرتشتیان تهران، با دو پرسش: تاکنون انجمن با این درخواست‌های غیر یکسان چه تدبیری داشته است؟ این دریافت هزینه معیاری دارد یا دلخواه است؟

 وی در بخشی دیگر گفت: نمی‌توان حدس زد که هدف درخواست‌دهنده از سنگ متفاوت چه هست. اگر هدف ایجاد یادمان از درگذشته است می‌توان راهکاری را پیشنهاد داد  که بازماندگان به نامگانه‌ی آن روانشاد دهش نیک‌اندیشی را انجام دهند و در آرامگاه مکانی برای نصب نام دهشمندان و یادآوری کار نیک انجام شده را در نظر گرفت تا همکیشان از آن آگاه شوند.

– بهمن تیمساری، هموند هیات‌مدیره‌ی انجمن زرتشتیان تهران گفت: انجمن با شرایط و معیار در نظر گرفته شده سوبسید برای اجرای سنگ می‌پردازد. در صورتی که چهارچوب انتخاب سنگ مشخص نشود به نوعی سلیقه‌ای خواهد بود و به دنبال آن مشکلاتی را در بر خواهد داشت در این باره چه فکری شده است؟

– فرشاد فرهی‌فر با اعلام این که با آزادی انتخاب موافق هست پیشنهاد داد با توجه به این که مصوب شدن طرح یکسان‌سازی مزارها در زمان گذشته دلیل دینی داشته و انجمن موبدان مخالف غیر یکسان‌سازی مزارها است. این مورد را با انجمن موبدان در میان بگذارند.

– وی در بخشی دیگر بر موافقت با اجرای این مصوبه تاکید کرد ولی در حال حاضر بدون نظرخواهی از انجمن موبدان رای وی منفی است، ادامه داد: این بحث را ابتدا باید با کنکاش موبدان در میان بگذاریم. آنان نیز موافق فرشکرد، تازه گرداندن و با زمان پیش رفتن هستند و با دلیل اجتماعی و منطقی آنان نیز می‌پذیرند.

– کامبیز میزانیان با تایید سخن فرهی فر گفت: انجمن موبدان به دلیل این که در گذشته همه‌ی مردگان را یکسان به دخمه می‌سپردند، موافق یکسان‌سازی مزارها است.

– فرهاد کشاورزی، هموند هیات‌مدیره‌ی انجمن زرتشتیان تهران با یادآوری به تصویب رسیدن طرح یکسان‌سازی در گردش 40 گفت: این یکسان‌سازی به دلیل مسایل دینی نبوده بلکه در آن زمان اعمال سلیقه در نصب سنگ‌ها دیده شد، برای جلوگیری از این روند  چشم و هم چشمی طرح یکسان‌سازی مزارها با در نظر گرفتن دو نوع سنگ مصوب شد.

– شاه‌بهرام سیروسی، هموند هیات‌مدیره‌ی انجمن زرتشتیان تهران با اعلام موافقت با یکسان‌سازی سنگ مزارها گفت: در گردش‌های 37، 38 و40 یکسان‌سازی انجام شد و همکیشان به تدریج عادت به رعایت آن کردند. پس از آن اجرای این مصوبه از سوی انجمن زرتشتیان تهران پیگیری نشد و درخواست‌کنندگان مستقیم با سنگ‌کار مذاکره می‌کنند و به نوعی انجمن اقدامی انجام نمی‌دهد.

– فرشاد خورشیدیان، بازرس انجمن زرتشتیان تهران نصب سنگ را مساله‌ای دینی دانست و برای حفظ اصول یکسان بودن زرتشتی‌ها بایسته است وَچَر انجمن موبدان و نظر کنکاش موبدان را درخواست کرد.

– جمشید دارابیان با اشاره به این که شماری از همکیشان توانایی پرداخت هزینه‌ی سنگ مزار بستگانشان را ندارند و می‌توان از این مبلغ خیراندیشی که به ازای نصب سنگ اختصاصی دریافت می‌شود، به آنان یاری رساند گفت: همگی به صورت داوطلب و نهادی تابع نظرهای موبدان هستیم ولی موضوع طرح شده موضوعی مادی است و مینوی نیست که نیاز به فرمان دینی از انجمن موبدان را داشته باشد.

– افشین نمیرانیان، فرنشین انجمن زرتشتیان تهران رای موافق خود را با این مصوبه‌ی کمیسیون خدمات اعلام کرد و برا ی حفظ نظم در آرامگاه قصر فیروزه از کمیسون خدمات خواست اجرای سنگ مزارهای انتخابی را در چهارچوب و ضوابط با ویژگی‌های مشترک از نظر رنگ، شکل و اندازه انجام دهد. 

– بابک شهریاری در پاسخ به نظرها و پیشنهادها‌ی شماری از هموندان هیات‌مدیره‌ی انجمن زرتشتیان تهران گفت: شمار کمی درخواست‌دهنده‌ی اختصاصِ سنگ در سال وجود دارد از این رو تنظیم جدول ضوابط کار پیچیده و مشکلی خواهد شد و نتیجه‌ای هم ندارد. تعیین مبلغ کاملا موردی و سلیقه‌ای است. طرح پیشنهادی تاکنون نسبت به تعیین ضوابط نظری نداشته ولی می‌توان از نظر حجم هندسی و ابعاد می‌توان محدودیت‌هایی در نظر گرفت. شاید درخواست‌دهنده برای مزار بستگانش فضای بیشتری را در اختیار بگیرد به همان اندازه که از حق همکیشان را تصرف می‌کند باید مبلغ بیشتری را پرداخت کند.

– شهریاری در ادامه درباره‌ی گرفتن وچر و فرمان دینی از انجمن موبدان گفت: قطعا ما انجمن زرتشتیان تهران هستیم و نظر انجمن موبدان برای تصمیم‌گیری‌ها ارجحیت دارد. ولی اگر انجمن موبدان در پاسخ وچری بدهد که مزارها یکسان باشند به نوعی به آنان اهانت کردیم چرا که کنکاش موبدان مگر در این سال‌ها جامعه‌ای جدا از ما بوده؟ آنها که در آرامگاه حضور داشتند سنگ مزارهای بزرگان هازمان و سنگ‌ها گوناگونی که نصب شده را دیده‌اند. به دنبال فرمان یکسان‌سازی مزار پس برای این دسته از سنگ‌ها غیرهمسان چه تصمیمی می‌توان گرفت؟

– بابک شهریاری تصمیم درباره‌ی سنگ مزار را مساله‌ای دینی ندانست چرا که در اجرای آیین خاکسپاری دست برده نمی‌شود بلکه موضوع سنگ مزار است.

– دبیر کمیسیون خدمات انجمن زرتشتیان تهران در ادامه با گفتن این که راهکار حل یک بحران، پذیرفتن آن است و خود مخالف تجمل‌گرایی و اختلاف طبقاتی است، افزود: نامه‌ای همراه با عکس از سنگ مزاری که در آرامگاه کار گذاشته شده است به کمیسیون خدمات فرستاده شده و در آن نامه از کمیسیون خدمات اجرای سنگ مشابه را برای بستگان خود درخواست کرده‌اند. حال در پاسخ به این درخواست‌دهنده‌ی داغدار چه باید گفت؟ باید بپذیریم که این غیرهمسانی مزارها از سالیان پیش وجود داشته است.

وی با درود به روان بهرام خسرویانی خدمتگزار آرامگاه قصرفیروزه تاریخچه‌ای از روند دگرگونی سنگ مزارها گفت: در دهه‌ی چهل سنگ مزارها با سیمان شسته به دست روانشاد بهرام خسرویانی ساخته می‌شد. دهه‌ی 50 با دگرگونی در تاریخ اقتصادی کشور سنگ‌های گرانیتی یک‌پارچه و حجیم به کار رفت. سال 57 افکاری به وجود می‌آید مبنی بر این که باید با تضاد طبقاتی مخالفت شود. در پی آن انجمن یکسان‌سازی سنگ مزارها مصوب کرد تا دهه‌ی شصت یکسان‌سازی ادامه یافت. پس از آن پیرو پیش‌آمدهایی که در جامعه رخ داد، دوباره سنگ‌ها دگرگون شده است.

– شهریاری یکسان‌سازی مزارها را کاری در پیوند با فرهنگ‌سازی هازمان دانست و گفت: یکسان سازی مزارها کاری نیست که با دستور و امر انجام شود و امری نشدنی است بلکه باید کار فرهنگی انجام داد.

– فرانک زنده‌نوش، خزانه‌دار گردش 44 انجمن زرتشتیان تهران با اشاره به این که هم اکنون آلبوم از مزار با قیمت مشخص و هفت نوع سنگ مزار در انجمن موجود است و می‌توان لاکچری‌ها را در قالب این هفت نوع تعریف کرد، گقت: باید بپذیریم که گروهی خواهان این تفاوت هستند و نمی‌توان آن را انکار کرد. پندار این که همه‌ی سنگ‌ها یکسان به کار گرفته شود، ساده انگاری و پاک کردن صورت مساله هست. اما در این بی‌نظمی می‌توان نظمی ایجاد کرد.

وی در ادامه پاک کردن صورت مساله را دلیلی بر گسترش فساد در هازمان دانست و در این باره گفت: همه‌ی این سنگ‌های متفاوت که در چند ساله گذشته در آرامگاه نصب شده تحت این عنوان که انجمن طرح یکسان‌سازی اجرا می‌کند اتفاق افتاده است. درخواست‌دهنده مستقیم با سنگ‌کار درباره‌ی سنگ خاص گفت‌وگو می‌کرده و اجحافی بسیار به وی تحمیل شده است. همچنین درآمدی که می‌بایست به حساب انجمن وارد شود و در راه معقول خرج شود را از دست داده‌ایم. در عین حال فرصت برقراری نظم در این بی‌نظمی سنگ‌های سفارشی از انجمن گرفته شده است.

– فرامرز کشاورزی هموند هیات مدیره‌ی انجمن زرتشتیان تهران با اشاره به دخمه‌گذاری پیکر درگذشته در تاریخ ایران باستان و پذیرفتن آیین خاکسپاری در این دوران گفت: با دریافت مبلغ اضافه برای سنگ‌های خاص موافق هستم ولی باید دلیلی برای دریافت این اضافه مبلغ داشته باشیم. بهترین راهکار راسته بندی قصرفیروزه به وسیله سیستم مکانیزه و اتوماسیون است درخواست می‌کنم در گردش ۴۴ این مکانیسم انجام شود تا بازماندگان در میان مزارها سرگردان نمانند.

وی همچنین با یادی از روانشاد تیمسار نوذری و شخصیت این بزرگمرد هیچ سنگ یادواره و حتی المان‌ دینی را در شان جایگاه آن روانشاد ندانست.

 فرامرز کشاورزی از کمیسیون خدمات خواست تا از ورود سنگ‌هایی با طرح‌های بیگانه به آرامگاه جلوگیری کند.

– خدامراد مزداپور، هموند هیات مدیره‌ی انجمن زرتشتیان تهران در این باره گفت: انجمن موبدان با ساخت آرامگاه برای دو موبد بزرگ و شناخته شده به این طرح پاسخ داده است. وی در ادامه با تایید پیشنهاد فرامرزی کشاورزی درباره‌ی اتوماسیون آرامگاه، انجام این پیشنهاد را یادآور شد.

– فرشاد خورشیدیان در بخشی دیگر از گفت‌وگوی هیات مدیره تاکید کرد که عبارت گرفتن مجوز از کنکاش موبدان به متن مصوبه اضافه شود. اگر این مصوبه تصویب شود و سپس کنکاش موبدان با آن مخالفت کند چه پیش می‌آید؟

وی افزود: با تصویب این طرح اجازه به هنجارشکنی داده می‌شود

– افشین نمیرانیان در پاسخ به این درخواست گفت: اکنون رای‌گیری این مصوبه انجام خواهد شد در صورتی که تصویب شد از سوی کمیسیون فرهنگی با کنکاش موبدان به رایزنی گذارده می‌شود.  وی در ادامه گفت: در حال حاضر هم سنگ‌های غیر یکسان در آرامگاه است. این که یکسان‌سازی مزارها تاکنون انجام نشده نشان از فشار افکار عمومی است پس چه بهتر که نصب سنگ‌های اختصاصی قانونی انجام شود.

– خورشیدیان در این باره گفت: حکمی درباره‌ی یکسان‌سازی سنگ‌ها بوده که انجمن زرتشتیان تهران آن را اجرا نکرده است.

 – فهیم فرهادی، بازرس سال مالی 98 انجمن زرتشتیان تهران با یادآوری مصوبه‌ی یکسان‌سازی قصر فیروزه در گردش 42 و ادامه‌ی آن در گردش 43، گفت: ابتدا باید آن مصوبه را حذف کنید و مصوبه‌ی جدید را به رای گذارید.

– افشین نمیرانیان گفت: اگر در آن مصوبه، دلیل دینی نام برده شده باشد و مستندات آن موجود باشد می‌توان نظر داد.

گزارش کمیسیون خدمات:

  • بازگشایی اسناد مناقصه‌ی سرویس در تاریخ پنجشنبه 17 امردادماه انجام می‌شود.

مصوبه‌ها‌ی هیات رییسه:

  • با ابطال 10 میلیارد ریال از سپرده‌های بلند مدت انجمن برای تامین بخشی از هزینه‌ی ساخت ساختمان خرمن گیو موافقت شد. (انجمن موظف شد حداکثر به مدت یک‌سال این مبلغ را جایگزین کند.)
  • گفت‌وگو درباره‌ی مصوبه‌ی دیگر هیات‌رییسه به پیشنهاد فرنشین انجمن زرتشتیان تهران به شوند نام بردن از اشخاص غیرعلنی انجام شد.

– افشین نمیرانیان، فرنشین انجمن زرتشتیان تهران درباره‌ی مصوبه‌ی هیات‌رییسه توضیح داد: به فاز پایانی ساخت خانه‌ی خرمن گیو رسیده‌ایم در حالی که فاز قبلی هنوز تسویه نشده است. با بررسی کمیسیون مالی اسناد در کمیسیون مالی و تصویب هیات‌مدیره باید این هزینه پرداخت شود. موجودی در حساب جاری انجمن نیست و به نظر می‌رسد که این یکی از اولویت‌های ما است که سرمایه‌های بانکی تبدیل به دارایی‌های انجمن شود و این ساختمان نیز به پایان برسد. با ابطال سپرده بلند مدت که به تازگی سپرده‌گذاری شده،  این دارایی را تکمیل خواهیم کرد و قسمتی هم برای ادامه‌ی فاز دیگر هزینه خواهد شد. به یقین این سپرده هزینه‌ی جاری نخواهد شد، بلکه هزینه‌ی افزایش سرمایه می‌شود. پس از این که ساختمان تکمیل شد با رهن و اجاره‌ی آن دوباره سپرده بر‌می‌گردد.

– رستم مزدیسنی، هموند کمیسیون مالی با اشاره به این که بخشی از درآمدهای انجمن از این سپرده‌ها تامین می‌شود، گفت: سپرده‌ی ده میلیارد ریالی که باطل می‌شود، درآمد ماهیانه‌ی آن بر هزینه‌های ثابت انجمن چه تاثیری خواهد گذاشت؟

– دومین پرسش مزدیسنی درباره‌ی تعهدات مالی به مستاجران انجمن بود و پرسید: با باطل شدن این سپرده و جایگزینی آن -خوش‌بینانه تا یک سال آینده- آیا می‌توانیم از پس تعهدات سررسید اجاره‌نامه‌ها برآییم.

– سومین پرسش درباره‌ی تامین نقدینگی برای به پایان رساندن پروژه‎‌ی ساختمان گیو بود، رستم مزدیسنی پرسید: 850 میلیون تومان بابت کار انجام شده پرداخت می‌کنیم این ساختمان تا پایان کار و رسیدن به بهره‌برداری چه میزان دیگر هزینه در بردارد؟  اگر نتوانیم بقیه هزینه را تامین کنیم عملا این ساختمان به بهره‌برداری نمی‌رسد و جایگزینی سپرده نیز امکان ندارد.

– بهمن تیمساری، فرنشین کمیسیون ساختمان انجمن زرتشتیان تهران درباره‌ی برآورد هزینه‌ی به پایان رساندن پروژه‌ی ساختمان گیو گفت: بخش‌های پایانی ساخت خانه‎ خرمن گیو تا بهره‌برداری از آن شامل محوطه‌سازی کفپوش پیلوت، ساخت و نصب پنجره pvc ، شیر آلات بهداشتی تجهیزات داخلی ساختمان، نصب تابلوی برق و راه‌اندازی آسانسور که باید از درستی سیستم عملکردی آن آگاه شد، نزدیک به 600 تا 700 میلیون تومان برآورد هزینه است که این تخمین هزینه با انتخاب نوع جنس درصدی تفاوت خواهد داشت. بخش دیگر مانند رادیاتورها و یراق آلات که نصبی هستند و می‌توان پس از اطمینان از حضور بهره‌بردار آنها را خریداری کرد.

وی در ادامه افزود: با همکاری کمیسیون موقوفات بازدید از ساختمان هماهنگ شده تا بتوان یک جا ساختمان را به مستاجر سپرد، می‌توان امیدوار بود با تنظیم قرارداد مشروط برای به پایان رساندن در تاریخ مشخص تامین نقدینگی انجام شود.

 – افشین نمیرانیان با تکرار این که این سپرده‌ها می‌توانند جایگزین شوند، گفت: می‌توان دوباره دست به سپرده‌ها زد. درباره‌ی سررسید قرارداد مستاجران هم نگرانی نیست چون دو ساختمان اصلی که مقدار عمده‌ی ودیعه‌ها را انجمن گرفته است،  مستاجران خواهانن ماندن طولانی مدت هستند.

مصوبه‌ی کمیسیون آموزش، اشتغال و جوانان:

  • برای استعدادیابی تحصیلی و ورزشی دانش‌آموزان زرتشتی آموزشگاه‌های ششگانه‌ی زرتشتی تا سقف 350 میلیون ریال مصوب شد.

– کامبیز میزانیان با اشاره به این که، با اجرای این پروژه‌، استعداد ورزشی، تحصیلی دانش‌آموزان مشخص می‌شود و مشکلات رفتاری یک به یک دانش‌آموزان زرتشتی مدارس شش‌گانه‌ی زیر مجموعه‌ی انجمن زرتشتیان تهران شناسایی می‌شود، گفت: نتیجه‌ی این استعدادیابی به خانواده‌ها گزارش کتبی داده می‌شود و با پدر و مادر نشست مشاوره‌ای گذاشته می‌شود و در آن جلسه به آنها درباره‌ی فرزندشان در زمینه‌ی ورزشی-تحصیلی چه استعدادهای دارد توضیح داده می‌شود و آنان را برای پرورش و سرمایه‌گذاری این استعداد راهنمایی می‌کنند. گزارش کلی بدون نام بردن از دانش‌آموز  نیز به انجمن زرتشتیان تهران ارایه می‌شود.

وی در ادامه افزود: در زمینه‌ی انتخاب رشته‌ی تحصیلی نیز با استعدادیابی، دانش‌آموز در انتخاب رشته راهنمایی و هدایت می‌شود. استعدادیابی ورزشی ویژه‌ی دانش‌آموزان پایه‌ی دبستان است.

این موسسه‌ی استعدادیابی که مدیر آن از همکیشان است، دارای پیشینه‌ی طولانی در این امر است و نزدیک به دو سال با دبیرستان دوره‌ی یکم رستم‌آبادیان تجربه‌ی همکاری در این زمینه را دارد. نقاط ضعف آن شناسایی  و از میان برداشته شده است.

نشست آشنایی با این موسسه و مدیران آموزشگاه‌پسرانه‌ی زرتشتی انجام شده و مدیران نیز با اجرای این پروژه موافق هستند.

– کامبیز میزانیان از تخفیف این موسسه و سرمایه‌گذاری انجمن برای دانش‌آموزان زرتشتی گفت: این موسسه‌ی استعدادیابی، تخفیف ویژه‌ای به دانش‌آموزان داده به گونه‌ای که فقط هزینه‌ها را دریافت می‌کند و سودی از این پروژه ندارند.

ترجیح دادیم که سرمایه‌گذاری این هزینه از سوی انجمن اتفاق بیفتد. اجرای پروژه‌ی استعدادیابی برای همه‌ی دانش‌آموزان اجباری و رایگان است. شاید در آینده با گرفتن اسپانسر و یا روش‌های دیگری این هزینه‌ها را به صفر برسانیم و یا حتی درآمدزایی نیز داشته باشیم.

وی درباره‌ی دانش‌آموزان بیرون از آموزشگاه‌های زرتشتی گفت: با موسسه‌ی استعدادیابی  درباره‌ی تخفیف در هزینه‌های استعدادیابی برای دانش‌آموزانی که در کلاس‌های دینی سازمان فروهر و دبستان هرمز آرش شرکت می‌کنند، نیز به تفاهم رسیده‌ایم.

– خدامراد مزداپور پیشنهاد داد تا با سازوکاری معین راندمان و بازده این پروژه به آگاهی همگان رسانده شود.

– میزانیان گفت: این موسسه شرایط را برای پیگیری و ادامه‌ی روند استعدادیابی دانش‌‌آموزان ایجاد کرده است و در راستای تشویق به سه دانش‌آموز با امتیاز برتر می‌تواند بورس دوره‌ی پرورش استعداد در نظر بگیرد.

– بیژن نوشیروانی از کنشگران در زمینه‌ی آموزش، در این باره پرسید: با هزینه‌ای که انجمن برای استعدادیابی پرداخت می‌کند چه تضمینی است که این سرمایه به جامعه‌ی خودمان بازگردد. معمولا دانش‌آموزان مستعد به خارج از جامعه‌ جذب شده‌اند.

– کامبیز میزانیان در طرح اولیه‌ی این پروژه، نیازسنجی آموزشی و استعدادیابی دانش‌آموزان زرتشتی تهران را از هدف‌های اصلی پروژه برشمرده است. همچنین شناسایی توانمندی‌های دانش‌آموزان، طرح پیشنهادی برای پیشرفت دانش‌آموزان، تثبیت جایگاه آموزشی دانش‌آموزان در نظام آموزش مدارس زرتشتی از دیگر اهداف این پروژه است.

اگر استعدادیابی دانش‌آموزان در پایه‌ی درست و سن پایین‌تر انجام شود، می‌توان دانش‌آموزان را در هدایت تحصیلی راهنمایی کرد با توجه به این که در سن پایین‌تر دانش‌آموزان بهتر می‌توانند آموزش‌های لازم را فرا بگیرد بنابراین آموزش‌های پس از استعدادیابی دانش‌آموزان در سنین پایه می تواند در آینده یادگیری و پرورش دانش‌آموز را سرعت بخشد.

در این سنجش نقاط ضعف و قوت دانش‌آموزان نیازهای آموزشی فردی، آموزشی،  نیازهای آموزشی مدارس و فراهم کردن کمک به دانش‌آموزان شناسایی می‌شود و ارزیابی برنامه‌های آموزشی برنامه‌ریزی تحصیلی و تعیین کلیف و وظایف از اهداف اجرایی این پروژه است.

مصوبه‌های کمیسیون مالی:

  • تسویه‌ی تنخواه کمیسیون ساختمان از 19 خوردادماه تا 10 امردادماه 1398 به مبلغ 39 میلیون و 700 هزار ریال.
  • هزینه‌ی موبدان نگهبان آتش در تیرماه 1398 به مبلغ 21 میلیون و 900 هزار ریال.
  • پرداخت 6 فقره عوارض پسماند مدارس و ساختمان‌های زیرمجموعه‌ی انجمن به مبلغ 121 میلیون و 191 هزار ریال.
  • پرداخت وام به یکی از کارمندان انجمن زرتشتیان تهران به مبلغ 60 میلیون ریال.
  • افزایش مبلغ تنخواه درمانگاه یگانگی از 30 میلیون به 60 میلیون ریال.
  • هزینه‌ی درخواست عدم خلاف ساختمان خرمن گیو به مبلغ 343 میلیون و 535 هزار و 151 ریال.
  • تسویه‌ی تنخواه درمانگاه یگانگی از 18 تیرماه تا 5 امردادماه 1398 به مبلغ 12 میلیون و 37 هزار ریال.
  • تسویه‌ی تنخواه دبیرخانه از تاریخ 9 امردادماه تا 14 امردادماه به مبلغ 48 میلیون و 902 هزار ریال.
  • پرداخت هزینه‌های چاپ سرنسخه‌های درمانگاه به مبلغ 12 میلیون ریال.
  • پرداخت هزینه‌های خرید لوازم پزشکی به مبلغ 37 میلیون و 910 هزار ریال.
  • پرداخت هزینه‌های اجاره‌ی قسمتی از بیمارستان و آزمایشگاه بهمن به مبلغ 65 میلیون ریال.
  • تسویه‌ی مبلغ هزینه‌های گازکشی آرامگاه قصرفیروزه پس از اتمام به شرکت گاز به مبلغ 208 میلیون ریال.

مصوبه‌ی کمیسیون فرهنگی:

  • با مبلغ 9 میلیون ریال جهت هدیه برای سدره‌پوش شوندگان در چهل‌ویکمین اردوی دانش‌آموزی کانون دانشجویان زرتشتی موافقت شد.

مصوبه‌های کمیسون روابط‌عمومی و مددکاری اجتماعی:

  • با درخواست یکی از همکیشان برای رایگان شدن سرویس مدرسه‌ی فرزند وی موافقت شد.
  • با درخواست یکی از همکیشان برای رایگان شدن سرویس مدرسه‌ی دو فرزند وی موافقت شد.
  • با خرید یک سیم‌کارت دایمی از یکی از اوپراتورها به عنوان شماره‌ی دایمی مددکاری موافقت شد.
  • مصوب شد که مبلغ 40 میلیون ریال برای ویرایش عکس‌های قدیمی انجمن زرتشتیان تهران در نظر گرفته شود.
  • با پرداخت هزینه‌های مربوط به درمان و مابه‌التفاوت شهریه‌ی اقامت یکی از همکیشان سالمند در سرای سالمندان موافقت می‌شود.

مصوبه‌های کمیسیون موقوفات با طرح یک مصوبه‌ی غیرعلنی:

  • مصوب شد واحد 3 خانه‌ی مهربانی تعدیل اجاره شود.
  • مصوب شد واحد یکم ساختمان بختیان به مبلغ مشخص شده اجاره داده شود.

مصوبه‌ی دیگر کمیسیون موقوفات به پیشنهاد فرنشین این کمیسیون در نشست غیرعلنی بررسی شد.

یادآوری بازرس انجمن زرتشتیان تهران

– فرشاد خورشیدیان، بازرس سال مالی 98 انجام حسابرسی عملکردی انجمن زرتشتیان تهران را یادآوری کرد و افشین نمیرانیان با تایید انجام آن گفت: حسابرسی در مدت زمان یک یا دو هفته انجام می‌شود و زمان بر نیست. با توجه به زمان مصوب شده یعنی تا پایان مهر هنوز فرصت مانده است. هم اینک مجریانی که باید به حسابرسی بپردازند در حال رسیدگی به امور دیگر شرکت‌ها و مجمع‌ها هستند.

سخنرانان پیش از دستور نشست:

– مهین بانو کریمدادی پرسش‌هایی را درباره‌ی چگونگی گزینش مدیر اجرایی سازمان پذیرایی زیر مجموعه‌ی انجمن زرتشتیان تهران، را در هیات مدیره مطرح کرد و خواستار اعلام مبنای گزینش مدیر اجرایی تالارهای پذیرایی شد.

همچنین از شوند (:دلیل) عدم فراخوان برای به کارگیری نیروی جوان و بیکار زرتشتی به عنوان فرنشین دبیرخانه‌ی انجمن زرتشتیان تهران پرسید.

– افشین نمیرانیان با اشاره به این که علاقمند به پاسخ است، گفت: در نشست هیات‌مدیره فقط شنونده‌ی سخنان مهمانان هستیم حتما با کمیسیون خدمات مطرح می‌کنیم و در زمانی به آن پاسخ داده می‌شود. مبنا این نیست که در نشست هیات‌مدیره پرسش و پاسخ انجام شود.

– بزرگمهر پرخیده چند طرح پیشنهادی را به هیات مدیره‌‌ی انجمن زرتشتیان تهران ارائه کرد یکی از این طرح‌ها درباره‌ی علنی برگزار شدن نشست کمیسیون‌های انجمن زرتشتیان تهران بود. چون اهمیت کمیسیون‌ها به اندازه‌ی هیات‌مدیره است.

وی در ادامه‌ی با یادآوری نشست گذشته به کار بردن جسارت و مدارا را در تصویب مصوبه‌ها در حد منطقی  بایسته دانست و گفت: کمیسیون هفتم که تاکنون گزارشی از عملکرد آن ارایه نشده است، استراتژی و راهبرد کارهای هیات‌مدیره را مشخص کند. هیات‌مدیره چه زمان جسارت و در چه زمانی مدارا در پیش بگیرد.

به اشتراک گذاری
Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter

18 پاسخ

  1. با درود خدمت همکیشان و هموندان محترم انجمن زرتشتیان تهران جناب اقای فولادی صحبت جنابعالی در خصوص مناقصه و گرفتن قیمت سنگ در راسته سنگ تراشان با عرض پوزش از شما این صحبت غیر قابل قبول میباشد مگر میشود کسی منافع و فروش فروشگاه خودرا به همکاران دیگرش ترجیح دهدوقیمت ندهد خیر اینگونه نبوده و نیست و ایراد کار جای دیگریست.ونکته دیگر اینکه امیدواریم ساختمانهایی که جدیدا ساخته و اماده بهره برداری میشوند حداقل واحدهای ان در اختیار همکیشان هم قرار داده شود نه مانند ساختمان نوساز خیابان به افرین روبروی بیمارستان فیروزگر که کل مجموع واحدهای ان در اختیار بیمارستان قرار گرفته و همکیشان برای گرفتن واحد از موقوفه انجمن سالها در انتظار باشند و دست اخرواحدهای قدیمی با حداقل امکانات تحویلشان گردد.

  2. درود دولت انجمن! ما از شما انتظار بیشتری داشتیم. فکر می کنم حل مشکل خود زمین قصر فیروزه و عدم پاسخ دهی ریاست سابق انجمن درباره حل آن معضل نباید تحت الشعاع سنگ مزار قرار گیرد. ما زیاران چشم یاری داریم

  3. بیاری اهورامزدا.
    یکی ازوظایف مهم انجمن وفردفردبهدینان پاسداری ازفرهنگ تاریخی وتداوم راه اشابرمبنای گاتها وآموزه های اشوزرتشت وخردگرائی است.
    کرامت وارزش انسانی درفروهروروح انسانی نهفته وتجلی خواهدنمودنه درجسم .بدن انسان پس از ایستائی ومرگ جز لاشه ای پلشت وآلوه به انواع واقسام میکرب نیست که باید برای سلامت جامعه ومحیطزیست ازمحیط جامعه دور ومحو ونابود گردد..
    به جای اهمیت دادن به قبورومرده پرستی بهتراست به فکرزندگان وپیشرفت وسربلندی جامعه وپاسداری ازفرهنگ اشائی باشیم درطول تاریخ پیروان راه اشا حتی یگ امامزاده ویاقبورمتبرکهازخودبه جای نگذاشته اندوجزدرراه آبادانی جهان واشاغه فرهنگ راستی گامی ننهاذه اند .
    آرامگاه عمومی بایدبرای همه یکسان وبرای سلامت جامعه ومحیط زیست زیرسازی محکم ونفوذ ناپذیرونمای آن ساده وهرچه کم هزینه ترباشد.وتفاوتی بین داراوندارقائل نشویم .اگرجزاین باشددرآینده به روزی خواهیم رسید که برای چشم وهمچشمی شاهدطلاگاری وحتاگنبد وبارگاه وتجملات آنچنانی باشیم.
    انجمن بهترایت بجای اتلاف وقت برروی مقبره مردگان به وطیفه اساسی ترومهمتر در راه ترویج فرهنگ اشاوپیشرفت وسزبلندی جامعه وآموزش جوانان وبفکرآرامش وآسایش آیندگان باشد. ایدون باذ.

  4. جایی که موبد بزرگ و فرهیخته موبد مهربان فیروزگری به آلوده نکردن خاک و اشغال کمتر خاک سفارش می کند شما قصد دارید آرامگاه را به نمایشگاه سنگ تبدیل کنید!!!!

  5. هر وقت دلتنگ مادرم میشم به آرامگاه می رم تا آروم بشم ولی سنگهای اطراف را میبینم دلهره میگیرم با خود میگم مبادا من با نذاشتن سنگ اختصاصی جایگاه و شان مادر را نادیده گرفتم مدت ها با خودم کلنجار می رم نذارید با سنگهای غیر همسان آرامش از آرامگاه گرفته بشه

  6. کاری نکنید برای چشم و هم چشمی بازماندگان زیر قرض برن همانگونه که برای گرفتن عروسی آینده‌ی خانواده ها زیر بار قرض دچار مشکل میشه بزرگان جامعه باید الگوی فرهنگی باشند

  7. آقای شهریاری همه کسانی که سنگ مزار سفارش می دهند داغدار عزیز از دست رفته هستند داغدار بودن یک کلام است قصد دارید با گذاشتن سنگ اختصاصی آن را درجه بندی کنید؟

  8. در پاسخ به همکیشی که پرسیده بودند «حسابرسی انجمن چه شد؟» باید گفت بنابر گزارش مجمع عمومی انجمن زرتشتیان تهران که در تاریخ 30 تیرماه 1398 منتشر شده بود تا مهرماه حسابرسی انجمن مهلت دارد

  9. بیاری اهورامزدا/.
    اگنون هنگام آن فرا رسیده که کمیسیون خدمات واعضائ موافق بااشرافی گری ومرده پرستی پاسخگوی آن باشندکه بااولویت دادن مادیگری وکسب درآمد بیشترشئونات فرهنگی وتاریخی ووحدت جامعه را نا دیده انگاشته وبجای کوشائی وتلاش درراه زندگی بهترواشاعه فرهنگ خردگرائی و اسائی وآبادانی وصلح وآرامش جهانی دراندیشه زیبا سازی خانه اموات وقبرمرگان باشند واگردرمقابل دیدگاه هاونظرات مندرجه استدلال وپاسخ مناسبی داریدلطفاخاموش نمانید.

  10. آقای شهریاری باورکردنی نیست که گفته اید"شاید درخواست‌دهنده برای مزار بستگانش فضای بیشتری را در اختیار بگیرد به همان اندازه که از حق همکیشان را تصرف می‌کند باید مبلغ بیشتری را پرداخت کند." این حرف توهین آشکار به حقوق و شعور همکیشان است. به جای این که جلوی این اضافه بنا ها را بگیرید و اجازه دهید بقیه هم جایی یا مسیری برای عبور داشته باشند و نظمی ایجاد شود مجوزبرای خلافی و اضافه بنا در قصر فیروزه صادر می کنید؟ا

  11. عین شهر تهران که از فروش تراکم و سایر مجوزها درآمد کسب میکنند. فارغ از اینکه تهران متعلق به همه شهروندان است و نباید فدای پولدارها شود.

  12. به باور من کرامت انسانها جدا از ثروت آنها است و به طریق اولی سنگ قبر هیچکدام از ما نشانه کرامت ما نخواهد بود . نیاکان ما با سپردن درگذشتگان به دخمه به خوبی به ما آموخته اند که همانطور که برهنه و برابر پای در این جهان گذاشته ایم همه ما از فقیر تا غنی یکسان و برابر بر گور خواهیم شد .
    به باور من فخر فروشی در تضاد با کرامت انسانی است و به طریق اولی چشم و هم چشمی آفتی است که به اخلاق جامعه آسیب میزند باید تمام توان خود را به کار ببریم وهزینه را برای آنان که در تضاد با کرامات انسانی گام بر میدارند آنچنان بالا ببریم تا دیگر چنین نکنند .
    بی شک بالا ترین مراتب هزینه برای این افراد هزینه های معنوی است . به عبارت روشنتر باید با آموزش های اجتماعی و فرهنگی جامعه را نسبت به این کردار زشت حساس نماییم تا هر فرد خود خجالت کشیده و فخر فروشی و چشم و هم چشمی نکند . اما فراموش نکنیم که انجام کارهای فرهنگی نیاز به زمان دارد .
    پائین ترین مراتب هزینه برای این افراد هزینه های پولی است به عبارت روشنتر پرداخت پول چیزی نیست که این افراد از آن واهمه چندانی داشته باشند و با دریافت هزینه ریالی هیچ بازخورد فرهنگی مثبتی را نیز نخواهیم داشت . اما فراموش نکنیم که افزایش فزاینده هزینه های ریالی بسیار سریع این پدیده را (و البته در دنیای امروز تقریبا همه پدیده ها را ) به مهار در خواهد آورد .
    لذا در وحله اول برای مبارزه فرهنگی با این پدیده از همه همکیشان خواهش میکنم در این امر بکوشند تا در درازمدت نتیجه بگیریم و در وحله دوم از همه شما درخواست میکنم اگر راه حل کوتاه مدت دیگری یافته اید پیشنهاد دهید تا این پدیده را تا قبل از به ثمر رسیدن مبارزات فرهنگی مهار کنیم . پیشنهاد خود من بسیار شفاف است هر کس سنگ قبر متفاوت خواست هزینه بیشتری را باید بپردازد هر چقدر متفاوت تر هزینه بیشتر تا جائی که درخواست کننده از انجام سنگ قبرهای بسیار-بسیار متفاوت بازماند. این هزینه ها باید صرف امور خیریه و مخصوصا امور فرهنگی مانند چاپ کتاب یا کمک به مدارس و …. بشود.
    نکته : این مطلب را نه در جایگاه عضو کمسیون خدمات بلکه در جایگاه عضو هازمان زرتشتی نوشته ام و نظر شخصی بنده است .

  13. سپاس از زحمات انجمن. کمی ارزون یا گرون بودن کاری نمیکنه باید فکری کرد که بعد از گذر چند سال سنگها ماندگار باشن نه هر چندسالی مجبور به تعویض سنگها شد

  14. آقای شهریاری درود. شما دیگر تنها یک عضو هازمان نیستی، بلکه عضو کمیته و هیات مدیره هستی که با اعتماد ما اتخاب شدی و مسئولیت داری. بنابراین باید در اعمال باورت تلاش کنی، نه سلب مسئولیت. با یک یا دو میلیون تومان هزینه اضافه، افراد از سنگ متفاوت صرفنظر نمیکنند. در بلند مدت همه ما مرده ایم. راهکار کوتاه مدت خیلی ساده است: تنها یک نوع سنگ یکسان برای همه.

  15. به نظر من بهتر اینه که سنگها همه یکسان سازی بشه و کسی که پول بیشتری داره با فرهنگ سازی اون رو صرف امور خیریه بکنه که اون امور خیریه میتونه از طرف انجمن معرفی بشه تا شخص انتخاب کنه که پولش رو کجا خرج کنه

  16. به قول باباطاهر » به قبرستان گذر کردم کم وبیش. بدیدم قبر دولتمند و درویش. نه درویش بی کفن در خاک رفته. نه دولتمند برده یک کفن بیش. باید همه مقبره ها یکسان و ساده باشد. اگر هم در گذشته اجازه داده شده یا بی اجازه انجام شده اشتباه بوده و بی قانونی شده. استثنا هم قائل نشوید. چرا باید همکیشان اجازه داشته باشند با سنگتراش اختصاصی قرارداد ببندند و سنگ نامتعارف و لاکچری وارد قصر فیروزه کنند؟ مگر قانونی ندارد؟ فقط از طریق انجمن و به شکل همسان باید باشد. سنگتراش هم اگر مایل نیست یا صرف ندارد کار ساده انجام دهد کار را به یک پیمانکار دیگر بسپارید. لطف کنید استثنا قائل نشوید. از موبد فیروزگری که بزرگ دینمان هستند مهم تر نداریم. الگو بگیریم و برای یک کار اشتباه دلیل تراشی نکنیم. ایدون باد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترین ها
1404-01-28