لوگو امرداد

بازگشت 100 یادمان موزه‌ای از بریتانیا به ایران

moozeوزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع از بازپس‌گیری (:استرداد) ۱۰۰ اثر موزه‌ای از بنیاد ایران‌شناسی بریتانیا به موزه‌ی ملی ایران، پس از نیم سده خبر داد.
به گزارش ایسنا، علی‌اصغر مونسان در توئیتر خود خبر داد که با دیپلماسی فرهنگی، مجموعه‌ای دیگر دربردارنده ی ۱۰هزار مواد فرهنگی، از جمله ۱۰۰ اثر موزه‌ای که در اختیار موسسه ایران‌شناسی بریتانیا بود، پس از نیم سده به موزه‌ی ملی ایران بازگشت.
او در توضیحات تکمیلی درباره‌ی چگونگی دسترسی این موسسه به ۱۰۰ اثر موزه‌ای گفت: موسسه ایران‌شناسی بریتانیا در تهران، در گذشته محل استقرار گروه‌های باستان‌شناسی و ایران‌شناسان بریتانیایی بود که برای مطالعه، بازدید، بررسی‌های میدانی و کاوش باستان‌شناسی به ایران می‌آمدند.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ادامه داد: گروه‌های بریتانیایی در دهه‌ی ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ میلادی (دهه‌ی ۴۰ و ۵۰ خورشیدی) برخی اشیاء و مواد فرهنگی را برای تکمیل طراحی و عکاسی به‌منظور آماده‌سازی برای انتشار به محل استقرار خود در موسسه‌ی ایران‌شناسی در قلهک منتقل می‌کردند. با وقوع انقلاب اسلامی بخشی از این آثار و پروژه‌ها به صورت نیمه‌کاره در آنجا باقی‌ ماند.
او افزود: این آثار دربردارنده‌ی مواد فرهنگی از محوطه‌ی نوشیجان‌تپه (استان همدان)، سگزآباد (قزوین)، خوروین (البرز)، باباجان‌تپه (استان همدان)، پاسارگاد (استان فارس)، هفتوان‌تپه (استان آذربایجان‌غربی)، بقایای جانوری و قطعات شکسته سفال (بانک سفال) از محوطه‌های گوناگون ایران است.
مونسان با بیان‌ ا‌ینکه این آثار برآیند بررسی‌ها و کاوش‌های پژوهشگران وابسته به BIPS در دهه‌ی ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ میلادی است که در منطقه‌های گوناگون ایران پژوهش میدانی باستان‌شناسی داشتند، اظهار کرد: در میان این مجموعه بیش از ۱۰۰ اثر اشیای موزه‌ای وجود دارد که شمار مواد فرهنگی آن بیش از ۱۰هزار یافته است. یافته‌ها از جنس ابزار سنگی، سفالی، استخوانی، آجر و… است که مستندنگاری این آثار در دستور کار موزه ملی ایران قرار دارد.

به‌گفته‌ی او، اهمیت این یافته‌ها در این است که برآیند بررسی و کاوش علمی باستان‌شناسی از بسیاری از محوطه‌های ارزشمند کشور هستند.
او بیان کرد: امیدواریم در آینده‌ای نزدیک بتوانیم با همکاری موزه و موسسه، این مجموعه ارزشمند را منتشر و نمایشگاهی در این‌باره در موزه‌ی ملی ایران برگزار کنیم.
این مواد فرهنگی در روز ۱۳ اسفندماه ۱۳۹۹ خورشیدی، به موزه‌ی ملی ایران منتقل شده است. موسسه‌ی ایران‌شناسی بریتانیا در تهران (British Institute of Persian Studies) که به اختصار به آن « BIPS» می‌گویند یکی از چندین موسسه‌ی پژوهشی بین‌المللی بریتانیا است که زیر نظر فرهنگستان بریتانیا فعالیت می‌کند.
این موسسه در سال ۱۹۶۱ میلادی زیر نظر فرهنگستان بریتانیا بنیادگذاری شد و در سال ۱۹۷۶ ساختمان‌های خود را در تهران، خیابان قلهک، خیابان شریعتی افتتاح کرد.

به اشتراک گذاری
Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter

2 پاسخ

  1. اشتباه بزرگی کردند!!! معلوم نیست در آینده آیا سالم باقی بمانند یا خیر.

  2. مطالب بسیار ناب و آگاهی دهنده بودند. از این بابت خیلی از شما سپاس گزارم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه‌ترین ها
1403-02-06