دکتر هرمزد اورمزدی، استاد برجسته دانشگاه علوم پزشکی ایران، فوقتخصص علوم آزمایشگاهی و پارازیتولوژی و از نامآوران جامعه پزشکی درگذشت.
دکتر هرمزد اورمزدی، چهره نامدار زرتشتی با دستاوردهای علمی و آموزشی خود نقش ارزندهای در پیشرفت علم پزشکی در ایران داشت. ایشان همواره الگوی برجستهای برای دانشجویان و همکاران خود بود. دکتر اورمزدی با تالیف چندین کتاب و مقالات علمی بینالمللی، سهم بسزایی در گسترش دانش در زمینههای تکیاختهشناسی، حشرهشناسی و انگلشناسی داشت. در زندگینامهی آن روانشاد که خانواده ایشان در اختیار امرداد گذاشته، اینگونه آمده است:
به یاری هورامزدا
به روان پاک جناب آقای دکتر هرمزد اورمزدی، استاد ارجمند دانشگاه علوم پزشکی ایران، فوق تخصص در رشته علوم آزمایشگاهی و پارازیتولوژی و از مفاخر جامعه پزشکی و پیراپزشکی ایران درود باد.
آقای دکتر هرمزد اورمزدی، پور صنم شهریوری نیا و دینیار اورمزدی در تاریخ ۲۲ فروردین ۱۳۲۲، در تهران چشم به جهان گشودند و دوران تحصیلات ابتدایی خود را در مدرسه نوبنیاد منوچهری و دوران دبیرستان را در دبیرستان ماندگار فیروزبهرام به پایان رساندند. ایشان مدارج عالی تحصیلی خود را نخست در رشته دامپزشکی در دانشگاه علوم پزشکی تهران و در ادامه برای درج مدرک “پی اچ دی” در رشته علوم آزمایشگاهی و پارازیتولوژی در دانشگاه “ترینیتی کالج” انگلستان به پایان رساندند. با وجود فرصتهای شغلی بالا در خارج کشور ایشان تصمیم گرفتند که به ایران برگردند و به جامعه ایرانی خدمت کنند. ایشان نخست به عنوان استادیار دردانشگاه علوم پزشکی پهلوی شیراز مشغول به تدریس شدند و تا درجه استادی ارتقا پیدا کردند و سپس به تهران آمدند و در دانشگاه علوم پزشکی ایران به سمت استاد دانشگاه دررشته پارازیتولوژی مشغول شدند و سپس به سمت مدیر گروه نایل آمدند. ایشان به طور مکرر برای شرکت در تحقیقات علمی، کنگره های علمی جهانی و فرصتهای مطالعاتی به کشورهای خارجی از جمله آمریکا، انگلستان، ایرلند، روسیه و استرالیا رفتند و دستاوردهای علمی خود را در اختیار دانشجویان و همکاران خود گذاشتند. ایشان با علاقه بسیار زیاد در زمینه کاری خود فعالیت داشتند و چندین بار به عنوان استاد نمونه از طرف دانشگاه علوم پزشکی انتخاب شدند و همچنین به عنوان چهره ماندگار سال ۱۳۸۸ از رییسجمهور وقت تقدیر شدند. ایشان مولف ۴ کتاب و ۴۰ مقاله علمی با ارزش بینالمللی در زمینههای تکیاختهشناسی، حشرهشناسی و انگلشناسی بودند.
آقای دکتر اورمزدی در سال ۱۳۹۰ به افتخار بازنشستگی نایل آمدند، ولی با درخواست مکرر دانشگاه تا سال ۱۳۹۳ مشغول به تدریس بودند.
در وصف زندگی شخصی ایشان، آقای دکتر هرمزد اورمزدی در سال ۱۳۵۸ با خانم گوهربانو ورهرامی ازدواج کردند و پدری مهربان برای دخترشان پریماه اورمزدی بودند. دامادشان آقای مهندس آرش خورشیدیان و نوه شان دیانا خورشیدیان میباشند.
آقای دکتر هرمزد اورمزدی در زندگی شخصی و کاری خود بسیار به فروتنی، مهربانی و صبوری زبانزد بودند. ایشان پس از سالها تلاش بیوقفه درعلماندوزی وعلمآموزی و گسترش علم و فرهنگ، در روز هفتم تیر ۱۴۰۳ چشم از جهان فرو بست.
به روان پاک دکتر هرمزد اورمزدی درود و یادش گرامی باد.
امرداد درگذشت بهشتیروان دکتر هرمزد اورمزدی را آرامشباد گفته، تندرستی و دیرزیوی بازماندگان را از اهورامزدا خواستار است.
6 پاسخ
درود بر فروهر پاکشان .
همیشه از دیدنشان حس مهربانی و انسانیت میدیدم .
( همه یکروزی تموم میشیم، خدا کنه یاد خوبمون تموم نشه h-m )
درود
آقای دکتر اورمزد
استاد بسیار دانشمند و شایسته ای بودند.
بنده افتخار شاگردی ایشان را داشتم
روان شان در آرامش باد 🌹🌹🌹🌹
روان آقای دکتر شاد و بهشتی روان باشند.
روان استاد اورمزدی شاد و بهشت برین جایگاهش باد. بنده افتخار داشتم که دوره ای از تحصیلم شاگرد ایشان بودم. به تمام معنا استاد بودند هم خوی و منش و هم دانش و بینش. برای خانواده ایشان آرزوی شکیبایی دارم.
افتخار شاگردی شان را داشتم
روانشان شاد
روان استاد گرانقدر،دکتر اورمزدی شاد باشه. سال ۸۳ دانشگاه ایران افتخار شاگردی ایشان را داشته ام