اینجا سخن از صلح و دوستی است. موزه «صلح» بیشتر از آن که جایی برای تماشای اشیا تاریخی باشد، محلی برای گفتوگو، برنامههای آموزشی و پژوهشی و فرهنگسازی است. اندیشهی بنیادگذاری موزهی صلح در دیدار اعضای انجمن حمایت از قربانیان سلاحهای شیمیایی در تهران با مسوول هماهنگی شبکهی جهانی موزههای صلح در سال 1384خورشیدی شکل گرفت. این گفتوگو و همچنین دیدار اعضای این انجمن از هیروشیما در همان سال تمایل به شکلگیری یک موزه صلح در تهران را بیشتر کرد.
موزهی صلح تهران که هم اکنون در ساختمان پیشکشی شهرداری تهران در پارک شهر جای دارد٬ دارای یک سالن اصلی برای نشان دادن پیامدهای جنگها در دنیا و نیز آسیبهای کاربرد سلاحهای شیمیایی و اتمی است. در یک بخش اسناد و اشیای منحصر به فردی از جنگ شیمیایی علیه مردم ایران به نمایش درآمده است. در بخش دیگر موزه٬ صلح در فرهنگ دینی و ملی ایرانیان و راههای همیاری هر فرد در جهت ترویج صلح و دوستی سفارش شده است.
در این موزه کوشش شده تا بازدید کنندگان با جنبش جهانی صلح به ویژه چهرهها و سازمانهای در پیوند با آنها آشنا شوند. بخشی از موزه به برنامههای آموزشی ویژه شده که برگزاری کارگاههای آموزشی و کنفرانسهایی با موضوع فرهنگ٬ صلح٬ آشتی و حقوق بشر دوستانه بین المللی٬ خلع سلاح و لزوم ریشه کن شدن سلاحهای کشتار جمعی از جهان و پیامدهای جنگ می پردازد.
افزون بر این موزه صلح دارای استودیوی مستندی است که در آن میتوان سرگذشت قربانیان جنگ را به عنوان اسناد تاریخی ثبت و ضبط کرد. کتابخانهی «صلح» در موزه دارای منابع گوناگونی از آثار در پیوند با «حقوق بینالملل» تا «برقراری صلح» و «تاریخ شفاهی قربانیان جنگ» است.
موزه صلح تهران شاید یك وجه تشابه با سر در سازمان ملل داشته باشد چرا كه بر روی در ورودی موزه و سازمان ملل شعر بنی آدم اعضای یکدیگرند نقش بسته است.
موزه صلح در ورودی شمالی پارک شهرتهران جای دارد
اولین قاتل تاریخ، قابیل که برادر خود هابیل را کشت
ضحاک ماردوش اولین جنایتکار استوره ای
هیتلر بزرگترین جنایتکار بشری
صدام حسین کسی که از بمب شیمیایی پس از گذر 60 سال ازجنگ جهانی اول دوباره در جنگ علیه ایران استفاده کرد
بمب شیمیایی
پرنده درنا نماد صلح پس از بمباران اتمی درمیان مردم ژاپن
کفشهای کودکی که در جنگ اتمی ژاپن کشته شده است
درنایی که بازماندگان جنگ اتمی ژاپن به بازماندگان جنگ شیمیایی ایران اهدا شده است
ماکت اهدایی کانون فکری کودکان به مناسبت سالگرد بمباران شیمیایی حلبچه ایران
عکسهایی که فعالان صلح در جهان تهیه کرده اند
عکسی معروف که پسربچه ای جنازه برادرش را درپشت خود حمل میکند کیلومترها و درهنگام رسیدن به محل خاکسپاری بغض میکند اما نمیگذارد گریه اش را کسی ببیند
در باور ژاپنیها هرکسی 1000درنا بسازد به آرزوی خود میرسد و ساداکو دختربچه ایکه دراثرجنگ اتمی سرطان خون میگیرد برای خوب شدنش تا 600 درنای کاغذی میسازد اما متاسفانه فوت میشود و بهمین مناسبت تندیسی از او ساخته میشود با نماد درنا و سالگرد او هرسال گرامی داشته میشود
تندیس گاندی یکی از حمایت کنندگان صلح جهانی
تندیس حافظ که سراینده اشعار انسان دوستانه است و شهرت جهانی دارد
جین هنری دونانت نخستین کسی که جایزه صلح نوبل را گرفته است
تندیس جین هنری دونانت
تندیس سعدی سرایندهی شعری است که در سردرساختمان سازمان ملل وجود دارد
تندیس فردوسی بزرگ که سرایندهی اشعار حماسی است و شهرت جهانی دارد
فرتور از همایون مهرزاد است.
1393
یک پاسخ
درود بر همایون گرامی
همانند همیشه فرتورهایی زیبا و زنده و به جا در این برهه از خود به یادگار گذاشتی … دوربین و چشمانت همواره کار آمد و هنرمند باشد . شاد و به کامه زیوید.