رَویهی ۱۵ سالهی همایش علمی تاکنون، با موضوع بخش اصلی نوشتار، پژوهشهایی در راستای پیشرفت هازمان زرتشتی، محوریت یافته است و به غیر از این، ایده دیگری عامل وحدتبخش بخشهای گوناگون این همایش نبوده است. اکنون امسال در همایش شانزدهم برای نخستین بار، کانون دانشجویان زرتشتی، رویکردی متفاوت در زمینههای علمی روز و دغدغهآفرین ایران و جهان در پیش گرفته است؛ در این راستا، سمینارهای علمی این بار در روز پایانی همایش با موضوع هوش مصنوعی خواهد بود.
نخستین سخنران امروز، آدینه 18 بهمنماه، دکتر سعیده شکاری، دانشآموختهی مهندسی مکانیک، گرایش طراحی کاربردی گرایش دینامیک، کنترل و ارتعاشات از دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، در زمینهی «آشنایی با یادگیری ماشین (Machine Learning) و کاربردهای آن در زندگی» سخن میگوید.
چکیدهی کوتاهی از این سخنرانی را میخوانید: «آیا تا به حال برای خرید آنلاین از وبسایت های اینترنتی اقدام کرده اید؟ اگر پاسخ شما مثبت است، حتماَ متوجه شده اید که هنگام جست وجوی کالای مورد نظر خود، سیستم به صورت خودکار کالاهای مشابهی را نیز توصیه می کند. همچنین ممکن است ملاحظه کرده باشید که برخی سیستم ها به صورت خودکار خریدهای دیگر کاربرانی که کالای مورد نظر شما را خریداری کرده اند را نیز نشان می دهند و سعی در جلب توجه شما دارند. این سیستم ها، به عنوان یک ماشین، چطور این کارها را انجام می دهند؟ این، همان یادگیری ماشین است.»
-دکتر شکاری در زمینهی تخصصی مکانیک، رباتیک، مهندسی پزشکی، رباتهای جراح، پردازش سیگنالهای حیاتی، برنامهنویسی فعالیت میکند.
سخنران دوم احسان نصیری، کارشناس ارشد هوش مصنوعی، بنیانگذار استارتاپ ارتبات، مدیر فنی اپلیکیشن های تلویزیون های اسمارت سامسونگ به «آشنایی با مفاهیم یادگیری ماشین» با عنوانهای زیر میپردازد.
– آشنایی با مفاهیم هوش مصنوعی و یادگیری ماشین
– شناخت روش های هوش مصنوعی
– نحوه حل مسائل موجود در یادگیری ماشین به صورت عملی
– شناخت شبکه های عصبی مصنوعی و انواع آن
– آشنایی با یادگیری تقویتی
- دیگر برنامههای روز پایانی شانزدهیم همایش علمی زرتشتیان
_مرحله نهایی مسابقه هوش آزمایی نبوغ در ساعت ۲۱:۳۰ روز آدینه، ۱۸ بهمن ماه در تالار ایرج برگزار میشود.
_مناظره، تازهترین برنامه همایش علمی، در راستای توانمندسازی مهارت دانشجویان زرتشتی در تفکر نقادانه و تحلیل و متقاعدسازی، در ساعت ۲۰:۳۰ تا ۲۱:۳۰ در تالار ایرج برگزار میشود. در این برنامه دو گروه، هر یک متشکل از ۳ دانشجوی زرتشتی، با یکدیگر رقابت خواهند کرد و موضوع این مناظره عبارت است از: «آیا هوش مصنوعی میتواند در ارتقای توانایی مناظرهگری در انسانها موثر واقع شود یا خیر»
_همچنین نمایشگاه ابداعات و اختراعات که هر ساله همزمان با همایش علمی در تالار خسروی برپا میشود، این بار با رویکردی متفاوت و نامی نوین (نمایشگاه گذری در علم) و با هدف آشنایی هرچه بهینهتر جامعهی زرتشتی با جهان گسترده علوم و به صورت تعاملی بر پا میشود. این نمایشگاه شامل بخشهای جدید و متنوعی خواهد بود؛ از جمله دربردارندهی گذرگاه اختراعات شاخص، دفترچهی استارتاپی، science center، کلاسهای دانشآموزی پایههای هفتم تا نهم و…. است.