لوگو امرداد
یادداشت بهمن مرادیان

زنده‌شدن معنی‌دار هیات‌امنا

بهمن مرادیان«یادداشتی درباره هیات‌امنای پردیس دانش مارکار» باعث شد که کوتاه در این باره مطلبی ارایه کنم.

پس از پایان بازسازی «پرورشگاه مارکار» که رسما در سال 1385 خورشیدی در تابلوی سَردرِ آن اعلام شده، بخشی به نام «پردیس دانش مارکار» در این مجموعه در سال 1387 خورشیدی بازگشایی و برای مدیریت آن هیات‌امنایی پیشنهاد شد که در ترکیب آن «نماینده وقت»، «رییس انجمن زرتشتیان تهران»، «رییس انجمن محله یزد»، «دبیر پردیس دانش مارکار» و نیز «سرپرست بازسازی» تعریف شد و اساسنامه‌ایی نیز برای این بخش تهیه شد. براین اساس، «دبیر پردیس دانش مارکار» انتخابی بود که به انجمن زرتشتیان تهران پیشنهاد و انتخاب شد. طبیعتا این هیات‌امنا برای مدیریت «پردیس دانش مارکار» بود و در نهایت هیات‌مدیره انجمن زرتشتیان تهران سرپرست اصلی و تصمیم‌گیرنده مجموعه «پرورشگاه مارکار» بود و هم اکنون نیز است.

البته حتما «نماینده وقت» نقش و همیاری زیادی در راه‌اندازی و تهیه اساسنامه داشت. اما شاید بهتر باشد «براساس مستندات» نقش مهندس سیروس خسروی بیشتر بررسی شود. ایشان در طول 6 سال از سوی خانواده فریدون و مهربان زرتشتی (به ویژه مهربان زرتشتی) تمامی مجموعه را با زحمت و دقتی بسیار بازسازی و بعد هم برای شروع به‌کار آن تلاش بسیار کردند. او فردی بود که در رابطه با انجمن زرتشتیان تهران تا نماینده وقت و نیز پیشنهاد «دبیر پردیس دانش مارکار» نقش برجسته‌ایی داشت. البته به دلایلی کمی بعد از شروع به کار «پردیس دانش مارکار»، او در نامه‌ایی به انجمن زرتشتیان تهران از هیات‌امنا استعفا داد که امیدوارم دلایل اصلی آن را در همان نامه نوشته باشد.

اما از آن به بعد وضعیت هیات‌امنا چگونه بوده؟ و مسوولی که باید احتمالا برنامه‌ها و گزارش‌های مربوط به «پردیس دانش مارکار» را تهیه و ارایه می‌داده، به کدام هیات‌امنا ارایه داده است؟ علاوه براین، در طول این سال‌ها، نشست‌های هیات‌امنا چگونه بوده است؟ باید توجه داشت که در طول حداقل 15 سال گذشته «دبیر پردیس دانش مارکار» و «نماینده زرتشتیان در مجلس» یک نفر بوده است. حال که ظاهرا دسترسی به «مدارک و مستندات» ممکن شده، بسیار مناسب است که گزارشی از تعداد نشست‌های هیات‌امنا و نیز گزارش آخرین نشست آن منتشر شود.

در طول این سال‌ها آیا احتمالا این‌طور نبوده که اگر گزارشی توسط «مسوولی» ارایه می‌شده، به سرپرست و مالک اصلی مجموعه یعنی انجمن زرتشتیان تهران بوده و در حقیقت هیات‌امنایی وجود نداشته است؟! البته شاید بهتر بود که در طول همه این سال ها که احتمالا دیگر هیات‌امنایی وجود نداشته، تکلیف آن روشن می‌شد.

photo 2024 09 03 12

در پایان باید گفت که بسیار خوب است که قدم‌هایی در راه «شفاف شدن» روش‌ها برداشته شود، اما ظاهرا در تغییر موازنه‌های قدرت که در جامعه اتفاق افتاده است باید کمی بیشتر مراقب بود. در همین راستا، شاید بهتر باشد که «مدارک و مستندات» را هم بیشتر بررسی کرد.

برای دو یادداشت کوتاه درباره مارکار به این دو نوشته نگاه کنید: یادی از گلچهر و خدایار و  موزه یزد.

 

به اشتراک گذاری
Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter

6 پاسخ

  1. طبق قانون تجارت برای مصوبه جدید ۵۰٪ رای کافی است ولی اگر این مصوبه بعدا لغو شود نیاز به دو سوم رای هیات مدیره دارد حتی اگر هیات مدیره قبل آن را تصویب کرده باشد. آیا این لغو شتابانه هیات امنا دو سوم رای هیات مدیره را داشت؟

    1. هیات امنایی که در همان سال های اول یک عضو ان استعفا داده و در طی این حداقل 15 سال با این عدم کارامدی و فعالیتی که نداشته، احتمالا دفاع کردن از ان سخت است! شما که اینقدر علاقه مند هستید درخواست کنید گزارش تعداد نشست ها و فعالیتهای این هیات امنا منتشر شود!

      درمورد تعداد ارا برای لغو احتمالا انجمن می تواند اگاهی رسانی کند. این تصمیم هم احتمالا روند خود را طی کرده و استفاده از کلمه “شتابانه” مبنایی ندارد.

    2. همکیش گرامی آقای مهران سپهری

      با درود
      اینکه شما یک عمل غیرقانونی را که فردی در هیات امنا سه عنوان داشته باشد و نظر شخصی ایشان همواره رای نهایی را داشته باشد در نظر نمی گیرد و مسایل فرعی را مطرح می سازد جای تامل دارد !
      یعنی شما می فرمایید تا ابد ایشان تصمیم گیرنده نهایی باشند ؟
      فکر میکنم کمی دور از راه اشا است

  2. با درود خدمت شما. من به خوبی به یاد دارم که جدا از دوست بزرگوارم آقای جمشید منوچهری که مسئول امور اداری ساختمان مارکار بودند (سال های 1378 تا 1385 را یادم هست) یکی از همکیشانی که برای سال ها در این مجتمع زحمت کشید و خون دل خورد و کار کرد مهندس سیروس خسروی بودند که در تمام بهسازی و بازسازی های این مجتمع چه پیش از پردیس شدن و چه پس از آن بسیار کوشش کرد. یادم هست در نوشتاری به نام “خاطره ای برای ماندن” در تارنمای اسفند 1394 اشاره ای به این موضوع کرده بودم. امیدوارم که هر دوی این عزیزان که نام بردم در هر کجا هستند تندرست و عاقبت به خیر باشند.

  3. آقای مرادیان احتمالا تفاوت هیات امنا و هیات اجرایی را نمیداند. سازمانها هیات مدیره دارند که از مدیرعامل کاملا مجزا است. مدیر عامل و مدیران ارشد مسءو لیت اجرا را دارند در صورتیکه هیات امنا خویشکاری سیاستگزاری و نظارت را داشته و در کارهای اجرایی دخالت نمیکنند.

    1. شما احتمالا فرق وجود داشتن و وجود نداشتن را نمی دانید!

      شما درخواست بدهید که یک گزارش از سیاستگزاری و نظارت این هیات امنا در طی 15 سال گذشته منتشر شود که بهتر بدانید از چه دارید صحبت می کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترین ها
1403-06-25