لوگو امرداد
آغاز به‌کار چهل‌و‌چهارمین نشست کمیته‌ی جهانی یونسکو

راه‌آهن سراسری و منظر فرهنگی هورامان؛ یک گام مانده تا جهانی شدن

chinبا آغاز به‌کار چهل‌و‌چهارمین نشست کمیته‌ی جهانی یونسکو در چین، پرونده‌های «راه‌آهن سراسری» و «منظر فرهنگی هورامان» از ایران چشم به‌راه گام نهادن در فهرست جهانی هستند.
به گزارش میراث آریا، آدری آزولای، مدیرکل یونسکو، در سخنرانی گشایش چهل‌و‌چهارمین نشست این کمیته‌ی جهانی گفت: «با نزدیک شدن به پنجاهمین سالگرد کنوانسیون ۱۹۷۲، این نشست فرصتی است تا با چشمانی باز به بررسی نحوه‌ی پیاده‌سازی کنوانسیون بپردازیم، از فرآیند فهرست‌بندی گرفته تا نظارت بر حفاظت و تاثیر آن بر جمعیت محلی.»
شی جین پینگ، رییس جمهوری خلق چین نیز با پافشاری بر اهمیت حفظ میراث جهانی، در پیام شادباش خود گفت: «مسوولیت جمعی ما حفظ، حراست و استفاده‌ی بهتر از این گنجینه‌های ارزشمند است.»
کمیته‌ی میراث جهانی وظیفه اجرای کنوانسیون میراث جهانی را بر دوش دارد و از کشورهای جهان در حفاظت از میراث جهانی پشتیبانی می‌کند. نشست امسال پرونده‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ را با هم بررسی می‌کند، زیرا نشست سالانه‌ی برنامه‌ریزی‌شده برای سال ۲۰۲۰ به سبب همه‌گیری COVID-۱۹برگزار نشد. نکات کلیدی مورد بحث نشست امسال دربردارنده‌ی به‌روزرسانی سند سیاست در مورد تاثیرات تغییرات اقلیمی بر میراث جهانی و تکمیل موفقیت‌آمیز گزارش‌های دوره‌ای، مکانیزم اصلی نظارت بر حفاظت در کشورهای آفریقا و مناطق عربی است.
در ۱۸ ژوئیه، ارنستو اتون آر، دستیار مدیر کل یونسکو در امور فرهنگی، تیان ژوژان، رییس چهل و چهارمین نشست و مچتیلد روسلر، مدیر مرکز میراث‌فرهنگی جهانی یونسکو، میزبان یک کنفرانس مطبوعاتی خواهند بود که به‌گونه‌ی آنلاین پخش می‌شود.
از ۲۴ ژوئیه، کمیته‌ی میراث جهانی مکان‌های معرفی‌شده برای ثبت در فهرست میراث جهانی یونسکو را بررسی می‌کند. این نشست کار خود را با نامزدی‌هایی که سال گذشته قابل بررسی نبودند، آغاز می‌کند. هم‌اکنون ۳۹ سایت برای ثبت در فهرست میراث جهانی (شش مورد طبیعی و ۳۳ مورد فرهنگی) پیشنهاد شده است. چنان‌که پیشتر گفته شد از ایران نیز دو اثر «راه‌آهن سراسری» و «منظر فرهنگی هورامان» برای ثبت در فهرست جهانی بررسی خواهند شد. پیش‌تر وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در نشست بررسی وضعیت روند ثبت جهانی هورامان از نهایی شدن ثبت جهانی آن تا پایان تیرماه ۱۴۰۰ خبر داده بود (خبرگزاری میراث آریا 15 تیرماه 1400).

امید می‌رود در پایان این نشست کام ایرانیان با پیوستن دو میراث تاریخی و نیاکانی‌شان به میراث جهانی شیرین شود.

به اشتراک گذاری
Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترین ها
1403-07-15